Νέλσον στο Onsports: «Σημαντικό βήμα…»

Νέλσον στο Onsports: «Σημαντικό βήμα…»

Ο ΝτεΜάρκους Νέλσον μίλησε στο Onsports για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ερυθρού Αστέρα, την οποία χαρακτήρισε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους «8» της Ευρωλίγκας.

Φορώντας τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα, ήταν ένας από τους ηγέτες της ομάδας, στη Εuroleague είχε 11.2 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4.6 ασίστ κατά μέσο όρο σε 26.4 λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι. Ο ΝτεΜάρκους Νέλσον φέτος ανήκει στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο φιλοδοξεί να φτάσει πολύ ψηλότερα στη διοργάνωση από ότι έκανε με τους Σέρβους τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Αμερικανός γκαρντ έχει αρχίσει πλέον να έχει σημαντικό ρόλο στα πλάνα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στους «πράσινους», δείχνοντας ότι αποτελεί ένα από τα «εργαλεία» της περιφέρειας του Παναθηναϊκού. Το βράδυ της Παρασκευής αντιμετώπισε την ομάδα του Βελιγραδίου και ήταν… διπλά χαρούμενος στη λήξη του αγώνα. Τόσο για τη νίκη της ομάδας του, όσο και γιατί οι άλλοτε συμπαίκτες του είχαν καλή απόδοση και έδειξαν πως το 1-7 στον πρώτο γύρο του Τοπ-16 δεν τους αξίζει. Όμως, για τον Νέλσον αυτό που είχε τη μεγαλύτερη σημασία ήταν το σημαντικό βήμα πρόκρισης που έκανε ο Παναθηναϊκός, για να βρεθεί από όσο το δυνατό καλύτερη θέση στους «8» της Ευρωλίγκας.

Αναλυτικά όσα είπε στο Onsports

Στο ξεκίνημα του Τοπ-16 περίμενες ότι θα είστε στη 2η θέση με το τέλος του Α’ γύρου;

«Δεν ξέρω σε ποια θέση θα είμαστε στο τέλος αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια πολύ καλή θέση. Έχουμε κάνει σημαντικό βήμα προς την πρόκριση στην επόμενη φάση, θα δούμε πως θα τελειώσει το Τοπ-16. Για την ώρα είμαστε σε καλή θέση. Έχουμε όμως ακόμα επτά παιχνίδια και πρέπει να δούμε το κάθε ματς ξεχωριστά, γιατί συμβαίνουν πολλά, αν το κάνουμε αυτό θα πάνε καλά τα πράγματα».

Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού ήσασταν εξαιρετικοί, όμως, στη συνέχεια κινδυνέψατε σοβαρά. Γιατί συνέβη αυτό;

«Αμυντικά κάναμε πολλά λάθη. Αρχικά ήμασταν εξαιρετικοί, δεν τους επιτρέψαμε να πάρουν εύκολες προσπάθειες και χτίσαμε μια καλή διαφορά. Όμως, πρέπει να παραδεχθούμε πως στη συνέχεια ο αντίπαλος έπαιξε καλύτερα. Βρήκε λύσεις, πήρε σωστές προσπάθειες κι εμείς κάναμε λάθη στην άμυνα, με αποτέλεσμα να πάρει ο Ερυθρός Αστέρας το προβάδισμα. Έπαιξαν πολύ καλά οι αντίπαλοί μας, εκμεταλλευόμενοι τα λάθη μας, κι είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε στο τέλος να πάρουμε τη νίκη».

Έπαιξες απέναντι στην πρώην ομάδα σου για πρώτη φορά. Πως το βίωσες;

«Ήταν ένα φυσιολογικό παιχνίδι για εμένα. Ναι μεν υπήρχαν κάποια παιδιά που είναι φίλοι μου, στην αντίπαλη ομάδα, αλλά προσπάθησα πολύ σκληρά απέναντί τους όπως θα έκανα κόντρα σε κάθε ομάδα. Το ίδιο έκαναν κι αυτοί απέναντί μου, ήμασταν ανταγωνιστές απόψε. Εμείς θέλαμε τη νίκη, αλλά κι αυτοί ήθελαν το ίδιο. Είμαι χαρούμενος που έπαιξαν καλό μπάσκετ μερικοί από τους παλιούς συμπαίκτες μου, αλλά είμαι πολύ πιο χαρούμενος που η δική μου ομάδα στο τέλος κατάφερε να πάρει τη νίκη η οποία ήταν πολύ σημαντική. Τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τα παιχνίδια που ακολουθούν για εμάς».

Έχεις παίξει στο Βελιγράδι, παίζεις τώρα και στο ΟΑΚΑ. Τι διαφορές έχεις δει στους οπαδούς Παναθηναϊκού κι Ερυθρού Αστέρα;

«Οι οπαδοί υποστηρίζουν πάντα την ομάδα τους, αυτό το βλέπετε διαρκώς εδώ. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι εξαιρετικοί. Πολύ καλοί είναι και οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα. Είναι τρελοί και οι δυο για τις ομάδες τους, αυτό είναι το μόνο σίγουρο».



Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved