Euroleague: Όταν έρχεται «πράσινη» βοήθεια από τις ΗΠΑ (photos+vids)

Euroleague: Όταν έρχεται «πράσινη» βοήθεια από τις ΗΠΑ (photos+vids)

Τo OnSports θυμάται τις πρεμιέρες των Αμερικανών που ήρθαν μέσα στη σεζόν στη Euroleague για λογαριασμό του «τριφυλλιού».

Στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια να γίνεται μεταγραφική ενίσχυση, κυρίως από τις ΗΠΑ, μεσούσης της περιόδου προκειμένου να επιτευχθούν κατά τον καλύτερο τρόπο οι στόχοι της ομάδας.

 

Με αφορμή λοιπόν το ντεμπούτο του Σον Κιλπάτρικ την περασμένη εβδομάδα και τη δεύτερη πρεμιέρα του Έιντριαν Πέιν στο Τελ Αβίβ, το OnSports κάνει μια αναδρομή από τη 2012-13 και θυμάται τις πρεμιέρες των Αμερικανών παικτών στη Euroleague που ήρθαν για να κάνουν τη διαφορά στο ΟΑΚΑ.

 

Ο ένας εντυπωσίασε, ο άλλος λατρεύτηκε

Τη σεζόν 2012-13, οι «πράσινοι» έχουν αποκτήσει ήδη μεσούσης της σεζόν τον Μάρκους Μπανκς, ωστόσο άπαντες περιμένουν το μεγάλο ντεμπούτο του Τζέισον Καπόνο. Ο Αμερικανός έχει έρθει με τις περγαμηνές του σπουδαίου σουτέρ από το ΝΒΑ και στο ματς με τη Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ θα δείξει τι μπορεί να κάνει. Μαζί του ντεμπούτο πραγματοποιεί και ένας ψηλός ο οποίος ήρθε από τη Μάλαγα, ο Τζέιμς Γκιστ μετά την περίφημη ανταλλαγή με τον Άντι Πάνκο.

Ο Καπόνο εντυπωσιάζει, βάζει 16 πόντους και τρελαίνει το ΟΑΚΑ. Ο Γκιστ από την άλλη είναι άστοχος και τελειώνει το ματς με μόλις 2 πόντους. Η ιστορία ωστόσο έδειξε ότι κανείς δεν έπρεπε να κρίνει τον αθλητικό ψηλό με την πρώτη ματιά.

Ο Γκιστ είναι ακόμα στην ομάδα ενώ ο Καπόνο «αποχαιρέτησε» πριν τελειώσει η σεζόν.

 

 

Εντυπωσιακό ντεμπούτο αλλά δεν ήταν… Ούκιτς

Οι «πράσινοι» έχουν θέμα στον άσο καθώς ο Ρόκο Λένι Ούκιτς αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα με τους αχιλλείους του. Ο «αντικαταστάτης» του ακούει στο όνομα, Ζακ Ράιτ και κάνει εντυπωσιακό ντεμπούτο μέσα στην έδρα της Μιλάνο (ήττα με 77-75).

Ο Αμερικανός βάζει 17 πόντους και δείχνει ότι θα αποτελέσει ένα μεγάλο στήριγμα στην περιφέρεια.

Δυστυχώς η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και στο τέλος της σεζόν αποχώρησε.

 

 

Ένας Ουίλιαμς, μα τι Ουίλιαμς

Στον Παναθηναϊκό γίνονται διορθωτικές κινήσεις μέσα στη σεζόν 2015-16 και οι ενισχύσεις είναι σημαντικές. Στην Αθήνα έρχονται ο γνωστός πλεϊμέικερ της Euroleague, Μαρκίς Χέινς, ο από την D-League ερχόμενος και νυν σέντερ της ΑΕΚ, Βινς Χάντερ αλλά το μεγάλο όνομα ακούει στο Έλιοτ Ουίλιαμς.

Ο Αμερικανός κάνει ντεμπούτο στο Μαρούσι κόντρα στη Φενέρ και με 14 πόντους σηκώνει το ΟΑΚΑ στο πόδι. Ντεμπούτο πραγματοποιεί και ο Χέινς με θετική παρουσία (6 πόντοι) –ο Χάντερ έκανε το ντεμπούτο του κόντρα στη Λοκομοτίβ Κουμπάν δύο αγωνιστικές αργότερα.

Ο Ουίλιαμς συνέχισε σε υψηλούς ρυθμούς ωστόσο δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα στο Final Four.

 

 

Ο αντικαταστάτης που έγινε «αυτοκόλλητος»

Με τον Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο τη σεζόν (2016-17) οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν στη Μαδρίτη τη Ρεάλ. Ωστόσο αποχωρούν ηττημένοι από το γήπεδο, αλλά ταυτόχρονα σοκαρισμένοι καθώς ο Γκιστ τραυματίζεται σοβαρά και πρέπει να μείνει εκτός για μεγάλο διάστημα.

Στη θέση του λοιπόν αποκτάται ο Κένι Γκάμπριελ ο οποίος κάνει το ντεμπούτο του στο ματς κόντρα στην Εφές στο ΟΑΚΑ. Η συγκομιδή του είναι φτωχή (2 πόντοι), ωστόσο το γεγονός ότι έμεινε στην ομάδα για μέχρι το καλοκαίρι του ’18, αποδεικνύει ότι τη δουλειά του την έκανε και με το παραπάνω.

Όσο για τον τύπο που κλήθηκε να αντικαταστήσει, τον Τζέιμς Γκιστ, έγιναν κολλητοί και αυτοκόλλητοι.

 

 

Ο παλιός και ο… φετινός παλιός

Στο τριφύλλι αποφασίζεται να γίνει σοβαρή ενίσχυση και στο ΟΑΚΑ επιστρέφει ο Μάικ Τζέιμς μετά τη μισή χρονιά του στο ΝΒΑ και τους Φίνιξ Σανς. Ταυτόχρονα οι «πράσινοι» αποκτούν τον Έιντριαν Πέιν ο οποίος έρχεται να βοηθήσει την φροντ λάιν.

Οι δυο τους πραγματοποιούν το ντεμπούτο τους στη Ρωσία κόντρα στη Χίμκι αλλά το αποτέλεσμα είναι κακό για την ομάδα. Ο Τζέιμς βάζει 11 πόντους αλλά δεν μπορεί να αποτρέψει τη μεγάλη ήττα με 78-61, ενώ ο Πέιν στο λίγο διάστημα που αγωνίστηκε πρόλαβε να σκοράρει 2 πόντους.

Με τον αποκλεισμό από τη Euroleague ο Πέιν αποχώρησε, ωστόσο επέστρεψε φέτος για να ολοκληρώσει αυτό που δεν πρόλαβε πέρσι. Όσο για τον Τζέιμς ήταν από τους βασικούς συντελεστές του τίτλου και το καλοκαίρι μετακόμισε στο Μιλάνο για να αποτελέσει τον ηγέτη της Αρμάνι.



Λιγότερους διεθνείς αγώνες θέλει η Premier League
Λιγότερους διεθνείς αγώνες θέλει η Premier League
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved