Σφαιρόπουλος: «Υπάρχουν ονόματα, αλλά δεν κάνω εγώ τις επαφές»

Σφαιρόπουλος: «Υπάρχουν ονόματα, αλλά δεν κάνω εγώ τις επαφές»

Η ανάγκη του Ολυμπιακού για ενίσχυση και η αναζήτηση ενός γκαρντ που θα προσφέρει το κάτι παραπάνω στην ομάδα του Πειραιά πέρασε σε πρώτο πλάνο στη συνέντευξη Τύπου, πριν τον αγώνα με τη Βαλένθια, (22/2, 21:00).

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επιβεβαίωσε πως η διοίκηση των «ερυθρόλευκων» βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις, αλλά όπως τόνισε δεν είναι ο ίδιος σε θέση να γνωρίζει σε τι στάδιο βρίσκονται αυτές. «Να διαφυλάξουμε την έδρα μας» τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού για το ματς με τους Ισπανούς, ενώ για την επιστροφή του Κιμ Τιλί εξήγησε πως ο βαθμός ετοιμότητάς του «θα φανεί στο παρκέ».

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είπε αρχικά: «Επανερχόμαστε ξανά στις υποχρεώσεις μας και μετά το Κύπελλο θέλουμε ένα καλό παιχνίδι να συνεχίσουμε από τη νίκη στη Μαδρίτη επί της Ρεάλ. Η Βαλένθια είναι επικίνδυνη ομάδα και πολύ επιθετική. Έχει τον Γκριν που είναι πολύ καλός σκόρερ και ένα καλό σύνολο. Της λείπουν παίκτες, αλλά έχουν καλύψει τα κενά. Θέλουμε συγκέντρωση για να μπορέσουμε να φτάσουμε στη νίκη».

Για τον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είπε: «Ασφαλώς και αναλύσαμε και είδαμε τα λάθη μας και δεν παίξαμε σύμφωνα με τα στάνταρ μας».

Για το αν κινείται για προσθήκη παίκτη (σ.σ. να παραμείνουν δηλαδή οι Ρόμπερτς, Τόμπσον), απάντησε: «Γίνονται κινήσεις για να ενισχυθεί η ομάδα μαζί με την διοίκηση που είναι πάντα κοντά μας και μας βοηθάει.

Θέλουμε, όμως να βρούμε παίκτη ικανό να μας δώσει το κάτι παραπάνω. Είναι προσθήκη, όχι αλλαγή παίκτη. Ψάχνουμε παίκτη στην περιφέρεια και όχι απλά κάποιον για να πάρουμε. Υπάρχουν ονόματα, αλλά δεν κάνω εγώ τις επαφές. Το πόσο κοντά η μακριά είμαστε δεν μπορώ να πω. Πάντως γίνονται επαφές. Δεν ξέρω πως πάνε δηλαδή οι διαπραγματεύσεις».

Για την απόκλιση του Ολυμπιακού στα εκτός με τα εντός έδρας ματς, είπε: «Ο ολυμπιακός έχει κερδίσει παιχνίδια και εκτός έδρας. Είχαμε έναν κακό μήνα. Μια καλή ομάδα παίζει καλά και εντός και εκτός. Δεν είναι θέμα εντός και εκτός, μπορεί να φαίνεται αυτό, αλλά μην ξεχνάτε πως τον Ιανουάριο είχαμε 5 σερί παιχνίδια εκτός.

Δεύτερον αυτά τα εκτός έπεσαν στο σημείο που δεν παίζαμε καλά. Το παιχνίδι της Μαδρίτης έδειξε πως είμαστε ανταγωνιστικοί. Τώρα έχουμε ένα εντός έδρας παιχνίδι. Η ενέργεια στα παιχνίδια σχετίζεται και με το πρόγραμμα. Σε 7 ημέρες είχαμε 4 ματς. Αν δείτε τη σύγκριση, δεν μπορείς να τα κερδίσεις όλα. Είναι σημαντική η έδρα μας και θέλουμε να την διαφυλάξουμε και να συνεχίσουμε το καλό μας μομέντουμ».

Για την επιθετική παρουσία της Βαλένθια, ο Σφαιρόπουλος τόνισε: «Είναι σημαντική η άμυνα. Είναι ο Γκριν εκεί καλός σκόρερ αλλά ικανούς σουτέρ, για παράδειγμα ο Αλμπάλδε, ο Πλάις, ο Ντούμπλιεβιτς. Από την μια πρέπει να αποδιοργανώσουμε την επίθεσή τους και από την άλλη να βρούμε ρυθμό στην επίθεση».

Για τη διαφορά ανάμεσα στο πρώτο παιχνίδι: «Και εμείς θα έχουμε παίκτη που δεν είχαμε και εκείνοι. Είχαν και τον Βαν Ρόσομ και δεν θα τον έχουν. Η φιλοσοφία δεν αλλάζει. Η Βαλενθια και στο σημείο που την είχαμε πετύχει είχε ένα μομέντουμ, όπως και τώρα».

Για την αγωνιστική επιστροφή του Κιμ Τιλί, ο κόουτς των «ερυθρόλευκων» εξήγησε: «Μετά από έναν τραυματισμό δεν είσαι ψυχολογικά έτοιμος αμέσως. Εκείνος ιατρικά είναι έτοιμος. Πρέπει όμως να δούμε το πόσο έτοιμος θα είναι και ψυχολογικά. Είναι ένας παίκτης που τον περιμέναμε. Η ετοιμότητά του θα φανεί στους αγώνες».

Για το γεγονός ότι είναι ο πλέον πολυνίκης προπονητής του Ολυμπιακού: «Δεν θέλω να κάνω σχόλιο, είναι τιμή που είμαι τεχνικός του Ολυμπιακού».

Για το σκεπτικό με το οποίο θέλει να αποκτήσει παίκτη, ο Σφαιρόπουλος επανήλθε μετά από ερώτηση: «Να έχουμε άλλον έναν καλό παίκτη να μας δώσει το κάτι παραπάνω. Θέλουμε να αυξήσουμε την ποιότητά μας. Το υπάρχον ρόστερ θα συνεχίσει ως έχει. Ίσως να είναι ένας τρόπος να βοηθήσει τους ήδη υπάρχοντες να απελευθερωθούν».

Για την επιστροφή του Έρικ Γκριν, ο οποίος είχε σημειώσει 26 πόντους απέναντι στον Ολυμπιακό επί ισπανικού εδάφους, ο Σφαιρόπουλος αρκέστηκε να πει: «Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα και σε αυτόν και στην υπόλοιπη Βαλένθια»



Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved