Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ρεάλ Μαδρίτης 73-74: Ήττα στο... instant replay!

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ρεάλ Μαδρίτης 73-74: Ήττα στο... instant replay!

Κρίμα! Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχασε (73-74) ένα δικό του ματς κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς ο Ρούντι Φερνάντεθ πέτυχε ένα «τρελό» buzzer-beater τρίποντο!

Οι «πράσινοι» έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία να «σφραγίσουν» το εισιτήριο για τα playoffs της Euroleague, κάτι βέβαια που μπορούν να κάνουν και στον τελευταίο αγώνα τους στη regluar season, με την Μπούντουτσνοστ στο ΟΑΚΑ. Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, όμως, σίγουρα οι παίκτες του Πιτίνο έχουν κάθε λόγο να χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο για τον τρόπο που η νίκη... ξεγλίστρησε από τα χέρια τους! Κι η αναφορά, φυσικά, δεν είναι τόσο στο τρίποντο-«προσευχή» που έβαλε ο Ρούντι Φερνάντεθ στο φινάλε, το οποίο χρειάστηκε οι διαιτητές να δουν στο instant replay για να το μετρήσουν, αλλά κυρίως αυτά που προηγήθηκαν...

Οι παίκτες του Πιτίνο μπήκαν δυνατά κι ανάγκασαν τη Ρεάλ να βρεθεί πίσω με τη μεγαλύτερη διαφορά (-18) που έχει βρεθεί στη φετινή Euroleague. Στη μεγαλύτερη διάρκεια έδειχναν να ελέγχουν το ματς αλλά πλήρωσαν στην τέταρτη περίοδο την έλλειψη... ψυχραιμίας, η οποία οδήγησε σε κακές επιθέσεις και «εύκολα» φάουλ στο φινάλε. Το δεύτερο «εκμεταλλεύτηκαν» κι οι διαιτητές με... πρωτοστάτη τον Λαμόνικα, καθώς έδωσαν στη Ρεάλ σχεδόν σε κάθε επίθεση βολές.

Βέβαια, τρομερή δουλειά έκανε κι ο Ουόλτερ Ταβάρες, ο οποίος είχε καθοριστική συμβολή στην ανατροπή, πέρα φυσικά από τον εξαιρετικό Φερνάντεθ. Είναι χαρακτηριστικό ότι με εξαίρεση το φινάλε, η μοναδική φορά που είχε βρεθεί μπροστά η Ρεάλ ήταν το αρχικό 0-3! Επίσης, αξιοσημείωτο είναι ότι οι παίκτες του Λάσο είχαν 11/29 δίποντα και 12/36 τρίποντα!

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο αγώνας σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου δεν είχε ρυθμό, αποτέλεσμα των πολλών φάουλ που σφύριξαν οι δύο διαιτητές. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο δεκάλεπτο, είχαμε 17 φάουλ και εκτελέστηκαν 19 βολές! Το «τριφύλλι», όμως, προσαρμόστηκε απόλυτα στα δεδομένα του αγώνα και κατάφερε κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα, σκοράροντας στις έξι από τις πρώτες οκτώ επιθέσεις του. Με σερί 10-0 προηγήθηκε 10-3 και βρήκε λύσεις στην επίθεση την ώρα που έβαζε δύσκολα στη Ρεάλ στην άλλη άκρη του παρκέ.

Με τον Παπαγιάννη να κάνει τρομερή δουλειά στο «ζωγραφιστό», ο Παναθηναϊκός είχε 10/16 δίποντα και μέχρι το 10ο λεπτό είχε ξεφύγει με 32-14! Ουσιαστικά ο μόνος που δημιούργησε σοβαρό «πονοκέφαλο» στην «πράσινη» άμυνα ήταν ο Ταβάρες, ο οποίος πέτυχε 11 πόντους στο πρώτο μέρος. Κάπως έτσι, μολονότι η ισπανική ομάδα είχε 5/18 τρίποντα, κατάφερε να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο (35-26) αλλά σε εκείνο το σημείο μίλησε ο captain Καλάθης!

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο που... έκοψε τη φόρα της Ρεάλ και συνολικά εφτά πόντους το συγκεκριμένο διάστημα για ανέβει και πάλι η διαφορά στο +14 (42-28). Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το τρίποντο του Καλάθη, ο Παναθηναϊκός είχε «κολλήσει» επιθετικά και μετρούσε 0/7 σουτ! Βέβαια, κι η Ρεάλ έβγαλε αντίδραση και με... ξεσπάσματα του Φερνάντεθ (στο φινάλε του πρώτου μέρους) και του Γιουλ μείωσε σε 50-44 (23'). Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ισπανός γκαρντ πέτυχε οκτώ μαζεμένους πόντους με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου.

Γενικά, ο Γιουλ πήρε πρωτοβουλίες κάτι που προσπάθησε να κάνει κι ο Καμπάτσο, με τη Ρεάλ να πλησιάζει το -5 (54-49) με τρίποντο του Ράντολφ. Οι παίκτες του Πιτίνο, όμως, αντέδρασαν σωστά και βάζοντας ο καθένας το... λιθαράκι του διατήρησαν μια μικρή αλλά σημαντική διαφορά. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ο Λάνγκφορντ, ο οποίος έπαιξε εξαιρετική άμυνα στους Γιουλ και Καμπάτσο, ενώ με τρίποντο έστειλε στο +10 (59-49 στο 29').

Λίγο αργότερα ο Αμερικανός γκαρντ με νέο σουτ έξω από τα 6μ75 έκανε το 62-53 (32'), για να πάρει τη σκυτάλη ο Τόμας... Ο Αμερικανός φόργουορντ πέτυχε ένα τρίποντο (65-56) κι ένα γκολ φάουλ, φέρνοντας τον Παναθηναϊκό στο +11 (71-60 στο 35') αλλά τα... τερτίπια του Καμπάτσο εκνεύρισαν τον Καλάθη, κάτι που τελικά αποδείχθηκε καθοριστικό. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» έχασε το μυαλό του και στη συνέχεια το ίδιο συνέβη και την υπόλοιπη ομάδα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να κάνουν κακές προσπάθειες στην επίθεση και... εύκολα φάουλ. Κάτι που οι διαιτητές φρόντισαν να «εκμεταλλευτούν» στέλνοντας σχεδόν σε κάθε επίθεση τη Ρεάλ στις βολές!

Μέχρι το 39ο λεπτό που ο Λάνγκφορντ έκανε το 73-70, το «τριφύλλι» είχε 0/5 τρίποντα, 0/1 δίποντο και 2 λάθη σε τέσσερα λεπτά, με αποτέλεσμα να δεχθεί σερί 9-0. Ο Ράντολφ είχε 1/2 βολές, ενώ στη γραμμή πήγε κι ο Παπαγιάννης, 37.9'' πριν το τέλος. Ο Έλληνας σέντερ, όμως, αστόχησε και στις δύο, ενώ ο Λάνγκφορντ πήρε ένα κακό τρίποντο στην εκπνοή της επίθεσης. Τα παραπάνω έδωσαν μια τελευταία επίθεση στη Ρεάλ, η οποία τελικά έφυγε νικήτρια χάρη στο τρίποντο-προσευχή που πέτυχε ο Ρούντι Φερνάντεθ! Κι ενώ νωρίτερα ο Γκιστ είχε παίξει τρομερή άμυνα στον Καμπάτσο.

Τα δεκάλεπτα: 32-14, 45-33, 59-53, 73-74.

Τα στατιστικά των δύο ομάδων στο gallery...



Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved