Χριάπα: «Πρότυπό μου ο αδερφός μου»

Χριάπα: «Πρότυπό μου ο αδερφός μου»

Ο Βίκτορ Χριάπα απάντησεις στις ερωτήσεις φιλάθλων στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας και τόνισε ότι για εκείνον ο αδερφός του ήταν μεγαλύτερος παίκτης και από τον... Μάικλ Τζόρνταν!

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα στοιχεία που κάνουν κάποιον αρχηγό. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το πως αποφάσισε να ολοκληρώσει την καριέρα του με την εθνική Ρωσίας: «Το αποφάσισα, γιατί θεώρησα πως ήταν η κατάλληλη στιγμή μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες και τέσσερα χρόνια πριν τους Ολυμπιακούς της Βραζιλίας. Μία νέα γενιά μπορεί να προετοιμαστεί για να είναι έτοιμη τότε. Εγώ θα μπορούσα να αγωνιστώ για 1-2 χρόνια κι αυτό δεν θα έκανε καλό στην ομάδα».

Για το αν έχει κάποιο τραγούδι που τον ηρεμεί πριν από τα παιχνίδια: «Δεν έχω κάποια τραγούδια που να ακούω πριν από τα παιχνίδια, αλλά έχουν πολλοί παίκτες. Συνήθως ακούνε τραγούδια που έχουν συνδέσει με όμορφες στιγμές για να παίζουν με θετική ενέργεια».

Για το πρώτο του κάρφωμα: «Ήμουν 17 χρονών όταν κάρφωσα για πρώτη φορά και ήμουν χαρούμενος!»

Για το ότι δεν έχει λογαριασμό στο twitter: «Δεν έχω γιατί πιστεύω ότι κυρίως η δουλειά μας αφορά το να παίζουμε μπάσκετ. Ο κάθε παίκτης λέει τη γνώμη του μέσα από το λογαριασμό του κι ίσως αυτό να μην είναι πάντα σωστό. Δεν θέλω να περνάω τις απόψεις μου στον κόσμο, το κάθε άτομο πρέπει να έχει τη δική του».

Για τα πρότυπά του και το αν έβλεπε ξένα πρωταθλήματα στην αρχή της καριέρας του: «Παρακολουθούσα πολύ τον αδελφό μου που είναι τρία χρόνια μεγαλύτερος μου. Το όνομά του είναι Νικολάι κι έπαιζε μπάσκετ πριν από μένα. Ήταν το πρότυπό μου. Τότε δεν έδειχνε πολύ μπάσκετ η τηλεόραση. Μόνο ένα παιχνίδι την εβδομάδα, Όλοι ήξεραν ποιος ήταν ο Μάικλ Τζόρνταν, αλλά ο αδελφός μου για μένα ήταν μεγαλύτερος σταρ».

Για το πιο είναι το σημαντικότερο στοιχείο για να γίνει κάποιος ηγέτης: «Δεν είναι μόνο ένα στοιχείο που σε κάνει ηγέτη. Ο τρόπος που έπαιζα, η εμπειρία και οι αποφάσεις που παίρνω στο παρκέ με έκαναν έναν από τους ηγέτες της ομάδας. Ο χρόνος, η δουλειά και η επιθυμία σε κάνουν αρχηγό».

Για το που κρατάει τα τρόπαιά του, απάντησε αστειευόμενος: «Μετά την ιστορία με τον Βιτάλι Φριτζόν που του έκλεψαν το πετάλιο των Ολυμπιακών αγώνων από το σπίτι του, δεν θα μπορούσα να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Έτσι, έχω ένα στην Ουκρανία, ένα στη Μόσχα κι ένα σε μυστικό μέρος κάτω από το γρασίδι».

Για την καλύτερη συμβουλή που έχει δεχτεί: «Ο αδελφός μου μου την έχει δώσει. Πάντα ήθελα να είμαι σαν κι αυτόν. Πάντα έβλεπα τι έκανε. Πάντα μου έδινε πολλές συμβουλές. Όπως κι ο προπονητής μου Αλεκσέι Αγκέεβ που μου είχε πει ότι αυτό που χρειάζομαι να κάνω δεν είναι μόνο για σήμερα, αλλά και για το μέλλον, προσπάθησα να το ακολουθήσω και δείτε τι έγινε».



Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved