Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολυμπιακός 71-70: Ο Ουίλμπεκιν του το πήρε μέσα από τα χέρια (photos)

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολυμπιακός 71-70: Ο Ουίλμπεκιν του το πήρε μέσα από τα χέρια (photos)

Ο Ολυμπιακός τα είχε όλα με το μέρος του αλλά υπολόγιζε χωρίς τον Σκότι Ουίλμπεκιν, ο οποίος έδωσε τη νίκη (71-70) στην Μακάμπι Τελ Αβίβ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σκότι Ουίλμπεκιν που σημείωσε το νικητήριο τρίποντο η Μακάμπι Τελ Αβίβ «σκότωσε» τον Ολυμπιακό επικρατώντας 71-70 εντός έδρας για την 26η αγωνιστική της Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο του αγώνα με τους διαιτητές να ανέχονται το σκληρό παιχνίδι της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα αλλά ο πρώην άσος της ΑΕΚ και νυν ηγέτης των Ισραηλινών δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και «εκτέλεσε» τον Ολυμπιακό δίνοντας την ευκαιρία στην Μακάμπι μετά την ήττα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας κόντρα στην Μπαρτσελόνα να μείνει μόνη της στην τέταρτη θέση που δίνει το πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν στο +5 (64-69) στο 39’, με τον Γουίλμπεκιν να «κερδίζει» τρεις βολές σε φάουλ του Παπανικολάου στο κέντρο (φάνηκε να ήταν κάτω) και στη συνέχεια ο Μπόλντγουιν να κάνει 1/2 από τη γραμμή (σε φάουλ του Άβντιγια που μπορούσε να δοθεί αντιαθλητικό), που διαμόρφωσαν το 68-70, στα 20’’ πριν τη λήξη.

Στη συνέχεια, το τρίποντο του Ουίλμπεκιν στα 10’’ έκανε το 71-70, που ήταν το τελικό σκορ, καθώς στην τελευταία επίθεση ο ΜακΚίσικ έκανε λάθος πάσα στον Πρίντεζη.

O Γιώργος Μπαρτζώκας παρέταξε τους Μπάλντουιν, ΜακΚίσικ, Παπανικολάου, Πρίντεζη, Έλις απέναντι στους Ουίλμπεκιν, Μπράιαντ, Καλογιάρο, Αβντίγια, Χάντερ, τους οποίους ξεκίνησε βασικούς ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Οι δύο ομάδες πήγαν νωρίς σε υψηλό τέμπο, με την Μακάμπι να διατηρεί προβάδισμα με βραχεία κεφαλή, 12-8, διάστημα στο οποίο ο Μπράιντ είχε πετύχει τους 8 πόντους των γηπεδούχων. Με 5 διαδοχικούς πόντους του ΜακΚίσικ (7 στο σύνολο), ο Ολυμπιακός μείωσε στον πόντο 14-13, για να προσπεράσει αμέσως μετά, 14-15 με δίποντο του Γιώργου Πρίντεζη. Η Μακάμπι ολοκλήρωσε στο +4, 20-16 την πρώτη περίοδο, με τους πρώτους 2 πόντους του Κολοϊάρο, την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 7/13 δίποντα, αλλά 0/3 τρίποντα.

Ο Κόνιαρης πήρε τη θέση του Μπάικς στην περιφέρεια του Ολυμπιακού με την έναρξη της 2ης περιόδου, αφού ο Αμερικανός δεν κατάφερε να ξεδιπλώσει τις πτυχές του ταλέντου του όσο έμεινε στο παρκέ στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι Ισραηλινοί προσπέρασαν με +7, 23-16, από τρίποντο του Ααρον Τζάκσον, αλλά τα τρίποντα των Ρότσεστι, Βεζένκοφ και ο εξαιρετικός ΜακΚίσικ που έκανε ό,τι μπορούσε στο παρκέ, έβαλαν τον Ολυμπιακό σε πρωτοπορία, 25-26. Ο Ολυμπιακός έπαθε μπλακ άουτ, εν συνεχεία δέχτηκε σερί 14-0 στα επόμενα λεπτά κυρίως λόγω του επιθετικού οίστρου του Τάιλερ Ντόρσεϊ που ήταν ασταμάτητος για να βρεθεί στο -13, 39-26! Το τρίποντο του Μπράντον Πολ διαμόρφωσε το σκορ ημιχρόνου (39-29), με το επιμέρους σκορ να είναι 19-13 υπέρ της ομάδας του Σφαιρόπουλου στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Στην ομάδα του Πειραιά ανήκε η 3η περίοδος, αφού με δικό της επιμέρους σκορ 13-21 ξαναμπήκε στη διεκδίκηση της νίκης. Οι «ερυθρόλευκοι» πήρα 5 διαδοχικούς πόντους από τον Μπάλντγουιν (41-34), ο Παπανικολάου το πήρε προσωπικά εν συνεχεία, με τον Μπάικς να πετυχαίνει το πρώτο του καλάθι με τη φανέλα του Ολυμπιακού για το 47-48 των «ερυθρόλευκων», 1:58΄΄ πριν ολοκληρωθεί η 3η περίοδος. Ο Σκότι Ουίλμπεκιν απάντησε με 5 διαδοχικούς πόντους φτάνοντας τους 12 προσωπικούς και η Μακάμπι θα έμπαινε στην 4η περίοδο από το +2, 52-50.



Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved