Κεμζούρα: «Να πάρω την ευθύνη αλλά δεν γίνεται να κάνω εγώ box out»

Κεμζούρα: «Να πάρω την ευθύνη αλλά δεν γίνεται να κάνω εγώ box out»

Ο Κεστούτις Κεμζούρα ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα του ολυμπιακού από τη Φενέρμπαχτσε, υπογραμμίζοντας ότι οι παίκτες του ήταν soft στην άμυνα.

Αναλυτικά όσα είπε o τεχνικός του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου...

«Συγχαρητήρια στον Βασίλη Σπανούλη, πέτυχε κάτι καταπληκτικό. Είναι ξεχωριστό. Δουλεύοντας μαζί του, καταλαβαίνω καλύτερα αυτό που πέτυχε. Τα επόμενα συγχαρητήρια ανήκουν στην Φενέρμπαχτσε. Ήταν πιο έτοιμοι, έπαιξαν καλύτερα και άξιζαν τη νίκη. Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν κλειδί για την εξέλιξη του αγώνα, δεν τα πήγαμε καλά αμυντικά εκεί. Ήμασταν soft αμυντικά, δεν κάναμε τίποτα για να σταματήσουμε τους αντιπάλους μας. Είναι μία ομάδα που ψάχνει να βρει ρυθμό και εμείς τους αφήσαμε. Δεν πιέσαμε στα σκριν, δεν επικοινωνήσαμε» 

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Πρέπει να πάρω την ευθύνη εδώ. Δεν κατάφερα να περάσω στους παίκτες αυτά που έπρεπε να κάνουν στην άμυνα για να μην έχουμε αυτή την εξέλιξη. Μας "σκότωσαν" στο κομμάτι των πόντων από την δεύτερη ευκαιρία. Πέτυχαν 20 πόντους από τα επιθετικά τους ριμπάουντ. Δεν μπορώ να πάρω ευθύνη εκεί γιατί δεν γίνεται να κάνω εγώ box out. Δείτε τα στατιστικά. Μόνο ο Μιλουτίνοφ και ο Ρούμπιτ πήραν επιθετικά ριμπάουντ. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ σε αυτό το κομμάτι, είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για εμάς».

Σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του Νάντο Ντε Κολό, τόνισε: «Στην αρχή ξεκινήσαμε καλά πάνω του. Πέτυχε τους πρώτους του πόντους μετά από δικά μας λάθη. Έχουμε πρόβλημα όταν ξεκινάμε τις αλλαγές και έρχονται άλλοι παίκτες από τον πάγκο. Ξέρουμε τις δυνατότητές μας, αλλά αυτό μας "πληγώνει". Είναι δύσκολο να εξηγήσω αυτή την έλλειψη συγκέντρωσης. Λέμε κάτι στο τάιμ-άουτ, αλλά μετά δεν το κάνουμε στο παρκέ. Λέμε να αλλάξουμε στην άμυνα, αλλά δεν το κάνουμε. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Αν συνεχίσουμε έτσι, το αποτέλεσμα θα είναι πάντα το ίδιο. Πρέπει να συνεχίσουμε την δουλειά».

Για τον στόχο των πλέι-οφ και αν ο Ολυμπιακός μπορεί να τερματίσει στην πρώτη οκτάδα, σχολίασε: «Τίποτα δεν τελειώνει, αν δεν τελειώσει. Δεν υπάρχει εύκολο πρόγραμμα στην Euroleague. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι. Πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας και να παλέψουμε σε κάθε ματς. Έχουμε παίξει κάποια εξαιρετικά ματς, έχουμε κερδίσει δυνατές ομάδες. Είναι στο χέρι μας».

Σχετικά με το ενδεχόμενο ενίσχυσης, είπε: «Θα το δούμε. Έχουμε ανοικτά μάτια στην αγορά. Δεν είναι εύκολο να βρεις κάτι "δυνατό". Δεν έχουμε μιλήσει με την διοίκηση. Αν βρούμε τον παίκτη που μπορεί να μας βοηθήσει, θα το δούμε. Τώρα δεν έχουμε κάτι τέτοιο στα χέρια μας».

Τέλος, σε ερώτηση που αφορούσε πιθανό δικό του λάθος στην διαχείριση του αγώνα και των αλλαγών, απάντησε: «Τους άφησα να παίξουν περισσότερο. Δεν έγιναν γρήγορα οι αλλαγές. Δείτε τον Τσέρι. Πρέπει να τον προστατέψεις, έχει πολύ ενέργεια, παίζει με ένταση. Πρέπει να τον καλύψεις. Εγώ θέλω να κρατάμε την ενέργεια σε υψηλό επίπεδο. Πρέπει να βρούμε λύσεις, στο ματς σκέφτεσαι τι μπορείς να κάνεις, τι μπορείς να διορθώσεις. Δεν μπορούμε να μείνουμε με την ίδια πεντάδα, κυρίως όταν δεν λειτουργεί καλά η άμυνα».



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved