Αρμάνι Μιλάνο-Παναθηναϊκός 83-95: Αυτός είναι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, αυτός είναι ΑΡΧΗΓΟΣ!

Αρμάνι Μιλάνο-Παναθηναϊκός 83-95: Αυτός είναι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, αυτός είναι ΑΡΧΗΓΟΣ!

Ο Παναθηναϊκός πήρε νίκη (95-83) και διαφορά κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, με τον Νικ Καλάθη να κάνει ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ παιχνίδι!

Ο αυτοκράτορας είναι εδώ! Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε άλλη μια τεράστια εμφάνιση και επικράτησε (95-83) της Αρμάνι Μιλάνο στην Ιταλία και πανηγύρισε την έκτη συνεχόμενη νίκη του στη Euroleague. Οι «πράσινοι» υπερκάλυψαν και το -3 της ήττας στο ΟΑΚΑ κι έκαναν πολύ μεγάλο βήμα πρόκρισης για τα playoffs!

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Νικ Καλάθης, ο οποίος σε ακόμη ένα κρίσιμο παιχνίδι έδειξε γιατί είναι ο αρχηγός! Ο κορυφαίος γκαρντ της διοργάνωσης βρέθηκε στο παρκέ 39’21’’ κι έκανε πράγματα και θαύματα, «φλερτάροντας» για ακόμη μια φορά με το τρίπλ νταμπλ! Το έχασε για 2 ριμπάουντ…

Συγκεκριμένα, ο Καλάθης μέτρησε 27 πόντους με 12/17 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 14 ασίστ, 8 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και μόλις 2 λάθη! Ήταν χωρίς αμφιβολία ο μεγάλος πρωταγωνιστής αλλά ο Παναθηναϊκός είχε κι άλλους παίκτες που έκαναν κατάθεση ψυχής…

Ήταν ο Λάνγκφορντ, ήταν ο Τόμας, ήταν ο Γκιστ, ήταν ο Κιλπάτρικ, ήταν κι όλα τα υπόλοιπα παιδιά που ακολούθησαν κατά γράμμα το εξαιρετικό πλάνο του Ρικ Πιτίνο, ο οποίος έχει μεταμορφώσει το «τριφύλλι». Οι «πράσινοι» σούταραν με 58.3% στα δίποντα (28/48), είχαν 10/23 τρίποντα αλλά στο φινάλε αυτό που πραγματικά έκανε τη διαφορά ήταν η… σκυλίσια άμυνα που έπαιξαν στο φινάλε.

Η εξέλιξη του αγώνα

Μολονότι ο αγώνας ξεκίνησε σε έναν ρυθμό που σε γενικές γραμμές βόλευε την Αρμάνι Μιλάνο αλλά ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να έχει σε εξαιρετική κατάσταση τον Νικ Καλάθη. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» πέτυχε τους 7 από τους πρώτους 9 πόντους των «πράσινων», οι οποίοι έφεραν το ματς στα μέτρα τους.

Οι παίκτες του Πιτίνο έκαναν μόλις 4 λάθη στο πρώτο ημίχρονο, όπου ο Καλάθης μέτρησε 17 πόντους με 7/11 δίποντα. Επίσης, οι Λάνγκφορντ και Γκιστ έδωσαν πολύτιμες λύσεις, ενώ το δικό τους λιθαράκι έβαλαν κι οι υπόλοιποι παίκτες. Άλλωστε ο Πιτίνο, όπως συνηθίζει, έκανε και πάλι πολλές αλλαγές, με το «τριφύλλι» να προηγείται με 39-33 (17’).

Σε εκείνο το σημείο, όμως, η Αρμάνι Μιλάνο πέτυχε πέντε πόντους σε μια φάση (τρίποντο Τζέιμς συν 2/2 βολές Κουζμίνσκας) κι άλλαξε το μομέντουμ, έχοντας και τη... βοήθεια των διαιτητών! Οι ρέφερι έστειλαν με μεγάλη ευκολία τους παίκτες του Πιανιτζιάνι στη γραμμή των βολών, οι οποίοι στο πρώτο 20λεπτο είχαν 18/20! Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κουζμίνσκας είχε 7/7 βολές, την ώρας που οι «πράσινοι» μετρούσαν συνολικά 6/8!

Κάπως έτσι οι γηπεδούχοι πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια μετά το υπό πίεση τρίποντο που πέτυχε από τη γωνία ο Τζέρελς. Καθοριστικός ήταν κι ο Τζέιμς, ο οποίος πέτυχε 12 πόντους, μολονότι είχε 2 φάουλ από το πρώτο δεκάλεπτο!

Η ενεργοποίηση του Μίτσοφ, ο οποίος σημείωσε 6 γρήγορους πόντους (5 είχε σε όλο το πρώτο μέρος), αλλά και του Τερζέφσκι, ο οποίος έκανε δύο γρήγορα φάουλ στην πρώτη περίοδο, διατήρησε την Αρμάνι Μιλάνο μπροστά ως το 27ο λεπτό (64-61).

Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν… έχασε το μυαλό του και παραμένοντας συγκεντρωμένος, έκανε σερί 13-0 για να προηγηθεί για βρεθεί για πρώτη φορά στο +10 (74-64) στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Φρόντισε γι’ αυτό ο τρομερό Καλάθης, ο οποίος έκανε τα πάντα στο παρκέ!  Άξιος συμπαραστάτης του ο Λάνγκφορντ, ο οποίος δεν είναι μόνο ότι πέτυχε καθοριστικούς πόντους, αλλά παράλληλα κέρδισε το 4ο φάουλ του Τζέιμς λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, ενώ όπου χρειάστηκε έπαιξε και άμυνα!

Στα κρίσιμα λεπτά στην επιθετική εξίσωση μπήκε κι ο Τόμας, ο οποίος μαζί με τον Γκιστ συνέβαλαν ώστε ο Παναθηναϊκός να κάνει εξαιρετική δουλειά και στα ριμπάουντ. Αποτέλεσμα; Οι «πράσινοι» βρέθηκαν στο +16 (91-75 στο 37’) και πέτυχαν μια καρυδάτη νίκη!

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 47-44, 64-72, 83-95.

Δείτε τα πλήρη στατιστικά των δύο ομάδων στο gallery...



Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved