Ευρωλίγκα: Οι rising stars που ξεχώρισαν...

Ευρωλίγκα: Οι rising stars που ξεχώρισαν...

Το Onsports.gr παρουσιάζει τους rising stars που ξεχώρισαν την τρέχουσα σεζόν στην Ευρωλίγκα κι έχουν όλα τα φόντα για να πετύχουν ακόμα περισσότερα τα επόμενα χρόνια.

Στις 28 αγωνιστικές που είχαμε δράση στην κορυφαία ευρωπαϊκή λίγκα ορισμένοι νεαροί παίκτες μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν το ταλέντο τους και να δείξουν ότι μπορούν να κάνουν το... επόμενο βήμα τα επόμενα χρόνια.

Να υπογραμμίσουμε ότι στη συγκεκριμένη κατηγορία, συμπεριλαμβάνονται αθλητές που δεν είχαν κλείσει τα 22 τους μέχρι την 1 Ιουλίου του περασμένου χρόνου κι είναι υποψήφιοι για το βραβείο «Rising Star»

Γιώργος Παπαγιάννης (Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ)

Μέχρι τη στιγμή που σταμάτησε η αγωνιστική δράση ο Έλληνας σέντερ ήταν το φαβορί για το φετινό βραβείο, το οποίο είχε κερδίσει την περασμένη σεζόν ο Γκόγκα Μπιτάντζε της Μπούντουτσνοστ.

Ο Έλληνας σέντερ είναι ο καλύτερος, ανάμεσα στους υποψήφιους, βάσει του PIR, έχοντας 8.74 βαθμούς ανά αγώνα, με τον Τεό Μαλεντόν να ακολουθεί με 6.59.

Επίσης, είναι πρώτος σε πόντους (6.89), ριμπάουντ (4.74), τάπες (0.93 ανά ματς) και εύστοχα σουτ (137), έχοντας μάλιστα με διαφορά και το καλύτερο ποσοστό ευστοχίας (62.04%).

Τεό Μαλεντόν (Βιλερμπάν)

Το «next big thing» του γαλλικού κι όχι μόνο μπάσκετ! Ο ίδιος ο Τόνι Πάρκερ τον έχρισε διάδοχο του κι είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα τον βλέπουμε για πολύ καιρό σε αυτή την πλευρά του Ατλαντικού, καθώς μιλάμε για έναν γρήγορο κι αθλητικό γκαρντ, ο οποίος βελτιώνεται κάθε μέρα που περνάει.

Δεν έχει κλείσει ακόμα τα 19 του (σ.σ. γεννήθηκε στις 12 Ιουνίου 2001), αλλά ήδη μετράει δύο σεζόν στο Eurocup και 22 αγώνες την τρέχουσα σεζόν στην Ευρωλίγκα.

Γιοβέλ Ζούσμαν (Μακάμπι Τελ Αβίβ)

Ο Ισραηλινός περιφερειακός κλείνει τα 22 του κι ήδη αυτή είναι η τέταρτη σεζόν του στην Ευρωλίγκα. Μάλιστα, την περασμένη αγωνιστική περίοδο ήταν δεύτερος, πίσω από τον Μπιτάντζε στην «κούρσα» για το βραβείο του «Rising Star».

Διαθέτει υψηλό μπασκετικό IQ και μπορεί με ευκολία να διαβάσει τις αντίπαλες άμυνες, ενώ μεγάλο «συν» αποτελούν και τα μακριά άκρα του.

Ντένι Αβντίγια (Μακάμπι Τελ Αβίβ)

Είναι μια ανάλογη περίπτωση με αυτή του Μαλεντόν, καθώς σύντομα αναμένεται να τον δούμε στο ΝΒΑ. Όπως ο Γάλλος, έτσι κι ο Ισραηλινός γκαρντ είναι γεννημένος το 2001, όντας λίγους μήνες μεγαλύτερος (σ.σ. γεννήθηκε 3 Ιανουαρίου), ενώ δήλωσε κι αυτός συμμετοχή στο φετινό Draft.

Ο Αβντίγια μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της περιφέρειας, το μέγεθος κι η ταχύτητα που διαθέτει του επιτρέπουν να είναι αποτελεσματικός στην άμυνα, ενώ είναι πολύ καλός σουτέρ και χειριστής της μπάλας.

Ουσμάν Γκαρούμπα (Ρεάλ Μαδρίτης)

Το επόμενο μεγάλο prospect της Ρεάλ Μαδρίτης μετά τον Λούκα Ντόντσιτς! Ο, ύψους 2μ03, Ισπανός σέντερ έκλεισε μόλις τον προηγούμενο μήνα τα 18 του (είναι γεννημένος στις 9 Μαρτίου του 2002) κι ήδη έχει αρχίσει να γράφει ιστορία με τα επιτεύγματα του σε ACB και Ευρωλίγκα.

Το άνοιγμα χεριών του Γκαρούμπα φτάνει τα 2μ20(!), είναι ιδιαίτερα ικανός ριμπάουντερ, αλλά και μέσα στο «ζωγραφιστό». Επίσης, είναι ο νεότερος σε ηλικία υποψήφιος για το βραβείο του «Rising Star».

 



Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved