Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε 76-71: Ο νόμος του ΟΑΚΑ ισχύει για ΟΛΟΥΣ

Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε 76-71: Ο νόμος του ΟΑΚΑ ισχύει για ΟΛΟΥΣ

Ο Παναθηναϊκός υποχρέωσε την Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην πρώτη της ήττα στο Top 16, επικρατώντας με 76-71

Ο «Εξάστερος» Παναθηναϊκός θριάμβευσε επί της Φενέρ σε μία μεγάλη μάχη και πλέον μπορεί να ονειρεύεται όχι απλά την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, αλλά και ένα πολύ καλό πλασάρισμα.

Άλλωστε είναι η μοναδική ομάδα μέχρι στιγμής που έχει «λυγίσει» τους πρωτοπόρους του γκρουπ οι οποίοι με την σειρά τους πάλεψαν λυσσασμένα για να φύγουν με το «διπλό» από το ΟΑΚΑ, αλλά δεν τα κατάφεραν και εν τέλει υποκλίθηκαν στην ανωτερότητα της ελληνικής ομάδας.

Ο Έλιοτ Γουίλιαμς απέδειξε την κλάση του και στο κορυφαίο επίπεδο τελειώνοντας τον αγώνα με 14 πόντους, ενώ 13 πρόσθεσε ο Ραντούλιτσα. Στον αντίποδα Έκπε Ούντο και Μπόμπι Ντίξον με 19 και 16 πόντους αντίστοιχα έβαλαν δύσκολα στην πράσινη άμυνα, αλλά δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν το… μοιραίο.

Η εξέλιξη του αγώνα

«Νωθρό» ήταν το ξεκίνημα του παιχνιδιού για τον Παναθηναϊκό ο οποίος βρέθηκε να χάνει 8-2 στο 3’ χωρίς να μπορεί να βρει επιθετικές λύσεις, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με τρίποντα των Μπογκντάνοβιτς και Ντίξον. Το πρώτο δεκάλεπτο συνέχισε να κυλά στους ίδιους ρυθμούς με την Φενέρ να προηγείται στο 10’ με 20-15, έχοντας κατορθώσει να κρατήσει εκτός ρυθμού τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν έφταναν εύκολα στο αντίπαλο καλάθι.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με το «τριφύλλι» να είναι αποφασισμένο να μειώσει γρήγορα την διαφορά αλλά και να πάρει «κεφάλι» στο σκορ. Με δύο διαδοχικά εντυπωσιακά καρφώματα του Έλιοτ Γουίλιαμς ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 28-26 και το μομέντουμ ήταν με το μέρος του. Για πρώτη φορά η ομάδα του Τζόρτζεβιτς πήρε προβάδισμα χάρη σε τρίποντο του Διαμαντίδη (29-28), ενώ ο Καλάθης μέσα σε… πανδαιμόνιο έκανε το 31-28 για να καλέσει αμέσως τάιμ άουτ ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Το πρώτο εικοσάλεπτο έκλεισε με τους δύο αντιπάλους ισόπαλους (36-36) και τον Ραντούλιτσα να έχει σκοράρει επτά πόντους για τον Παναθηναϊκό, με τον Ούντο να έχει έντεκα για τους φιλοξενούμενους.

Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που άρχισε καλύτερα το δεύτερο κομμάτι του αγώνα. Οι «πράσινοι» με καλά στοχευμένες επιθέσεις πήραν «αέρα» τεσσάρων πόντων (40-36), με τις σκληρές άμυνες να κυριαρχούν όμως και τη Φενέρ να επιστρέφει για το 45-42 υπέρ της με τρίποντο του Μπογκντάνοβιτς στο 26’. Οι «πράσινοι» δεν πτοήθηκαν από το δεύτερο τρίποντο του Σέρβου γκαρντ/φόργουορντ το οποίο έγγραψε το 48-45 για τους Τούρκους και με σερί 7-0 έκανε το 52-48 αναγκάζοντας τον «Ζοτς» να καλέσει τάιμ άουτ. Το «τριφύλλι» ξέφυγε ακόμα και με πέντε πόντους (54-49) με τρομερό κάρφωμα του Ραντούλιτσα από πικ εν ρολ και πάσα του Γουίλιαμς. Στο 30’ ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ έγραφε 55-53 και όλα έδειχναν ότι το ντέρμπι θα κρατούσε μέχρι τέλους.

Παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 58-53, οι Τούρκοι με σφιχτή άμυνα και τρίποντο του Μαχμούτογλου ισοφάρισαν σε 58-58 αναγκάζοντας τον «Σάλε» να πάρει κι αυτός τάιμ άουτ. Ωστόσο η αντίδραση των παικτών του ήταν εντυπωσιακή μετά τις οδηγίες που πήραν και με κάρφωμα του Γκιστ από πάσα του Διαμαντίδη το σκορ έγινε 66-59 με τον Ομπράντοβιτς να καλεί εκ νέου τάιμ άουτ προκειμένου να σταματήσει την… κατηφόρα. Το άσχημο ήταν ότι οι γηπεδούχοι έπρεπε να συνεχίσουν στο τελευταίο πεντάλεπτο τον αγώνα έχοντας «φορτωμένους» με τέσσερα φάουλ τους Καλάθη, Διαμαντίδη και Γκιστ.

Ένα «απίστευτο» τρίποντο του Φώτση στο τέλος της επίθεσης στο  έστειλε την διαφορά στους επτά (71-64) με τρία λεπτά για το τέλος και σημαντικό προβάδισμα στην ελληνική ομάδα, ενώ λίγο αργότερα αποβλήθηκε με το πέμπτο του φάουλ ο Ντατόμε σ’ ένα σημαντικό «πλήγμα» για τους φιλοξενούμενους.

Αν και η πλάστιγγα είχε γείρει ξεκάθαρα προς την πλευρά του Παναθηναϊκού η Φενέρ έκανε μία απέλπιδα προσπάθεια και μείωσε στον πόντο (72-71) πριν σκοράρει τέσσερις σερί πόντους ο Γουίλιαμς για να… υπογράψει τη μεγάλη νίκη των Κυπελλούχων Ελλάδας.

Δεκάλεπτα: 15-20, 36-36, 55-53, 76-71

Παναθηναϊκός (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Χέινς 6, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 6 (2), Ραντούλιτσα 13, Φελντέιν 8 (2), Διαμαντίδης 6 (2), Γκιστ 8, Καλάθης 9, Κούζμιτς 6, Γουίλιαμς 14

Φενέρμπαχτσε (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Χίκμαν, Χερσέκ, Ούντο 19, Μαχμούτογλου 6 (2), Μπογκντάνοβιτς 9 (3), Βέσελι 12, Κάλινιτς 2, Ντίξον 16 (2), Ντατόμε 7 (1)

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα στο Live Chat του Onsports.

Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε 76-71: Ο νόμος του ΟΑΚΑ ισχύει για ΟΛΟΥΣ



Premier League: Έκλεισε τον Ολίσε με εξαετές συμβόλαιο η Τσέλσι
Premier League: Έκλεισε τον Ολίσε με εξαετές συμβόλαιο η Τσέλσι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Στη Χαλκίδα η Εθνική για το βασικό στάδιο προετοιμασίας
Ολυμπιακοί Αγώνες: Στη Χαλκίδα η Εθνική για το βασικό στάδιο προετοιμασίας
Live Euro 2024: Σερβία - Αγγλία
Live Euro 2024: Σερβία - Αγγλία
Euro 2024: Αγρια επεισόδια στη Γερμανία πριν το Αγγλία - Σερβία
Euro 2024: Αγρια επεισόδια στη Γερμανία πριν το Αγγλία - Σερβία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved