Ογκαστ: Η τουρκική… μεταμόρφωση (videos+photos)

Ογκαστ: Η τουρκική… μεταμόρφωση (videos+photos)

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του 26χρονου ομογενή σέντερ ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τον παίκτη ο οποίος αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό την σεζόν 2017-2018

Ο Ζακ Όγκαστ, λοιπόν, είναι ο εκλεκτός του Γιώργου Βόβορα για την θέση «5» στον Παναθηναϊκό. Ο Έλληνας τεχνικός θεωρεί πως ο ομογενής σέντερ «κουμπώνει» ιδανικά με τον Γιώργο Παπαγιάννη και οι δυο νεαροί και ταλαντούχοι αθλητές μπορούν να ανταπεξέλθουν της πρόκλησης και παράλληλα να συνθέσουν ένα δίδυμο στην θέση του σέντερ που να προσφέρει πολλά στην ομάδα του «τριφυλλιού». Όσοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον Ζακ Όγκαστ στην πορεία του στο τουρκικό πρωτάθλημα, με την φανέλα της Γαλατασαράι, μπορούν εύκολα να καταλάβουν γιατί στον Παναθηναϊκό πιστεύουν πολύ σε εκείνον και τις δυνατότητές του. Αντιθέτως, όσοι έχουν μείνει με την εικόνα του Όγκαστ από την σεζόν 2017-2018 (και το πρώτο του πέρασμα από το «τριφύλλι») είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχουν τις επιφυλάξεις τους.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του 7ου μήνα του 2017 η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωνε την απόκτηση του Ζακ Όγκαστ ο οποίος είχε στην κατοχή του Ελληνικό διαβατήριο μιας και η μητέρα του ήταν Ελληνίδα. Ο Όγκαστ ερχόταν στον Παναθηναϊκό σαν ένα… ακατέργαστο «διαμάντι», αλλά η αλήθεια είναι πως την σεζόν εκείνη δεν μπόρεσε να «μπει» στην ομάδα, δεν κατάφερε να πατήσει γερά στα πόδια του και να «ψηθεί» όσο θα ήθελαν όλοι στην ομάδα. Η έλλειψη εμπειρίας σε αυτό το επίπεδο και το ”γεμάτο” ρόστερ της ομάδας στις θέσεις των ψηλών, δεν επέτρεψαν στον παίκτη να αγωνιστεί για πάνω από 14 ματς (5:48′) στην Ευρωλίγκα, μετρώντας 1,5 πόντους (10/16 δίποντα, 1/9 βολές) και 1,4 ριμπάουντ. Στο πρωτάθλημα, το οποίο και κατάκτησε στο φινάλε της σεζόν και παραμένει μέχρι σήμερα ο μόνος του τίτλος, αγωνίστηκε σε 32 αγώνες με 6,5 πόντους και 4 ριμπάουντ. Έτσι το «διαζύγιο» την επόμενη σεζόν ήταν η καλύτερη λύση και για τις ΄δυο πλευρές.

Η ευκαιρία

Ο Ζακ Όγκαστ μετά το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό δεν άργησε να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο νεαρός σέντερ με συνοπτικές διαδικασίες βρέθηκε στην Τουρκία με την ομάδα της Γαλατασαράι να του δίνει την ευκαιρία που έψαχνε.  Την σεζόν 2018/19, έφτασε τις 33 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, μετρώντας 13 πόντους, 8,2 ριμπάουντ, 1,3 ασίστ και 1 κλέψιμο, όντας ο τρίτος σκόρερ της ομάδας πίσω από τον Άαρον Χάρισον και τον Νάιτζελ Χέιζ! Εξαιρετικός και στο EuroCup, με τον Όγκαστ να έχει κατά μέσο όρο σε 10 ματς 11,4 πόντους, 7 ριμπάουντ και 1,1 ασίστ, βοηθώντας την Γαλατά να φτάσει μέχρι την οκτάδα του πρωταθλήματος, όμως τα πράγματα στην ευρωπαϊκή διοργάνωση δεν ήταν το ίδιο καλά, μένοντας εκτός δεύτερης φάσης με 3-7.

Η «έκρηξη»

Η «έκρηξη» όμως ήρθε την δεύτερη σεζόν του με την φανέλα της Γαλατά. Η τουρκική ομάδα του πρόσφερε μονοετή ανανέωση, ο ίδιος δέχθηκε και έφτασε στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του. 12,4 πόντοι, 6,7 ριμπάουντ, 1,4 ασίστ και 1,5 κλεψίματα ”έγραψε” σε 23 παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ στο EuroCup ήταν επίσης ανεβασμένος με 13,4 πόντους, 7,1 ριμπάουντ και 1,2 κλεψίματα σε 16 ματς!

Ο… άλλος Όγκαστ

Πλέον ο Ζακ Όγκαστ επιστρέφει στον Παναθηναϊκό όντας ουσιαστικά ένας τελείως διαφορετικός παίκτης απ’ αυτόν που θυμούνται οι φίλοι του «τριφυλλιού». Πιο έτοιμος, πιο έμπειρος, με δουλεμένα τα αθλητικά του προσόντα σε πολύ μεγάλο βαθμό και με εξαιρετική βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι. Πολύ καλός ριμπάουντερ ήταν από.. παλιά, αλλά πλέον ο Όγκαστ έχει «δουλέψει» στο μυαλό του και την ομαδική αμυντική λειτουργία και μοιάζει πιο έτοιμος από ποτέ για να κάνει το μεγάλο βήμα της καριέρας του.   

Zach Auguste Mix / Galatasaray S.K. / 2018-19

Zach Auguste 2019-20 Season Highlights (BSL)



Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved