Φενέρμπαχτσε - Ρεάλ Μαδρίτης 84-75: Έκανε πάρτι και παίζει τελικό με Ολυμπιακό

Φενέρμπαχτσε - Ρεάλ Μαδρίτης 84-75: Έκανε πάρτι και παίζει τελικό με Ολυμπιακό

Φενέρμπατσε-Ολυμπιακός είναι το ζευγάρι του τελικού της Euroleague - Οι Τούρκοι επικράτησαν εύκολα της Ρεάλ στον ημιτελικό με 84-75

Η Φενέρ ήταν πιο ομάδα σε πολλά και κομβικά σημεία του αγώνα με τη Ρεάλ και κατάφερε να τσεκάρει το εισιτήριο για τον τελικό της Euroleague κόντρα στον Ολυμπιακό που θα γίνει την Κυριακή στις 21:00.

Οι Τούρκοι επικράτησαν -πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό σκορ- στον αποψινό ημιτελικό με 84-75 της Ρεάλ, που αν και το πάλεψε μέχρι το τέλος δεν μπόρεσε να γυρίσει ένα παιχνίδι το οποίο κρίθηκε στο μυαλωμένο μπάσκετ της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και στο εντελώς ανοργάνωτο των Ισπανών.

Σχεδόν όλες οι επιθέσεις των Μαδριλένων βασίστηκαν στο περιφερειακό σουτ ακόμα κι όταν υπήρχαν περιπτώσεις για σωστά ματσαρίσματα. Τα τρίποντα πολλά εκ των οποίων ήταν εκτός λογικής κράτησαν κοντά στο κόλπο τη «βασίλισσα». Ωστόσο, η Φενέρ δεν απειλήθηκε ουσιαστικά καθώς η Ρεάλ δεν ήταν διαβασμένη και πνευματικά έτοιμη για ένα τέτοιου επιπέδου παιχνίδι.

Ακόμα κι όταν η Ρεάλ μείωσε 77-70 57,2'' πριν το φινάλε, η Φενέρ είχε φροντίσει να πάρει προβάδισμα +13 με 2:50 για τη λήξη και απλώς να περιμένει το τελευταίο σφύριγμα.

Από τη Ρεάλ μόνο ο Γιουλ ήταν εντός κλίματος αγώνα, ενώ για τους Τούρκους ο Ούντο ήταν όλα τα λεφτά και αναδείχθηκε MVP του δεύτερου ημιτελικού.

Το ματς:

Η Φενέρ προηγήθηκε νωρίς με +10, 17-7, χάρη σε 2 τρίποντα του Μπόμπι Ντίξον. Η Ρεάλ τα περίμενε πάλι (!) όλα από τον Σέρχιο Γιουλ, ο οποίος είχε πετύχει 11 πόντους, στο 21-13, της 1ης περιόδου! Η ανωτερότητα των παικτών του Ομπράντοβιτς συνεχίστηκε και στη 2η περίοδο. Oι Ισπανοί μείωσαν σε 28-25, αλλά το τρίποντο του Μπογκντάνοβιτς έδωσε το έναυσμα για διψήφια διαφορά ξανά.

Η οικοδέσποινα του φάιναλ φορ είχε 12 ασίστ (4 Ούντο, Κάλινιτς, 3 Ντίξον) στο ημίχρονο έναντι 4 της «βασίλισσας», αλλά και δύο παίκτες με διψήφιο νούμερο πόντων (από 10 οι Μπογκντάνοβιτς, Βέσελι), ενώ από 8 μετρούσαν οι Ντίξον και Κάλινιτς. Ο τελευταίος και ο σταρ της Φενέρ, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς είχαν μαζέψει και από 5 ριμπάουντ! Στο άλλο μισό του γηπέδου, ο Γιουλ είχε φτάσει τους 19 πόντους, όταν ολοκληρώθηκε το α΄ μέρος (44-34 υπέρ της Φενέρ), με τους επόμενους σε επιθετική παραγωγή να είναι οι Κάρολ, Τόμπκινς με 5.

Στην 3η περίοδο, η Φενέρ δεν επέτρεψε στην πρωταθλήτρια Ευρώπης 2015 και πολυνίκη της διοργάνωσης με 9 τρόπαια να την απειλήσει ούτε μια φορά. Φτάνοντας τους 7 πόντους, ο Κώστας Σλούκας εκτόξευσε τη διαφορά στο +15, 63-48, 24΄΄ πριν την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου, με τον Σέρχιο Γιουλ να κάνει το 63-50 (σκορ στο 30ο λεπτό) με 2/2 βολές και 24 προσωπικούς πόντους έως εκείνη τη στιγμή. Με πολύ άσχημα ποσοστά σουτ δύο πόντων, η Ρεάλ προσπαθούσε με τρίποντα να αντιστρέψει τη δυσμενή κατάσταση. Ο Γιουλ μείωσε στους 7, 77-70, 57΄΄ πριν το τέλος, απλά και μόνο γιατί η αντίπαλος της το επέτρεψε! Ο Γιουλ ανέβασε στους 28 τους πόντους του, 79-71, με τον Μπογκντάνοβιτς να πηγαίνει στη γραμμή του φάουλ, 81-71. Ράντολφ και Κάρολ μείωσαν εκ νέου, 81-75... αλλά... !

Ο ηλεκτρονικός πίνακας έγραψε τελικό, 84-75. Η Φενερμπαχτσέ ήταν ανώτερη και αποφασισμένη να «σφραγίσει» το εισιτήριο για τον 2ο τελικό Euroleague στην ιστορία της, διαδοχικό μάλιστα, στο 3ο σερί φάιναλ φορ. Άραγε θα καταφέρει να κατακτήσει και το πρώτο της τρόπαιο, απέναντι στον Ολυμπιακό, μέσα στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή (21/5);

Τα δεκάλεπτα: 21-13, 44-34, 63-50, 84-75

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Ούντο 18, Μπογκντάνοβιτς 14 (2), Σλούκας 9, Ναναλι 2, Βέσελι 12, Κάλινιτς 12 (2), Ντίξον 9 (2), Ντατόμε 8 (1).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Πάμπλο Λάσο): Ράντολφ 7 (1), Ντρέιπερ, Φερνάντεθ, Ντόντσιτς, Ματσιούλις, Ρέγες, Αγιόν 2, Κάρολ 21(5), Χάντερ 6, Γιουλ 28 (2), Τόμπκινς 8 (2), Τέιλορ 3 (1).

Παρακολουθήσατε και σχολιάστε τον αγώνα από το Onsports:



NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved