Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 81-78: Δεν… πυροβόλησε στη ζούγκλα (video+photos)

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 81-78: Δεν… πυροβόλησε στη ζούγκλα (video+photos)

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε 1/20 τρίποντα στη ζούγκλα του ΣΕΦ, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει 81-78 και να μένει ζωντανός για την οκτάδα.

Ο όρος «εχθρική» είναι λίγος για να περιγράψει την ατμόσφαιρα που συνάντησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στο ΣΕΦ. Σε ένα παιχνίδι όπου ο Ολυμπιακός έπαιξε για να μείνει «ζωντανός» στην οκτάδα, οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι σε όλες τις κατηγορίες, έκαναν την καλύτερή τους εμφάνιση εδώ και καιρό, όμως, με 1/20 σουτ δεν υπήρχε περίπτωση να νικήσουν. Παρόλα αυτά, το ματς κρίθηκε στο… σουτ. Ο Τόμας βγήκε ελεύθερος από αυτό που σχεδίασε στο πινακάκι του στην τελευταία επίθεση ο Ρικ Πιτίνο, αλλά το 20ό τρίποντο που επιχείρησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ βρήκε σίδερο. Έτσι, ο Ολυμπιακός κατάφερε να νικήσει 81-78 τους «πράσινους» και να διατηρήσει τις όποιες μαθηματικές ελπίδες έχει για την οκτάδα.

Οι «πράσινοι» από την πλευρά τους, στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι της Πέμπτης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ, το οποίο θα πρέπει να κερδίσουν για να μην μπουν σε περιπέτειες για την παρουσία τους στα playoffs της Euroleague. Πέρα από το αγωνιστικό σκέλος, βέβαια, στο ΣΕΦ για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες το πως… στήνονται οι ζούγκλες, αφού επικράτησε για άλλη μια φορά ο νόμος της αλητείας.

Με δεκάδες χούλιγκανς να κυκλοφορούν δίπλα στη γραμματεία και πίσω από τους πάγκους των ομάδων, να επιτίθενται δυο φορές στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο αλλά και στα «πράσινα» αποδυτήρια, αποδείχθηκε περίτρανα πως ο Ολυμπιακός όχι απλά δεν είναι ικανός για την ομαλή διεξαγωγή ενός αγώνα, αλλά δεν τη θέλει κιόλας.  Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το πως άνθρωποι με διαπιστεύσεις της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ ήταν αυτοί που προκάλεσαν για ακόμα μια φορά χάος, προχώρησαν σε πράξεις βίας και έκαναν το ΣΕΦ να μοιάζει με ρωμαϊκή… αρένα που διψούσε για... αίμα.

Το να… μιλήσει κανείς για μπάσκετ και να αρχίσει τις αναλύσεις, θα ήταν το λιγότερο κωμικό. Σε ένα  τέτοιο σκηνικό αλητείας με την ανοχή και – όπως φάνηκε από το γεγονός ότι μιλάμε για ανθρώπους με διαπιστεύσεις – την υποστήριξη της ΚΑΕ Ολυμπιακός, την ανοχή της Euroleague και της αστυνομίας, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κλήθηκε να πάρει μια σπουδαία νίκη. Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο ήταν καλύτερη σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, εκτός από τα μπλοκ και τα τρίποντα, έδειξε πως η διαφορά ποιότητας με τους «ερυθρόλευκους» είναι τεράστια και έφτασε να διεκδικήσει το ματς στο σουτ. Παρά το γεγονός ότι είχε 1/20 τρίποντα…

Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν υπάρχει καμία ουσία να μπούμε σε αναλύσεις για το… μπάσκετ, την ώρα που οι γνωστοί «καρτελάκηδες» έκαναν το ΣΕΦ… κτήμα τους και αλώνιζαν όπου ήθελαν. Τόσο στην άφιξη του Παναθηναϊκού, όσο και στην είσοδο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο παρκέ αλλά και στην αποχώρησή του από αυτό. Η μανία των χούλιγκαν έφτασε ως και στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού όπου εισέβαλλαν και τα έκαναν… γυαλιά – καρφιά αναζητώντας τον διοικητικό ηγέτη των «πράσινων», ο οποίος ωστόσο ευτυχώς είχε αποχωρήσει…

Μένει να φανεί ποια θα είναι η αντίδραση της διοργανώτριας αρχής σε αυτό το καλοστημένο σκηνικό βίας που επέτρεψε να παρακολουθεί για 40 και πλέον λεπτά όλη η Ευρώπη, δυσφημώντας έτσι το προϊόν της και καταστρέφοντας κάθε έννοια ευγενούς άμιλλας και αθλητικού ιδεώδους. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στο ΣΕΦ, απλά είναι απορίας άξιο το τι θα συνέβαινε αν ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε ευστοχήσει σε ένα – δυο τρίποντα παραπάνω. Προφανώς θα είχε νικήσει τον αγώνα, αλλά δεν είναι σίγουρο πως αυτό θα… τελείωνε. Το έχουμε δει, άλλωστε, να συμβαίνει αυτό στο ΣΕΦ αρκετές φορές στο παρελθόν, αφού το συγκεκριμένο γήπεδο έχει γίνει με «σφραγίδα» των διοικούντων τον Ολυμπιακό άντρο… αλητείας και χουλιγκανισμού.

Δείτε το φωτορεπορτάζ, τα στατιστικά και τα highlights της αναμέτρησης

Olympiacos Piraeus - Panathinaikos OPAP Athens Highlights | Turkish Airlines EuroLeague, RS Round 27



Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved