Μπλατ: «Να δώσουμε ό,τι έχουμε για να νικήσουμε την Μπαρτσελόνα»

Μπλατ: «Να δώσουμε ό,τι έχουμε για να νικήσουμε την Μπαρτσελόνα»

Αυτά είπε ο Ντέιβιντ Μπλατ για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα.

Την άποψη ότι πρέπει «να ανταγωνιστούμε στο υψηλότερο επίπεδο και να δώσουμε ό,τι έχουμε για να νικήσουμε» εξέφρασε ο Ντέιβιντ Μπλατ στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει της αυριανής (31/1, 21:00) αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Euroleague.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε και στην κατάσταση του Κώστα Παπανικολάου, τονίζοντας ότι την παρακολουθούν καθημερινά και επισήμανε πως, αν δεν είναι έτοιμος, «θα παίξει ο επόμενος».

«Έχουμε ένα παιχνίδι απέναντι σε μία υψηλού επιπέδου ομάδα. Η Μπαρτσελόνα έχει την ικανότητα να παίζει καλά και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Έχει αθλητικότητα, ύψος και ποιότητα. Πρέπει να ανταγωνιστούμε στο υψηλότερο επίπεδο και να δώσουμε ό,τι έχουμε για να νικήσουμε» είπε αρχικά ο Μπλατ και στη συνέχεια μίλησε:

- Για τις διαφορές με το παιχνίδι του πρώτου γύρου στην Ισπανία: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Ήταν πριν από κάποιους μήνες. Δεν θα είναι το ίδιο. Σίγουρα είχαμε παίξει καλά. Πρέπει να είμαστε το ίδιο ανταγωνιστικοί και να έχουμε την ίδια θέληση για να πάρουμε τη νίκη».

- Για την κατάσταση του Κώστα Παπανικολάου: «Τη βλέπουμε καθημερινά. Θα δούμε πως είναι σήμερα και αύριο. Δεν είχε παίξει με την Κύμη. Αν είναι έτοιμος θα παίξει, αν όχι θα παίξει ο επόμενος».

- Για τις επιδόσεις της Μπαρτσελόνα στα επιθετικά ριμπάουντ: «Είναι ένα στοιχείο. Η Μπαρτσελόνα έχει αθλητικούς και ψηλούς παίκτες. Πρέπει να κάνουμε καλά την δουλειά μας και να κυνηγήσουμε τα ριμπάουντ, γιατί θα μας βοηθήσουν να κάνουμε το παιχνίδι μας».

- Για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και το κάλεσμά του να βοηθήσουν την ομάδα: «Είμαι πάντα χαρούμενος, όταν οι φίλαθλοι έρχονται στα παιχνίδια. Μάς δίνουν κίνητρο με την ενέργειά τους και μας βοηθούν. Μπορώ να σκεφτώ περισσότερα από ένα παιχνίδια που μας βοήθησαν να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες του αγώνα και πήραμε τη νίκη. Είμαι χαρούμενος που θα δω κάτι ανάλογο και στο αυριανό παιχνίδι».

Από πλευράς των παικτών του Ολυμπιακού μίλησε ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος χαρακτήρισε τελικό την αυριανή αναμέτρηση με τους «μπλαουγκράνα». «Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα με ίδιους στόχους που παίζει πολύ καλά τελευταία. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και σκληροί. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να νικήσουμε και πρέπει να προστατέψουμε την έδρα μας, για να συνεχίσουμε αυτό που έχουμε ξεκινήσει. Κλειδιά θα είναι η σκληράδα που θα βγάλουμε στην άμυνα και τα ριμπάουντ» είπε ο «ερυθρόλευκος» φόργουορντ και συνέχισε: «Η Μπαρτσελόνα είναι μία ομάδα που πάει στα ριμπάουντ και παλεύει σε κάθε φάση. Έχει παίκτες με ταλέντο και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ώστε να μην κάνουμε εύκολα λάθη. Αν ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή, θα πάρουμε τη νίκη».

Στη συνέχεια μίλησε:

- Για τις διαφορές με τον αγώνα του α΄ γύρου: «Θα είναι πολύ διαφορετικό παιχνίδι. Η Μπαρτσελόνα δεν είχε δείξει τι μπορεί να κάνει. Είχαμε παίξει πολύ καλά και σκληρά. Το timing πλέον είναι διαφορετικό, αλλά οι στόχοι είναι ίδιοι».

- Για την διεκδίκηση της τέταρτης θέσης στη βαθμολογία: «Ξέρουμε πως η Μπαρτσελόνα είναι πίσω μας. Δεν κοιτάμε την Εφές. Θέλουμε να πάρουμε μία διαφορά από την Μπαρτσελόνα και μετά να κοιτάξουμε πιο μπροστά. Αυτό που θέλουμε όλοι είναι να νικήσουμε. Είναι ένας τελικός, ένα κλειδί».

- Για την προσφορά του στην ομάδα: «Αισθάνομαι καλά. Κάθε ευκαιρία είναι καλοδεχούμενη και την περιμένω. Θέλω να βοηθάω την ομάδα σε κάθε παιχνίδι. Στόχος μου είναι η ομάδα να κερδίζει και να βοηθάω κι εγώ».

- Για την ιδιαιτερότητα του αγώνα με την Μπαρτσελόνα, τη φανέλα της οποίας φόρεσε την τριετία 2015-18: «Είναι ιδιαίτερο παιχνίδι για εμένα. Θέλω πολύ να κερδίσουμε. Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι και να είμαι αισιόδοξος. Θέλω η ομάδα να νικήσει, να βοηθήσω κι εγώ και όλα θα είναι καλά».



Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved