Μακάμπι: «Εάν συνεχιστεί η Euroleague, δεν θα συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα»

Μακάμπι: «Εάν συνεχιστεί η Euroleague, δεν θα συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα»

Το δικό της μήνυμα στην ισραηλινή λίγκα έστειλε η Μακάμπι Τελ Αβίβ με ανακοίνωση της

Την απόφαση της να αγωνιστεί στην Euroleague και όχι στο πρωτάθλημα αν και εφόσον οι αγώνες συμπέσουν ανακοίνωσε με επιστολή της η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η ομάδα του Λαου λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της αρμόδιας αρχής του πρωταθλήματος ότι αυτό θα επανεκκινήσει στις 20 Ιουνίου με την σεζόν να ολοκληρώνεται τέλη Ιουλίου με Final Four έστειλε το δικό της μήνυμα.

«Ενημερώσαμε ότι μέχρι τις 25 Μαΐου περιμένουμε την απόφαση της Euroleague για τη συνέχιση ή μη τη σεζόν. Θα θέλαμε να τονίσουμε πως είμαστε δεσμευμένοι στην Euroleague, που ανακοίνωσε το δικό της πλάνο επανέναρξης από τις 23 Απριλίου.

Ήταν λοιπόν γνωστό πως το πρόγραμμα θα συμπίπτει, αλλά δεν έγινε αναφορά από τη εγχώρια λίγκα για διαφοροποίησή του, ώστε να αποφευχθεί κάτι τέτοιο. Επομένως, ξεκαθαρίσαμε και το είπαμε κι άλλη φορά, ότι αν λάβουμε μήνυμα πως η Euroleague θα ξεκινήσει ξανά, τότε η Μακάμπι δεν θα μπορέσει να παίξει στους αγώνες του πρωταθλήματος» αναφέρει η ανακοίνωση.

Από εκεί και πέρα, με ανοικτή επιστολή του προς τον κόσμο της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Σιμόν Μιζράχι εξήγησε τη στάση της ομάδας του.

Αναλυτικά:

Αγαπητοί φίλαθλοι,

Ως αυτοί που μας συνοδεύουν πιστά εδώ και δεκαετίες, ξέρετε πόσο ήμασταν και είμαστε πάντα αποφασισμένοι να κάνουμε ό, τι μπορούμε και ακόμη περισσότερα, ώστε η ομάδα να έχει συνέχεια όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτό συνέβη στον πόλεμο Γιομ Κιπούρ, στον πρώτο και δεύτερο πόλεμο του Λιβάνου, στον πρώτο και τον δεύτερο πόλεμο του Κόλπου, και το 2004, όταν παρά τη συνέχεια των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Ισραήλ, κάναμε τα πάντα για να διατηρήσουμε το Final Four της Ευρωλίγκας στο Τελ Αβίβ και να μην μετακομίσει στη Μόσχα. Έτσι ήταν κι αυτή τη σεζόν, όταν δεν ήμασταν ήσυχοι και ενεργήσαμε μέχρι την τελευταία στιγμή για να συνεχιστούν οι αγώνες σε Ισραηλινή Λίγκα και Ευρωλίγκας, πάντα με βάση τους κανονισμούς.

Δεν χρειάζεται καν να πούμε για τα χρήματα που επενδύσαμε αυτή τη σεζόν για να δημιουργηθεί ένα ελκυστικό ρόστερ και τεχνικό τιμ, κάτι που έκανε την ομάδα μας εξαιρετική και μας έφερε στην κορυφή του πρωταθλήματος και στη εξασφάλιση της πρόκρισης στα playoffs της Ευρωλίγκας. Όλα αυτά μέχρι δυστυχώς το σημείο όπου έπρεπε να σταματήσουμε να παίζουμε λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

Αφού ξέσπασε η κρίση, σε όλες τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, υπογραμμίζαμε συνεχώς την επιθυμία μας για συνέχιση των αγώνων. Μαζί με μεγάλο αριθμό ομάδων της λίγκας, επιδιώξαμε να διευκρινίσουμε και να εξετάσουμε ορισμένα ζητήματα.

Η υγεία των παικτών, οι επιλογές πτήσης και η επιστροφή των παικτών που βρίσκονται στο εξωτερικό, η απαιτούμενη περίοδος απομόνωσης, ο τόπος απομόνωσης, αλλά και η απαιτούμενη προετοιμασία των παικτών για λίγες εβδομάδες για την πρόληψη τραυματισμών και τραυματισμών μετά από δύο μήνες χωρίς προπόνηση και παιχνίδια ζητήθηκαν από τις ομάδες. Αυτό έγινε για να ελεγχθεί πώς οι παίκτες θα επιστρέψουν για να γίνουν αγώνες χωρίς κοινό και να δημιουργηθεί η κατάλληλη συνθήκη για να διεξαχθούν παιχνίδια.

Επιπλέον, επιδιώξαμε να αποφευχθεί η κατάρρευση των ομάδων μέσω κρατικών επιχορηγήσεων, λόγω της τεράστιας οικονομικής ζημιάς που τους προκαλείται λόγω της κρίσης και όλα αυτά όταν επαναλαμβάνουμε και τονίζουμε ότι βαδίζουμε για σειρά αγώνων.

Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό, τι μπορούμε, εντός των υφιστάμενων ορίων, για να επανατοποθετήσουμε την αγαπημένη μας ομάδα, ενώ περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η απόφαση της Ευρωλίγκας σχετικά με τη συνέχιση των αγώνων.

Ήταν σημαντικό για εμάς να σας γνωστοποιήσουμε τα γεγονότα και να ελπίζουμε να σας δούμε σύντομα στο γήπεδο.



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved