Ο Μπλατ είπε ξανά για το ένα παιχνίδι την εβδομάδα κι απέφυγε να μιλήσει για στόχους!

Ο Μπλατ είπε ξανά για το ένα παιχνίδι την εβδομάδα κι απέφυγε να μιλήσει για στόχους!

Με τον Ολυμπιακό να παίζει ένα παιχνίδι την εβδομάδα λόγω της απόφασης της διοίκησής του για υποβιβασμό στην Α2 και συμμετοχή σε αυτή με άλλο ρόστερ, ο Ντέιβιντ Μπλατ ψάχνει… λύσεις.

Στη media day του Ολυμπιακού για τις ανάγκες της Euroleague, ο Ισραηλινός τεχνικός αναφέρθηκε πάλι στο γεγονός ότι η ομάδα του θα δίνει έναν αγώνα την εβδομάδα.

Όπως τόνισε, για ακόμα μια φορά, είναι μια διαδικασία πρωτόγνωρη που δεδομένα χρειάζεται προσπάθεια από τη δική του πλευρά έτσι ώστε η ομάδα του να βρίσκει ρυθμό μέσα στη σεζόν.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση, είναι πως ο Ντέιβιντ Μπλατ απέφυγε να βάλει κάποιον στόχο για την παρουσία του Ολυμπιακού στη φετινή Euroleague…

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη Media Day o τεχνικός του Ολυμπιακού:

Για την απουσία δεύτερου παιχνιδιού μέσα στην εβδομάδα: «Δεν έχουμε πάντα ένα ματς στην εβδομάδα, έχουμε και τις διπλές εβδομάδες. Θα είναι μία μοναδική σεζόν σε κάθε επίπεδο, αφού αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε τα πλεονεκτήματα αυτής της κατάστασης σχετικά με τα πιθανά μειονεκτήματα. Είναι μία διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη από την πρώτη ημέρα».

Για το ρόστερ: «Πολλές φορές οι ομάδες κάνουν αλλαγές για πολλούς λόγους. Στην περίπτωσή μας, κάποιοι παίκτες είτε πήγαν σε άλλες ομάδες επειδή θεώρησαν ότι είναι καλύτερη επιλογή αυτή για την καριέρα τους, είτε απλώς έληξε το συμβόλαιό τους. Αυτές είναι επιλογές των ανθρώπων και συμβαίνουν αυτές οι αλλαγές. Έχουμε μία διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Αυτό που ελπίζω είναι ότι θα έχουμε λιγότερους τραυματισμούς από πέρυσι, κάτι που επηρέασε την σεζόν μας και ότι θα βρούμε έναν τρόπο να βοηθήσουμε τους νέους παίκτες να προσαρμοστούν και να ενταχθούν ομαλά στην ομάδα».

Για την χημεία του Ολυμπιακού και τον χρόνο που θα χρειαστεί για να "δέσει": «Η απάντηση είναι ότι αυτό δεν είναι σημαντικό. Το θέμα είναι ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Δεδομένων των συνθηκών που υπάρχουν λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου που προηγήθηκε και των τραυματισμών, πρέπει να αποδεχθούμε την κατάσταση. Θα έχουμε επιτέλους μερικές δυνατές προπονήσεις με όλο το ρόστερ και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε έτοιμοι, επειδή πρέπει να είμαστε έτοιμοι άμεσα».

Για το κομμάτι της απειρίας κάποιων παικτών: «Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι σε αυτή την κατάσταση. Είναι μέρος της διαδικασίας. Πρέπει να περιμένουμε ότι δεν θα είναι όλα τέλεια στην αρχή. Δεν γίνεται να περιμένεις πάντα να πηγαίνουν όλα καλά από την αρχή. Ελπίζεις να φτάσεις εκεί κατά την διάρκεια της σεζόν. Είμαι ο πρώτος που θα πει ότι υπάρχουν δυσκολίες για όλες τις ομάδες. Άλλες ομάδες έχουν προβλήματα απειρίας, άλλες τραυματισμούς, άλλες άργησαν να βρεθούν λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Περιμένω από τους παίκτες μου να είναι οι καλύτεροι που μπορούν κάθε μέρα και να βελτιώνονται μαζί με την ομάδα».

Για το στυλ που θέλει να δει φέτος από την ομάδα του: «Νομίζω ότι θα δούμε διαφορετικά πράγματα φέτος λόγω του ρόστερ μας, αλλά και επειδή θα παίζουμε μόνο στην EuroLeague. Το έχω πει πολλές φορές. Υπάρχουν δύο σχολές προπονητικής: Οι προπονητές που παίζουν το δικό τους σύστημα και αυτοί που προσαρμόζονται στις προσωπικότητες των παικτών τους, χωρίς να σημαίνει ότι κάποια σχολή είναι καλύτερη από την άλλη.

Πάντα ήμουν της δεύτερης λογικής. Μου αρέσει να προσαρμόζομαι στο υλικό που έχω, θέλοντας να αφήσω τους παίκτες να παίξουν αυτό που θέλουν. Είναι δουλειά μου να μάθω στους παίκτες που πήραμε πώς παίζουμε και ταυτόχρονα να τους βοηθήσουν παίξουν με το στυλ που ξέρουν».



ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved