Παναθηναϊκός: Τα επικά καλάθια του Διαμαντίδη στην Ευρωλίγκα!

Παναθηναϊκός: Τα επικά καλάθια του Διαμαντίδη στην Ευρωλίγκα!

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης πέτυχε πάρα πολλά εντυπωσιακά καλάθια στην καριέρα του. Αυτές είναι μερικές στιγμές που έμειναν για πάντα στη μνήμη μας...

Η Ευρωλίγκα γνωστοποίησε την Τρίτη (31/3) ότι ο εμβληματικός αρχηγός του «τριφυλλιού» είναι μέλος της κορυφαίας ομάδας της δεκαετίας 2010-20, όπως φυσικά ήταν και της προηγούμενης (2000-10)!

Ο Διαμαντίδης άφησε το στίγμα του στην κορυφαία ευρωπαϊκή λίγκα και χάρισε πάρα πολλές εντυπωσιακές στιγμές. 

Το Onsports.gr ξεχώρισε μερικές από τη δεκαετία 2010-20...

Παναθηναϊκός-Ολίμπια Λιουμπλιάνας (2010/11): Επιθετικό ριμπάουντ και... 13άρι!

Η ομάδα από τη Σλοβενία ήταν έτοιμη να φύγει με ένα μεγάλο «διπλό» από το ΟΑΚΑ, αλλά ο υπολόγιζε δίχως τον Διαμαντίδη. Ο εμβληματικός αρχηγός πήρε το επιθετικό ριμπάουντ μετά άστοχο τρίποντο του Μπατίστ κι ισοφάρισε σε 79-79, 0.3'' πριν το τέλος κι έστειλε το ματς στην παράταση! Μέτρησε συνολικά 13 πόντους στα τελευταία 1'15''!

Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ (2010/11): Το... ακροβατικό λέι απ στον τελικό

Δεν ήταν κρίσιμο, καθώς έγινε ένα στο τέλος της πρώτης περιόδου του τελικού με τη Μακάμπι αλλά ήταν άκρως εντυπωσιακό! Κι ίσως ήταν και μια στιγμή που αποτυπώνει πλήρως τα όσα εντυπωσιακά έκανε εκεί τη σεζόν ο Διαμαντίδης, οδηγώντας το Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στην κορυφή! (Δείτε τη φάση στο 1'15'' του βίντεο).

Μάλαγα-Παναθηναϊκός (2011/12): Το step back τρίποντο της νίκης!

Η Μάλαγα ήταν μπροστά με 75-71, 15.4'' πριν το φινάλε του αγώνα αλλά στο τέλος μίλησε ξανά ο Διαμαντιδης. Αρχικά μείωσε στον πόντο και μετά τις 1/2 βολές του Ντάρντεν, ευστόχησε σε δεύτερο συνεχόμενο σουτ έξω από τα 6μ75!

Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός (2012/13): Όταν «χόρεψε» τον Τζαουάι!

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές στην ιστορία της Ευρωλίγκας! Ένα σουτ που θα μνημονεύεται για πάντα με τον «3D» να χορεύει τον Νέιθαν Τζαουάι και να σημειώνει το νικητήριο καλάθι στην τελευταία μέχρι σήμερα νίκη στη Βαρκελώνη.

Λαμποράλ Κούτσα-Παναθηναϊκός (2015/16): Με το... ένα πόδι

Ένα από τα τελευταία μεγάλα σουτ της καριέρας του, το οποίο όμως δυστυχώς δεν συνδυάστηκε με νίκη. Ο Διαμαντίδης έστειλε το ματς στην παράταση και πήγε να πετύχει... μόνος του break, δείγμα του ότι δεν τα παρατούσε ποτέ μέχρι το φινάλε!

BONUS: Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ (2011/12): Μια βολή... ολόκληρη πρόκριση!

Το πιθανότερο είναι ότι μια εύστοχη βολή δεν μπορεί να έχει θέση σε ένα τέτοιο θέμα αλλά όπως και να έχει η συγκεκριμένη που πέτυχε ο Διαμαντίδης στο Game 5 με την «ομάδα του λαού» ήταν ολόκληρη πρόκριση ή έστω το μεγαλύτερο μέρος της! Κι αυτό γιατί ο «3D» έκανε και το κλέψιμο στη συνέχεια για να τη «σφραγίσει».

 

 



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved