Ντάρντεν: «Έβγαλαν μεγαλύτερη θέληση»

Ντάρντεν: «Έβγαλαν μεγαλύτερη θέληση»

Δίκαιη χαρακτήρισε τη νίκη της Μπαρτσελόνα επί του Ολυμπιακού, στο πρώτο ματς των πλέι οφ της φετινής Ευρωλίγκας, ο Τρεμέλ Ντάρντεν.

Οι Πειραιώτες υπολείπονται με 1-0 στις νίκες στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου, μετά την ήττα τους στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» από τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ. Ο Αμερικανός φόργουορντ, προσπαθώντας να εξηγήσει τι έφταιξε για τη βαριά ήττα της ομάδας του, παραδέχθηκε πως η Μπαρτσελόνα ήταν καλά προετοιμασμένη και οι παίκτες της εμφανίστηκαν στο παρκέ με μεγαλύτερη θέληση: «Η Μπαρτσελόνα είναι πάρα πολύ καλή ομάδα. Κέρδισαν δίκαια και τους αξίζουν συγχαρητήρια γιατί έπαιξαν καλά. Παίζοντας στη Ρεάλ Μαδρίτης τα προηγούμενα δύο χρόνια τούς αντιμετώπισα πάρα πολλές φορές. Είναι ομάδα του προπονητή. Διαθέτουν αρκετούς σπουδαίους παίκτες. Απέναντί μας έκαναν αρκετά καλό παιχνίδι, ήταν καλά προετοιμασμένοι κι έβγαλαν μεγαλύτερη θέληση». Είπε ακόμα…

Για τα αίτια της χθεσινής (15/04) ήττας τους: «Δεν παίξαμε καθόλου καλά στην άμυνα στο πρώτο μέρος, μας πήραν δώδεκα επιθετικά ριμπάουντ κι αυτό λειτούργησε αρνητικά σε όλα. Όταν δεν μπορείς να πάρεις το ριμπάουντ σού χαλάει και η επίθεση, δεν μπορείς να βγεις έξω και να τρέξεις στο τρανζίσιον. Όσο καλή άμυνα και να παίξεις πρέπει να μη δίνεις έξτρα κατοχές στον αντίπαλο».

Για τα λάθη που έγιναν στην τακτική: «Δεν νομίζω πως είχαμε πρόβλημα στην τακτική. Το πρόβλημά μας ήταν το κομμάτι των ριμπάουντ κι εκεί πρέπει να συγκεντρωθούμε, παρουσιάζοντας βελτίωση στα επόμενα παιχνίδια. Τα ριμπάουντ δεν έχουν να κάνουν με την τακτική. Θέλει συγκέντρωση και σωστές τοποθετήσεις μέσα στη ρακέτα, ώστε να τα διασφαλίσεις. Απαιτείται θέληση και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Κέρδισαν βάζοντας μόνο 73 πόντους, οπότε δεν μπορούμε να πούμε πως αμυντικά ήμασταν κακοί. Θα πρέπει να βελτιωθούμε στην επίθεσή μας, να βγάλουμε μεγαλύτερη ενέργεια, αλλά και να δείξουμε μεγαλύτερη επιθυμία για κάθε κατοχή της μπάλας».

Για το «κλειδί» της νίκης στο δεύτερο παιχνίδι, και πάλι στο «Παλάου Μπλαουγκράνα»: «Θα πρέπει να προσαρμοστούμε σωστά στο δεύτερο παιχνίδι, να προετοιμαστούμε σωστά στην επίθεση. Να κυκλοφορήσουμε σωστά την μπάλα και στην άμυνα να παίξουμε καλή άμυνα στον αέρα. Έχουν ψηλούς παίκτες, αλλά εάν θέλουμε να θωρακίσουμε την άμυνά μας δεν θα πρέπει να τους δώσουμε τα ριμπάουντ ούτε να τους αφήσουμε να πετύχουν εύκολα καλάθια. Όσο σκληροί είμαστε στην άμυνά μας στον αέρα τόσο θα τους δυσκολέψουμε και στην επίθεση».



Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved