Κλέιζα: «Φοβισμένοι με Ομπράντοβιτς»

Κλέιζα: «Φοβισμένοι με Ομπράντοβιτς»

Ο Λίνας Κλέιζα μίλησε σε ιστοσελίδα της πατρίδας του για την σεζόν που διανύει στην Τουρκία με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Λιθουανός «μπόμπερ» στη lrytas.lt:

Για τη συνεργασία του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: ''Δεν υπάρχει καμία ένταση με τον κόουτς. Μόνο ο λόγος του μετράει! Το καταλαβαίνουμε και γι' αυτό δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Δεν θα το αρνηθώ! Όλοι μας είμαστε λίγο φοβισμένοι με τον Ομπράντοβιτς αφού απαιτεί πολλά και είναι πολύ αυστηρός. Απαιτεί κάτι εδώ και τώρα! Παρ' όλα αυτά, ο κόουτς είναι ένας από τους προπονητές που νοιάζονται για τους παίκτες του, όχι μόνο στο γήπεδο αλλά κι εκτός παρκέ. Η σεζόν δεν ήταν καθόλου εύκολη για εμάς και τον Ομπράντοβιτς. Δεν ήμασταν σταθεροί στην απόδοσή μας, αντιμετωπίσαμε προβλήματα, επομένως υπήρχε ένταση κάποιες στιγμές''.

Για την απογοήτευση που επικρατεί στη Φενέρ μετά τον αποκλεισμό στην Euroleague: ''Είμαστε όλοι απογοητευμένοι. Οι φίλαθλοι, εγώ, ο κόουτς, η διοίκηση όμως κανείς δεν μας κάλεσε στο γραφείο για να μας ζητήσει εξηγήσεις, όπως γράφτηκε. Μιλήσαμε, όμως ό,τι ειπώθηκε έμεινε μεταξύ μας. Η διοίκηση δεν ανακατεύεται στο παιχνίδι. Το κύρος και η αυθεντία του κόουτς είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Δεν αφήνει κανέναν να διακόψει την προπόνηση ή να παρέμβει στα παιχνίδια μας!''.

Για τους λόγους που ο ίδιος δεν είχε σταθερά καλή απόδοση μέσα στη χρονιά: ''Δεν ήμουν σταθερός στην απόδοσή μου για τους ίδιους λόγους που η ομάδα δεν είχε συνέπεια στο παιχνίδι της. Πολλές φορές δεν καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον και δεν παίζουμε ως ομάδα. Μας λείπει ένας παίκτης που θα μας ενώσει στο παρκέ. Ξεκινήσαμε τη χρονιά αρκετά καλά όμως δεν ήμασταν ομαδικοί και αυτό έγινε φανερό στο παρκέ''.

Για την τιμωρία του με αποκλεισμό για δυο αγώνες μετά τον αγώνα με τη Γαλατάσαραϊ: ''Δεν ήταν τόσο δραματικό όσο παρουσιάστηκε. Μίλησα με τον διαιτητή μετά το παιχνίδι, όχι κατά τη διάρκεια του αγώνα. Έχουν τους δικούς τους κανόνες στην Τουρκία. Ο διαιτητής εισηγήθηκε να τιμωρηθώ με αποκλεισμό! Ήμουν σοκαρισμένος. Δεν ήταν η πρώτη, η δεύτερη, η τρίτη ή η τέταρτη φορά που μίλησα με τον συγκεκριμένο διαιτητή όμως τιμωρήθηκα μόνο για εκείνη τη φορά! Προσπαθώ να ελέγχω τον εαυτό μου επειδή οι διαιτητές με... κυνηγούν έπειτα από το συγκεκριμένο περιστατικό. Είμαι σαν στόχος, άρα πρέπει να ελέγχω τον εαυτό μου''.

Για το αν παρακολουθεί τις εξελίξεις στην πατρίδα του: ''Δεν αγωνίστηκα ποτέ στη Λιθουανία όμως αυτό που συμβαίνει φέτος στην LKL είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον! Οι ημιτελικοί ανάμεσα στη Λιέτουβος Ρίτας και την Ζαλγκίρις είναι πολύ δυνατοί''.

Για την εθνική ομάδα και το ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας: ''Το να μην αγωνιστώ με τη Λιθουανία θα είναι πραγματικά μια πολύ δύσκολη απόφαση. Δεν έχω καταλήξει ακόμα! Αυτό ακριβώς εξήγησα στον Άρβιντας Σαμπόνις όταν με επισκέφτηκε. Μετά από εκείνον τον τραυματισμό (σ.σ. το 2011), οι γιατροί μου συνέστησαν να ξεκουράζομαι τα καλοκαίρια όμως προτίμησα να αγωνίζομαι στην εθνική. Είναι πάντα στην καρδιά μου! Η απόφαση θα εξαρτηθεί από τους γιατρούς, όχι από μένα. Παρ' όλα αυτά, δεν είμαι νέος και πρέπει να εξετάσω τις επιλογές μου για το τι θα πράξω το καλοκαίρι ώστε να είμαι σε καλή φυσική κατάσταση''.

Για τα ''καλά'' του να αγωνίζεται μακριά από τη Λιθουανία: ''Το να παίζεις μπάσκετ μακριά από την πατρίδα σου είναι, σε κάποιες περιπτώσεις, καλό. Δεν καταλαβαίνεις τη γλώσσα, δεν διαβάζεις τον Τύπο, δεν ξέρεις τι λένε για σένα''.

Για τις συνθήκες που έχει βρει στην Τουρκία: ''Τα αποτελέσματα δεν καθορίζονται μόνο στο γήπεδο. Υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να κερδίσεις εκτός έδρας! Η Τουρκία είναι μια ιδιόρρυθμη χώρα, το πρωτάθλημά της επίσης. Διαφορετικές συνθήκες απ' ότι έχω συναντήσει μέχρι στιγμής όμως δεν θα ήθελα να προχωρήσω σε λεπτομέρειες''.

Για τους φίλους της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ: ''Είμαι χαρούμενος με τους φιλάθλους μας. Μας υποστηρίζουν καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν και πιστεύω ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν στο μέλλον. Έχουμε στόχους να διεκδικήσουμε''.



Μαρία Σάκκαρη: Αποκλεισμός από το Madrid Open κι υποχώρηση δύο θέσεων
Μαρία Σάκκαρη: Αποκλεισμός από το Madrid Open κι υποχώρηση δύο θέσεων
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Εργκίν Αταμάν τιμωρήθηκαν με «βαρύ» πρόστιμο λόγω Game 1
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Εργκίν Αταμάν τιμωρήθηκαν με «βαρύ» πρόστιμο λόγω Game 1
Παναθηναϊκός AKTOR: Προπονήθηκε στη Stark Arena
Παναθηναϊκός AKTOR: Προπονήθηκε στη Stark Arena
Super League 2: Η Athens Kallithea είναι με το… ένα πόδι στη «μεγάλη» κατηγορία
Super League 2: Η Athens Kallithea είναι με το… ένα πόδι στη «μεγάλη» κατηγορία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved