Κεμζούρα: «Η οικονομική αδυναμία μίκρυνε το ρόστερ – Ελπίζω να αποπληρωθώ»

Κεμζούρα: «Η οικονομική αδυναμία μίκρυνε το ρόστερ – Ελπίζω να αποπληρωθώ»

Ο Κεστούτις Κεμζούρα παραχώρησε συνέντευξη σε μέσο της πατρίδας του και στάθηκε στην τραγική οικονομική κατάσταση που συνάντησε στον Ολυμπιακό.

Μιλώντας στο «15min.lt», ο Λιθουανός τεχνικός αναφέρθηκε στο πέρασμά του, από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Ο Κεστούτις Κεμζούρα σχολίασε την οικονομική κατάσταση των Πειραιωτών που ουσιαστικά δεν έδωσε την ευκαιρία στον ίδιο να ενισχύσει το ρόστερ της ομάδας, ενώ μίλησε και τις πληρωμές που… δεν έγιναν και την αποπληρωμή των χρεών.

Αναλυτικά:

«Για κάποιους λόγους η στελέχωση της ομάδας απέτυχε και δεν ήταν αυτή που θέλαμε. Ήταν κατανοητό, γιατί υπήρχαν φήμες για καθυστερήσεις στις πληρωμές και ήταν δύσκολο να προσελκύσεις καλύτερους παίκτες. Δεν μπήκα σε λεπτομέρειες, αλλά οι επιλογές για τον Ολυμπιακό ήταν περιορισμένες. Ήταν δύσκολο να ανταγωνιστούμε άλλες ομάδες, να προσελκύσουμε κάποιους παίκτες και αναγκαστήκαμε να ρισκάρουμε με κάποιες επιλογές, αλλά δεν πήραμε αυτό που θέλαμε.

Υπάρχει ένα πλάνο αποπληρωμής, θα δούμε πώς θα πάει. Αυτό που θέλω να πω είναι πως χωρίσαμε ειρηνικά. Φυσικά κανείς δεν είναι χαρούμενος όταν χάνει τη δουλειά του. Δεν ήταν ευχάριστο, γιατί ήθελα να παλέψω για την πρόκριση στα playoffs. Από την άλλη κατανοώ την απόφαση που λήφθηκε. Οι ιδιοκτήτες έκριναν πως χρειαζόταν μια αλλαγή και πιθανώς να μην τους έπεισα. Έφυγα ήσυχα, με καλή γεύση».

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε για την παρουσία του ως head coach στον Πειραιά, λέγοντας σχετικά: «Ήταν μια σπουδαία εμπειρία και είμαι ευγνώμων στους ιδιοκτήτες για την ευκαιρία. Είναι κρίμα που τελείωσε η συνεργασία και δεν ολοκλήρωσα τη σεζόν, αλλά ήταν κάτι πολύ ενδιαφέρον να δουλέψω στην Euroleague και στο υψηλότερο επίπεδο. Η απόφαση να αποχωρήσω ήταν της διοίκησης και δεν μπορούσα να το αλλάξω».

Παράλληλα, ο Κεμζούρα σχολίασε και την απουσία του Ολυμπιακού από την Basket League, σημειώνοντας: «Από τη μια πλευρά, υπάρχει περισσότερος καιρός για προπονήσεις, αλλά από την άλλη λίγες… πρόβες. Υπάρχουν δύο πλευρές στο ζήτημα αυτό. Αφενός μεν έχεις περισσότερο χρόνο να προετοιμάσεις ένα παιχνίδι, αφετέρου δε είναι πιο δύσκολο για τους παίκτες με μικρότερο ρόλο γιατί δεν έχουν τον ρυθμό που θέλουν. Αν έχεις νεανική ομάδα είναι πιο εύκολο, αλλά όταν διαθέτεις έμπειρους παίκτες, θέλουν να παίζουν. Πάντως δεν έχω παράπονο, οι προπονήσεις μας ήταν καλές. Σε γενικές γραμμές ελέγξαμε την κατάσταση. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο τι θα γίνει την επόμενη σεζόν».

Για την στήριξη του κόσμου, τόνισε: «Υπήρχε αρκετή στήριξη. Είναι μοιρασμένοι οι οπαδοί Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Πολλοί έρχονται από το ποδόσφαιρο και ειδικά στα ντέρμπι αυτά ο θόρυβος και η προβολή από τα ΜΜΕ είναι σε υψηλά επίπεδο. Σε σταματούν στο δρόμο, σε αναγνωρίζουν και σου κάνουν ερωτήσεις. Δεν ήταν κάτι καινούριο για μένα, γιατί είχα αντιμετωπίσει μια ανάλογη κατάσταση όταν ήμουν στην εθνική Λιθουανίας».

Για την συνεργασία με τον Βασίλη Σπανούλη: «Είναι ένας θρύλος του μπάσκετ σε όλη την Ευρώπη, μια ξεχωριστή προσωπικότητα, ένας πραγματικός νικητής. Αφιερώνει όλο του το είναι στο μπάσκετ, δεν δέχεται την ήττα, αρνείται να καταθέσει τα όπλα και πάντα θέλει να είναι στο γήπεδο και να παλεύει. Είμαι ενθουσιασμένος που είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του».



Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved