Άλμπα Βερολίνου-Παναθηναϊκός 102-110: Με το δάχτυλο στη σκανδάλη ο Φόστερ! (video+photos)

Άλμπα Βερολίνου-Παναθηναϊκός 102-110: Με το δάχτυλο στη σκανδάλη ο Φόστερ! (video+photos)

Με τον Μάρκους Φόστερ να καταθέτει τα «εκτελεστικά» του διαπιστευτήρια (29 π, 7/9 τρίποντα) ο Παναθηναϊκός πήρε την νίκη κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου με 110-102 στην παράταση

Κάουνας, αποστολή: Δημήτρης Κοντός

Όπως οι ήττες έτσι και οι νίκες στα φιλικά μικρή σημασία έχουν. Ο Γιώργος Βόβορας όμως είχε την ευκαιρία (όπως και στην αναμέτρηση με την Ζαλγκίρις) να δει πολλά πράγματα από την προσέγγιση των παικτών του και να βγάλει πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα. Οι «πράσινοι» σε ένα παιχνίδι με πολλά λάθη (33) πήραν την νίκη με 110-102 επί της Άλμπα Βερολίνου στην παράταση χάρις στον σεληνιασμένο Μάρκους Φόστερ. Ο Αμερικανός έδειξε τι μπορεί να κάνει με την μπάλα στα χέρια του τελειώνοντας το ματς με 29 πόντους και 7/9 τρίποντα. Εξαιρετικός και πάλι ο Νεμάνια Νέντοβιτς που είχε 19 πόντους, όσους είχε και ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε χωρίς τον Σαντ Ρος, ο οποίος προτιμήθηκε να ξεκουραστεί και να προφυλαχθεί και η Άλμπα ξεκίνησε να «πυροβολεί» από τα 6,75. Αναλόγως απάντησε και ο Παναθηναϊκός και είναι χαρακτηριστικό πως οι 5 πρώτες επιθέσεις κατέληξαν σε ισάριθμα τρίποντα. Το σκορ έγινε 9-6 για τους Γερμανούς, με τους «πράσινους» να παρουσιάζουν και πάλι τα αμυντικά προβλήματα που έδειξαν και στο ματς με την Ζαλγκίρις. Σιγά-σιγά όμως ο Παναθηναϊκός άρχισε να «ζεσταίνεται» και με καλύτερους τους Μάρκους Φόστερ ΚΑΙ Ιωάννη Παπαπέτρου ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο προηγούμενος με 23-26.

«Καυτός» Φόστερ

Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο δεκάλεπτο έδειξε ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση,  με τα κενά στην άμυνα βεβαίως να είναι… ορατά. Οι «πράσινοι» όμως είχαν σε εξαιρετική κατάσταση τον Μάρκους Φόστερ ο οποίος ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με 14 πόντους και 5/5 σουτ, εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν για τρεις πόντους. Από κοντά και ο Νέντοβιτς που είχε σκοράρει 9, ενώ για δεύτερο συνεχόμενο ματς ο Τζάκσον πέρναγε την μπάλα την σωστή στιγμή στο σωστό μέρος. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 43-49 έχοντας 7/14 τρίποντα, 18 ριμπάουντ έναντι των 13 των αντιπάλων του, καταγράφοντας στην στατιστική του και 12 ασίστ.

Κόλλησε το σκορ

Τα τρίτο δεκάλεπτο ήταν ένα… σπάσιμο νεύρων, μιας και ένα πρόβλημα με τον φωτεινό πίνακα του γηπέδου δεν επέτρεπε στο παιχνίδι να συνεχιστεί ομαλά. Αρχικά οι τρεις διαιτητές ενημέρωσαν τον Γιώργο Βόβορα και τον Αίτο Γκαρσία Ρενέσες πως το σκορ θα… ακούγεται από τα μεγάφωνα και εν συνεχεία το ματς διακόπηκε. Για λίγο. Στα μισά της περιόδου το σκορ ήταν στο 50-53 με τον Φόστερ να «οδηγεί» τον Παναθηναϊκό και να έχει φτάσει στους 18 πόντους και τον Έλληνα τεχνικό να προχωρά σε συνεχείς αλλαγές σε πρόσωπα και σχήματα. Η Άλμπα κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια, εκμεταλλευόμενη και την αποβολή του Γιώργου Παπαγιάννη μετά το πέμπτο φάουλ του και η περίοδος να τελειώνει με σκορ 65-68 για τους  «πράσινους».

Επικίνδυνη αμυντική χαλάρωση

Όσο περνούσε η ώρα και φτάναμε στο φινάλε της αναμέτρησης οι άμυνες χαλάρωνα ακόμα περισσότερο και 5 λεπτά πριν το τέλος οι «πράσινοι» υπέπεσαν σε ένα ακόμα λάθος και ο Γκρέιντζερ με κάρφωμα και τρίποντο έκανε το 80-79, με το Λο να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο την διαφορά, 82-79. Ο Παπαπέτρου όμως 90 δεύτερα πριν από το τέλος με σουτ τριών πόντων έκανε το 89-89 και ο Μπέντιλ έδωσε προβάδισμα 2 πόντων, ένα λεπτό πριν την λήξη. Άμεση η απάντηση των Γερμανών με τρίποντο για το 92-921, ο Τζάκσον στα 30 δεύτερα χάνει σουτ τριών πόντων και ο Παπαπέτρου με ½ βολές κάνει το 92-92 και στέλνει το ματς στην παράταση. Εκεί με τον Φόστερ να συνεχίζει το σόου του ο Παναθηναϊκός πήρε την νίκη με 110-102.   

Τα δεκάλεπτα: 23-26, 43-49, 65-68, 92-92, 102-110

Δείτε το φωτορεπορτάζ, τα στατιστικά και τα highlights της αναμέτρησης

We're Back Preseason Tour, Kaunas, 3rd place game Highlights: ALBA Berlin-Panathinaikos OPAP Athens


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βόβορας: «Αυτός είναι ο δρόμος για να κερδίσουμε»

Βόβορας: «Αυτός είναι ο δρόμος για να κερδίσουμε»

Παπαπέτρου: «Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέψαμε»

Παπαπέτρου: «Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέψαμε»

Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved