Ρίτας-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 67-75: Ξεμούδιασμα στο Βίλνιους (video)

Ρίτας-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 67-75: Ξεμούδιασμα στο Βίλνιους (video)

Ο Παναθηναϊκός σε ένα ματς που ήταν για… όλους, επικράτησε της Βίλνιους Ρίτας με 75-67  και πλέον επιστρέφει στην βάση του

Βίλνιους, αποστολή Δημήτρης Κοντός

Το σημερινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού στο Βίλνιους δεν είχε καμία σχέση με εκείνα του Κάουνας κόντρα σε Ζαλγκίρις και Άλμπα Βερολίνου. Οι «πράσινοι» με πολλές αλλαγές στην σύνθεσή τους επικράτησαν άνετα της Ρίτας με 75-67 τον Γιώργο Βόβορα να δοκιμάζει πρόσωπα και σχήματα που στο μέλλον μπορεί και να μην ξαναδούμε, μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Εκτός αποστολής έμειναν οι Ιωάννης Παπαπέτρου (ξεκούραση και ενοχλήσεις στην μέση) και Χάουαρντ Σαντ-Ρος, ενώ ο Έλληνας τεχνικός χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες δίνοντας χρόνο συμμετοχής και στους Δίπλαρο και Περσίδη. Η αποστολή του Παναθηναϊκού αναμένεται αύριο το μεσημέρι στην Ελλάδα και από Πέμπτη συνεχίζει την δουλειά στο ΟΑΚΑ, μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών της.  Πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού ο Νέντοβιτς με 18, ενώ ο Τζάκσον για τους ηττημένους είχε 24 και ο Γκάουντλοκ 19.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Γιώργος Βόβορας έδειξε τις διαθέσεις του να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες και να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο φιλικό με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με τα παιχνίδια στο Κάουνας. Ο Έλληνας τεχνικός έδωσε ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες του (χρησιμοποιώντας από το πρώτο ημίχρονο και τους Περσίδη και Δίπλαρο). Παρά τις αλλαγές οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν είχαν να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα. Προηγήθηκαν με 9-14 στα μισά της περιόδου και το μόνο πρόβλημα ήταν τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 22-19 για την ομάδα του Γιώργου Βόβορα. Στην συνέχεια και παρά τις συνεχόμενες αλλαγές ο Παναθηναϊκός βρήκε καλύτερο ρυθμό, βρήκε τον τρόπο να βγει στον αιφνιδιασμό περισσότερες φορές, πήρε τα ριμπάουντ και σιγά-σιγά άνοιγε το σκορ. Είναι χαρακτηριστικό πως το ημίχρονο βρήκε τους «πράσινους» στο +10, 41-31, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να «εκτελούν» εντός της περιμέτρου με 73% και τον Παπαγιάννη να είναι πρώτος σκόρερ με 9 πόντους. Για τους γηπεδούχους 11 είχε ο Γκάουντλοκ και 7 ο Τζάκσον.

Η διαφορά στους 19 και μετά…θρίλερ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» την αναμέτρηση στην τρίτη περίοδο. Είναι χαρακτηριστικό πως παρά το συνεχές ανακάτεμα της τράπουλας, οι «πράσινοι» έπαιζαν χωρίς… αντίπαλο και έφτασαν στο 30 να είναι μπροστά με 19 πόντους, 64-45.  Στο τελευταίο δεκάλεπτο όλα είχαν κριθεί και οι παίκτες είχαν κατεβάσει… στροφές σε έντονο ρυθμό. Πέντε λεπτά πριν από την λήξη η διαφορά είχε πέσει στους 10, 66-56. Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να είναι χαλαρός, οι  γηπεδούχοι βρήκαν ελεύθερα σουτ και με τον Γκάουντλοκ έριξαν ακόμα περισσότερο την διαφορά 61-66. Ο Κασελάκης όμως απάντησε με τον ίδιο τρόπο για το 61-69 αλλά η Ρίτας συνέχιζε να παλεύει. Ενώ απέμεναν 80 δεύτερα για το τέλος η διαφορά ήταν στους 4, 67-71, με τον Παναθηναίκό να είναι στο παρκέ με τους Καλαιτζάκη, Μποχωρίδη, Κασελάκη, Ουάιτ και Όγκαστ αλλά ο Καλαιτζάκης έδειξε την ψυχραιμία του από την γραμμή των βολών και ο Παναθηναϊκός πήρε την νίκη με 75-67.  

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 31-41, 45-64, 67-75

Rytas Vilnius (Κάιρις): Γκάουντλοκ 19 (3), ΜακΚάλαφ, Μπιτσκάουσκις, Γκεντράιτις, Ρεντζεβίτσιους 2, Ντούλκις, Ουλέτσκας, Τζάκσον 24 (3), Μαρτσουλιόνις, Έχοντας 6, Γκιρτζιούνας, Κίτσινγκ 2, Γκούστις 8, Μπουτκεβίτσιους 6.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (Βόβορας): Παπαγιάννης 9, Μποχωρίδης 6, Όγκαστ 6, Δίπλαρος, Κασελάκης 3 (1), Καλαϊτζάκης 7 (1), Φόστερ 4, Περσίδης 3 (1), Νέντοβιτς 18 (3), Γουάιτ 6, Μήτογλου 4, Μπέντιλ 3 (1), Τζάκσον 6 (1).

Δείτε ξανά όλο τον αγώνα όπως μεταδόθηκε ζωντανά στο youtube

Draugiškos rungtynės: Vilniaus „Rytas“ — Atėnų „Panathinaikos“



Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Να δώσουμε ο,τι έχουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Να δώσουμε ο,τι έχουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα»
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved