Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Αναντολού Εφές  86-70: Την… κάρφωσε και πάει για άλλα! (video+photos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Αναντολού Εφές 86-70: Την… κάρφωσε και πάει για άλλα! (video+photos)

Ο Παναθηναϊκός αυτή τη φορά δεν αδίκησε τον εαυτό και διέλυσε 86-70 την Αναντολού Εφές στο ΟΑΚΑ, βάζοντας πλώρη για σερί νικών αφού ακολουθούν συνεχόμενα εντός έδρας ματς στην Euroleague.

Ό,τι… ξεκίνησε στο πρώτο ημίχρονο ο Τζίμερ Φριντέτ με τον Νικ Καλάθη και τον ΝτεΣόν Τόμας, ήρθαν να ολοκληρώσουν στο δεύτεροι οι Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Παπαγιάννης και Ταϊρίς Ράις. Ο Παναθηναϊκός αυτή τη φορά δεν πανικοβλήθηκε όταν ο αντίπαλος «μάζεψε» το ματς και κατάφερε να περάσει μπροστά. Αντίθετα απάντησε με ένα 12-0 που έβαλε στη… θέση της την Αναντολού Εφές, που είχε τον Λάρκιν σε… δαιμονισμένο βράδυ να τα βάζει από παντού και να σταματά στους 28 πόντους. Οι «πράσινοι» αυτή τη φορά ήταν πολύ πιο σκληροί στην άμυνα, έδειξαν μεγαλύτερη διάθεση στο ριμπάουντ και κατάφεραν να προστατέψουν το σπίτι τους για να φτάσουν στο 3-3 στη φετινή Euroleague και να ατενίζουν με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον.

Το πολύ θετικό για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ήταν πως είχε έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό στο ranking. Οι «πράσινοι» έκαναν μια νίκη, αλλά κυρίως μια εμφάνιση, ομάδας που όντως διεκδικεί την οκτάδα κι έδειξαν μέρος από τις πραγματικές τους δυνατότητες. Το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη κατάφερε να κρατήσει στους 70 πόντους την «καυτή» Εφές που προερχόταν από σερί τεσσάρων νικών και να τη ρίξει στο 4-2, ενώ πήρε και μια σημαντική διαφορά που μπορεί στο μέλλον να της χρησιμεύσει.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ευτύχησε να έχει σε καλή βραδιά τους περισσότερους από τους παίκτες του, στα πολύ θετικά συγκαταλέγεται η «γεμάτη» εμφάνιση που έκανε ο Ουέσλι Τζόνσον που δείχνει να μπαίνει στην εξίσωση, όπως και η επιστροφή του Παπαπέτρου και του Παπαγιάννη σε υψηλά στάνταρ απόδοσης με τον δεύτερο να παίζει όπως ακριβώς πρέπει. Να είναι «σκιάχτρο» δηλαδή και να τελειώνει φάσεις που δημιουργούν τα γκαρντ ψηλά για εκείνον. Η ουσία είναι πως η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη πέρα από την Εφές… κέρδισε και χρόνο, αφού θέλει ακόμα δουλειά για να συνεχίσει να βελτιώνεται και με τα δυο εντός έδρας ματς που ακολουθούν να θεωρούνται βατά, μπορεί μέσα από τα παιχνίδια να φτάσει σε ακόμα καλύτερο επίπεδο ετοιμότητας…

Η εικόνα του αγώνα

Ο Πεδουλάκης ξεκίνησε με ψηλό σχήμα, έχοντας στην πεντάδα τους Καλάθη, Φριντέτ, Μπέντιλ, Τόμας και Ουάιλι με τον Τόμας στο «3» και τον Γκανέζο στο «4» για να κόψει τόσο τη δημιουργία όσο και τα ντράιβ  των Λάρκιν και Μίτσιτς αλλά και για να περιορίσει τη δράση των Σίνγκλετον και Ντάνστον. Αυτό είχε αποτέλεσμα αφού ο Παναθηναϊκός βρήκε τρόπο να ξεφύγει με τον Φριντέτ να είναι «καυτός» και να ξεκινά  με 2/2 τρίποντα. Η Εφές άρχισε να βρίσκει λύσεις κυρίως από τον Μίτσιτς που «χτυπούσε» στα πόδια τους ψηλούς και «μάζεψε» το ματς με αποτέλεσμα στο πρώτο δεκάλεπτο η διαφορά να είναι μόλις +5 για τον Παναθηναϊκό, με την εικόνα του αγώνα να δείχνει όμως πως έπρεπε να είναι μεγαλύτερη. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει λύσεις από Τόμας, Καλάθη αλλά και Τζόνσον την ώρα που έπαιρνε μπρος ο Λάρκιν για την Εφές. Το ημίχρονο έκλεισε στο 42-38 υπέρ του Παναθηναϊκού και όλα έδειχναν… ντέρμπι.

Με το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έδειξε να έχει ξανά πρόβλημα στην… εναέρια κυκλοφορία. Η Αναντολού Εφές έβρισκε απαντήσεις στα ξεσπάσματα των «πράσινων» και με τη συνδρομή των διαιτητών που εκνεύρισαν τους πάντες στο ΟΑΚΑ, ακόμα και τον πάντα ήρεμο Ίαν Βουγιούκα που πήρε τεχνική ποινή (!) κατάφερε να προηγηθεί 51-54 με τρεις βολές του Λάρκιν. Σε αυτό το σημείο, ο Παναθηναϊκός απάντησε με ένα 12-0 ως το τέλος του δεκαλέπτου με καταλυτικούς τους Ράις και Παπαγιάννη, για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 63-54 υπέρ του «τριφυλλιού». Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ με τον Τζόνσον να είναι η αμυντική… κόλλα και τον Παπαγιάννη να «σκεπάζει» τα καλάθια, στο τέταρτο δεκάλεπτο βρήκε μεγάλα σουτ από τον Παπαπέτρου που βοήθησε και στην άμυνα και κατάφερε στο τέλος να πάρει και σημαντική διαφορά, με το τελικό 86-70 να έρχεται μέσα σε αποθέωση για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη.

Το φωτορεπορτάζ, τα στατιστικά και τα highlights του αγώνα

Panathinaikos OPAP Athens - Anadolu Efes Istanbul Highlights | EuroLeague, RS Round 6


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Εφές: Το «πράσινο πάρτι» και η επιστροφή στις νίκες (video)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Εφές: Το «πράσινο πάρτι» και η επιστροφή στις νίκες (video)

Πεδουλάκης: «Το καλύτερό μας παιχνίδι»

Πεδουλάκης: «Το καλύτερό μας παιχνίδι»

Euroleague: Η θέση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ μετά τη νίκη κόντρα στην Εφές (photo)

Euroleague: Η θέση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ μετά τη νίκη κόντρα στην Εφές (photo)

NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved