Euroleague 2019-2020: Αυτές είναι οι 18 ομάδες που θα πάρουν μέρος (photos)

Euroleague 2019-2020: Αυτές είναι οι 18 ομάδες που θα πάρουν μέρος (photos)

Μια θέση έμενε ανοικτή για την Euroleague της νέας χρονιάς και αυτή κλείστηκε με τη συμμετοχή της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης που πήρε την wild card

Έκλεισε το παζλ με τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στην Euroleague της νέας αγωνιστικής περιόδου μετά και τις Άλμπα Βερολίνου και Χίμκι που κάλυψαν τις δυο θέσεις αλλά και την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης που πήρε τη wild card. Με αυτές τις εισόδους πλέον στη διοργάνωση συμπληρώθηκαν τα τελευταία κομμάτια του παζλ της νέας χρονιάς.

Τη νέα σεζόν η Euroleague θα έχει 18 ομάδες, αντί για τις 16 που συμμετείχαν τα τρία προηγούμενα χρόνια. Η 1η αγωνιστική της regular season θα διεξαχθεί μια εβδομάδα νωρίτερα απ' ό,τι συνήθως, στις 3-4 Οκτωβρίου 2019. Η 34η αγωνιστική θα διεξαχθεί το διήμερο 9-10 Απριλίου 2020. Τα playoffs θα διεξαχθούν μια εβδομάδα αργότερα απ' ό,τι συνήθως, μεταξύ 21ης Απριλίου και 6ης Μαΐου 2020. Το Final 4 της EuroLeague θα λάβει χώρα μια εβδομάδα αργότερα απ' ό,τι συνήθως, μεταξύ 21ης και 24ης Μαΐου 2020. Οι συγκεκριμένες τρεις αλλαγές θα μειώσουν τον αριθμό των εβδομάδων με διπλές αγωνιστικές υποχρεώσεις από 9 σε 7. Κατά τη διάρκεια δυο εβδομάδων με διπλές αγωνιστικές υποχρεώσεις, όλες οι ομάδες θα παίξουν εντός-εντός τη μια και εκτός-εκτός την άλλη. Η EuroLeague Basketball και η ELPΑ θα αξιολογήσουν τη συγκεκριμένη αλλαγή στο καλεντάρι στο τέλος της σεζόν 2019-20. Στις άλλες πέντε «διπλές» εβδομάδες, οι ομάδες θα παίζουν εντός-εκτός και εκτός-εντός όπως συμβαίνει στο νέο φορμάτ της EuroLeague που καθιερώθηκε από τη σεζόν 2016-17.

Μετά τις 11 ομάδες που έχουν εν ισχύ δεκαετές συμβόλαιο, από τη σεζόν που διανύουμε προστέθηκε η Μπάγερν Μονάχου με διετές συμβόλαιο, όπως και η Βιλερμπάν από τη σεζόν 2019/2020, με την γαλλική ομάδα που έχει επικεφαλή τον άσο του ΝΒΑ Τόνι Πάρκερ να βρίσκεται και πάλι στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Μάλιστα σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα η διοίκηση της ποδοσφαιρικής Λιόν θέλει να αγοράσει τα μισά δικαιώματα της ομάδας.  Στο μεταξύ, μετά την Βαλένθια που κατέκτησε το EuroCup (επικρατώντας στους τελικούς της Άλμπα Βερολίνου), την 15η θέση εξασφάλισε ο Ερυθρός Αστέρας μετά την κατάκτηση της Αδριατικής Λίγκας στους επεισοδιακούς τελικούς με την Μπούντουτσνοστ (έπαιξε φέτος στην Euroleague καθώς είχε κατακτήσει πέρσι την Αδριατική Λίγκα). Να θυμίσουμε ότι φέτος στη θέση της Βαλένθια βρισκόταν η Νταρουσάφακα που είχε κατακτήσει πέρσι το Eurocup, με τους Τούρκους να τερματίζουν στην τελευταία θέση. Μάλιστα τόσο οι «νυχτερίδες» όσο και η σέρβικη ομάδα είχαν συμμετάσχει στην κορυφαία διοργάνωσης τη σεζόν 2017-2018 με την Βαλένθια να τερματίζει στην 11η θέση με 12-18 ρεκόρ και τον Ερυθρό Αστέρα να βρίσκεται στην 14η θέση με 11-19.



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved