Μάρκους Φόστερ: Παίκτης… Ευρωλίγκας! (photos+videos)

Μάρκους Φόστερ: Παίκτης… Ευρωλίγκας! (photos+videos)

Ο Μάρκους Φόστερ έχει κεντρίσει για τα… καλά το ενδιαφέρον του Γιώργου Βόβορα και το onsports.gr σας παρουσιάζει τον Αμερικανό γκαρντ που «οργίασε» στο Ισραήλ.

Μετά από τα όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο διάστημα στην ομάδα του Παναθηναϊκού, οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να επιστρέφουν στην καθημερινότητά τους. Από την στιγμή μάλιστα που επισημοποιήθηκε και η συμφωνία με τον Γιώργο Βόβορα, για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας, ο Έλληνας τεχνικός και οι συνεργάτες του έχουν ξεκινήσει να ζουν τον Ιούνιό τους όπως ακριβώς έχουν μάθει όλα τα προηγούμενα χρόνια. «Χτενίζοντας» την αγορά, μελετώντας στόχους, υποδεχόμενοι προτάσεις…

Η προεργασία έχει ήδη γίνει και όπως όλα δείχνουν ο Παναθηναϊκός ξέρει που θα κινηθεί. Ένας από τους βασικούς στόχους του Γιώργου Βόβορα για την θέση «2» είναι ο Μάρκους Φόστερ. Ο Αμερικανός προέρχεται από μια εντυπωσιακή σεζόν στο Ισραήλ, με την φανέλα της Χάποελ Χολόν και η αλήθεια είναι πως έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Φόστερ είχε 20,2 πόντους στο Ισραήλ, με 42,3 στα τρίποντα, 58,3 στα δίποντα, 3,4 ασίστ και 3,5 ριμπάουντ, ενώ στο Basketball Champions League σκόραρε 17,8 πόντους με 35,4 στα τρίποντα και 61,9 δίποντα, μοιράζοντας παράλληλα και 3,8 ασίστ ανά αγώνα. Οι αριθμοί αυτοί και η σεζόν που πέρασε, γενικότερα, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα αποτελέσουν το… διαβατήριο του Αμερικανού για την επόμενη…πίστα. Ο ίδιος δεν έχει κρύψει ότι επιθυμία του είναι να αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα και όπως είναι φυσιολογικό το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού όχι μόνο δεν τον αφήνει ασυγκίνητο, αλλά αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του.

Τι «είδε» ο Βόβορας στον Φόστερ

Ο Φόστερ είναι ένας γκαρντ στο 1.90 που αγωνίζεται στην θέση «2» και έχει την δυνατότητα να αγωνιστεί και στο «3» κυρίως λόγω της ευχέρειάς του στο σκοράρισμα, αλλά και στα αθλητικά του προσόντα. Σπάνια θα «κατέβει» θέση. Στα πλεονεκτήματά του, όπως ήδη αναφέρθηκε, οι πολλοί τρόποι που έχει για να βάζει την μπάλα στο καλάθι. Άλλωστε αυτή είναι η πεμπτουσία του αθλήματος. Να μπαίνει η μπάλα στο πλεκτό. Και ο 25χρονος παίκτης μπορεί να το κάνει είτε μακριά από το καλάθι (πάρα πολύ καλός σουτέρ), είτε διεισδύοντας (κάτι που μπορεί να αντιληφθεί και ο πλέον αδαής αν κοιτάξει απλά τα στατιστικά του). Η δύναμη που έχει και τα αθλητικά του προσόντα τον κάνουν ακόμα πιο… επικίνδυνο, ενώ οι πληροφορίες για την εξωγηπεδική του ζωή, έκαναν τον Γιώργο Βόβορα να τον κοιτάξει με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Στο αμυντικό κομμάτι ο Μάρκους Φόστερ τον τελευταίο χρόνο έχει επιδείξει βελτίωση, αλλά είναι δεδομένο πως θέλει δουλειά ακόμα. Είναι καλός στο ένας εναντίον ενός, προσπαθεί αρκετά στην άμυνα πάνω στην μπάλα, αλλά θα πρέπει να δείξει ακόμα περισσότερο για να ανταπεξέλθει στο επίπεδο του Παναθηναϊκού. Άλλωστε αυτό είναι κάτι σύνηθες σε φύση επιθετικούς παίκτες νεαρής ηλικίας.

Παρά τα όσα λέγονται και γράφονται ακόμα δεν υπάρχει καμία συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Όμως κανείς δεν μπορεί να διαψεύσει ούτε την επιθυμία του Γιώργου Βόβορα να ντυθεί ο παίκτης στα «πράσινα», αλλά ούτε και την επιθυμία του Μάρκους Φόστερ να κάνει το επόμενο, μεγάλο βήμα στην καριέρα του.

Marcus Foster ★ Highlights & Best Plays 2019/20 ★ Hapoel Holon

Marcus Foster ● Hapoel Holon ● 2019/20 BCL Best Plays & Highlights

Marcus Foster Highlights 20 Pts vs Maccabi Tel Aviv 08.12.2019



Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved