Κύριε Μπερτομέου, τί απέγινε αυτή η δίωξη για το ΣΕΦ; (photos)

Κύριε Μπερτομέου, τί απέγινε αυτή η δίωξη για το ΣΕΦ; (photos)

Στην Ευρωλίγκα τρέχουν να τιμωρήσουν κάθε φορά τον Παναθηναϊκό και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αλλά έχουν ξεχάσει εδώ κι ένα μήνα στα συρτάρια τους τον φάκελο με την πειθαρχική διαδικασία για τα πανό στο ΣΕΦ στις 22 Φεβρουαρίου…

Τα… αντανακλαστικά της Euroleague τελευταία έχουν γίνει πιο… αδρανή, δεν έχουν την ίδια γρήγορη και τάχιστη αντίδραση που έχουμε παρατηρήσει στο παρελθόν σε άλλες υποθέσεις. Όπως αυτές που αφορούσαν για παράδειγμα τον Παναθηναϊκό, το ΟΑΚΑ και φυσικά τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Στη μόνη περίπτωση που… καθυστέρησαν εν τέλει να αποφασίσουν για κάτι ήταν στην έφεση που είχε κατατεθεί από πλευράς Γιαννακόπουλου για την προκλητική ποινή που του είχε επιβάλλει η Ευρωλίγκα.

Εν τέλει, εξέδωσαν μια ακόμα προκλητική απόφαση, όμως, προκαλούνται αρκετά ερωτηματικά για τη στάση που τηρούν σε άλλα πειθαρχικά ζητήματα που απασχολούν το ευρωπαϊκό μπάσκετ και το φίλαθλο κοινό του εδώ κι αρκετό διάστημα. Περιστατικά τα οποία η ίδια η Euroleague εγκαλούσε και άνοιγε φάκελο πειθαρχικής διαδικασίας, πλην όμως ακόμα δεν έχουμε μάθει ποια είναι τα αποτελέσματα αυτής και αν εν τέλει υπήρξε ή θα υπάρξει κάποιου είδους κύρωση για όσους καταπάτησαν κανονισμούς…

Πάμε, όμως, να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι επί του θέματος…

Στις 24 Φεβρουαρίου 2018, η Euroleague επίσημα ενημέρωσε πως άνοιξε πειθαρχικό φάκελο για τα πανό που είχαν αναρτήσει οι οπαδοί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ στον αγώνα με τη Βαλένθια. Συγκεκριμένα, η επίσημη ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής, ανέφερε: «Η EuroLeague άρχισε πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του Ολυμπιακού για τα πανό που υπήρχαν την Πέμπτη (22/2) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας κατά την διάρκεια της αναμέτρησης με την Βαλένθια για την 23η αγωνιστική.

Οι απόψεις που εκφράστηκαν στα πανό είναι επιθετικές, επιζήμιες και αντίθετες με τις αρχές της EuroLeague και των κανονισμών. Τα μηνύματα στα πανό δεν αντιπροσωπεύουν το άθλημα του μπάσκετ, την ευρωπαϊκή οικογένεια του μπάσκετ και τον οργανισμό της EuroLeague σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Εκτός από το προσβλητικό τους περιεχόμενο τα πανό αφαιρέθηκαν και μετακινήθηκαν σε μέρος του γηπέδου, όπου η πρόσβαση απαγορεύεται στους φιλάθλους από τους κανονισμούς της EuroLeague».

Σήμερα, 23 Μαρτίου 2018, έναν μήνα μετά δηλαδή παρά… κάτι ημέρες, ακόμα δεν έχει μάθει κανείς το πως, το γιατί και φυσικά το αν η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει αντιμετωπίσει τις συνέπειες που θα έπρεπε για τα απαράδεκτα πανό που είχαν αναρτηθεί στο ΣΕΦ. Φαίνεται πως ο Τζόρντι Μπερτομέου κάπου… ξέχασε αυτόν τον φάκελο, σε κάποιο… συρτάρι του έχει παραμείνει καλά κλειδωμένος. Είναι όμως υποχρέωση, θεσμική αλλά και προσωπική σαν άνθρωπος που (υποτίθεται ότι) υπηρετεί το καλό της πιο σημαντικής διασυλλογικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης στο μπάσκετ, να δώσει απαντήσεις.

Τί απέγινε κύριε Μπερτομέου αυτή η πειθαρχική δίωξη;

Δείτε τις φωτογραφίες από τα πανό στο ΣΕΦ κι από την επίσημη ανακοίνωση της Euroleague για το θέμα…



Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved