Το ρεκόρ του Παπανικολάου και η ατάκα για Σπανούλη (photo)

Το ρεκόρ του Παπανικολάου και η ατάκα για Σπανούλη (photo)

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για την εμφάνιση του Βασίλη Σπανούλη στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Βαλένθια ενώ έκανε κι ένα προσωπικό ρεκόρ.

Στην εικόνα του Βασίλη Σπανούλη στάθηκε ο Κώστας Παπανικολάου μετά την εύκολη επικράτηση του Ολυμπιακού κόντρα στη Βαλένθια. «Οι έξτρα πάσες βγήκαν και από την άμυνα της Βαλένθια και εμείς δουλέψαμε σε αυτό, να βρίσκουμε λύσεις μέσα από την ανισορροπία της αντίπαλης άμυνας. Ο Βασίλης έκλεισε τα στόματα όσων είχαν να πουν κάτι γι' αυτόν και έκανε πιο εύκολη την δουλειά μας», είπε μεταξύ άλλων ο φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» για τον αρχηγό της ομάδας του.

Όσο για τη νίκη επί της Βαλένθια, σχολίασε: «Δεν έχουμε κερδίσει κάτι. Κάναμε μία πολύ σημαντική νίκη για να αλλάξει λίγο η ψυχολογία μετά από μία δύσκολη εβδομάδα. Όλοι οι παίκτες θέλουν να δείξουν στον επόμενο προπονητή πως μπορούν να βοηθήσουν. Δουλέψαμε πολύ καλά με τον κόουτς Κεμζούρα, πολύ συγκεντρωμένοι. Κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Η εικόνα δεν αλλάζει σε μία μέρα, αλλά πιστεύω ότι μέσα από την δουλειά μπορούμε να βελτιωθούμε. Κάναμε μία νίκη στην έδρα μας, όχι σε μία από τις δυνατές ομάδες με βάση το ρόστερ. Μας χαροποιεί η νίκη σήμερα, αλλά έρχονται δύσκολες αποστολές και δύσκολοι αγώνες μπροστά μας. Εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και θέλουμε να βελτιωθούμε».

Σε ερώτηση για την άμυνα και την εικόνα του Ολυμπιακού, απάντησε: «Αυτή η ομάδα έτσι έχει μάθει να κερδίζει, από την άμυνα. Η εικόνα μας επέστρεψε αρκετά χρόνια πριν. Κάναμε μία καλή εμφάνιση, αυτό μας έκανε ξεχωριστούς τα προηγούμενα χρόνια και θεωρώ πως όσοι μας είδαν το χάρηκαν πολύ. Πρέπει να συνεχίσουμε όμως, δεν έγινε κάτι. Η δουλειά συνεχίζεται».

Τέλος, για την αυξημένη δυσκολία στη φετινή Euroleague, επεσήμανε: «Όλες οι ομάδες είναι δυνατές, δεν υπάρχει εύκολο ματς. Το λένε όλοι όσοι ασχολούνται με την Euroleague. Υπάρχει εξαιρετικό ταλέντο, οι λεπτομέρειες κάνουν μερικές ομάδες να ξεχωρίζουν. Θέλει πολλή προσπάθεια, η Euroleague γίνεται όλο και πιο δύσκολη, δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο».

Αξίζει να σημειωθεί πως στον αγώνα με τη Βαλένθια, ο Κώστας Παπανικολάου έκανε ρεκόρ καριέρας στα κλεψίματα. Ο διεθνής φόργουορντ πήρε πέντε φορές τη μπάλα από τους αντιπάλους του κι αυτή ήταν η καλύτερη επίδοση στα  χρόνια της καριέρας του στην Euroleague.

Δείτε το χαρακτηριστικό στατιστικό:



Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved