Μάνος Παπαδόπουλος: «Πως γίνεται μια ομάδα της Α2 να παίζει στη Euroleague;»

Μάνος Παπαδόπουλος: «Πως γίνεται μια ομάδα της Α2 να παίζει στη Euroleague;»

Ο Μάνος Παπαδόπουλος έθεσε το θέμα του Ολυμπιακού και της συμμετοχής του στην Α2, υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο «δυσφημεί και απαξιώνει το προϊόν» στη Euroleague.

Το θέμα της παρουσίας του Ολυμπιακού στη Euroleague, ενώ θα αγωνιστεί στην Α2, συζητήθηκε στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της Euroleague στο Μόναχο. Ο Μάνος Παπαδόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, όταν πήρε τον λόγο μίλησε για «ένα σοβαρό θέμα που πρέπει να τεθεί», για να αναρωτηθεί στη συνέχεια: «πώς μπορεί μια ομάδα να παίζει στην Α2 και στην Euroleague;», και συμπλήρωσε: «αυτό δυσφημεί και απαξιώνει το προϊόν και τη διοργάνωση».

Η τοποθέτηση του Μάνου Παπαδόπουλου άνοιξε έναν μεγάλο διάλογο στη γενική συνέλευση, όπου πέρα από τους μετόχους της διοργάνωσης το παρών έδωσαν κι εκπρόσωποι των εγχώριων λιγκών (τον ΕΣΑΚΕ εκπροσώπησε ο Σταύρος Δουβής). Εκείνος του Ισραήλ, μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Με αυτόν τον τρόπο δίνουμε "παράθυρο" στις ομάδες να φεύγουν από τις λίγκες».

Ο Τζόρντι Μπερτομέου αναφερόμενος στο θέμα, είπε ότι: «Εμείς δεν έχουμε αλλάξει κάτι στον κανονισμό. Αποφασίζει το συμβούλιο τι θα γίνει. Δεν θέλουμε να παρεμβαίνουμε σε θέματα που αφορούν το κανονιστικό πλαίσιο οποιασδήποτε λίγκας».

Ο εμπορικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, δήλωσε από την πλευρά του: «Μου προκαλεί έκπληξη που ο Παναθηναϊκός βάζει ένα τέτοιο θέμα, ειδικά όταν πέρυσι εκείνος είχε προκαλέσει όλη αυτή τη φασαρία απέναντι στην Euroleague», με τον ισχυρό άνδρα της διοργανώτριας αρχής να συμπληρώνει από την πλευρά του: «Επιληφθήκαμε του θέματος και ό,τι ήταν να γίνει έγινε, με τον Παναθηναϊκό να τιμωρείται από τους αθλητικούς δικαστές».

Ο Μάνος Παπαδόπουλος ήταν ξεκάθαρος, συμπληρώνοντας μετά την αρχική του τοποθέτηση, ότι: «Μήπως έτσι επιτρέπουμε σε οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα, όπως τη δική μας ή την Μπαρτσελόνα ή τη Ρεάλ Μαδρίτης ή την Μακάμπι, να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ολυμπιακού και να εκβιάζει την τοπική λίγκα, για τους στόχους που θα έχει κάθε φορά; Είτε αυτοί αφορούν τη διαιτησία, είτε το πρόγραμμα. Μπορεί μια ομάδα να λέει: "αν δεν βάλετε τον τάδε διαιτητή ή αν δεν με βάλετε να παίξω Δευτέρα, θα φύγω"».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που υπήρξε από τη Euroleague ο κάθε σύλλογος διατηρεί την υποχρέωση να συμμετέχει στις εγχώριες λίγκες ώστε να διατηρήσει την άδεια της στη διοργάνωση. Βέβαια, όπως αναφέρεται αυτό μπορεί να προσπεραστεί έπειτα από έγκριση του συμβουλίου σε κάποιες περιπτώσεις.



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved