Κρστιτς: «Περήφανος ο Παναθηναϊκός»

Κρστιτς: «Περήφανος ο Παναθηναϊκός»

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντιμετωπίζει απόψε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και ο Νέναντ Κρστιτς μέσω του blog του στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας γράφει για το ματς.

Ο παίκτης της ρωσικής ομάδας τόνισε πως ο Παναθηναϊκός είναι υπερήφανη ομάδα και υποκλίνεται στον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε:

«Τα πράγματα δεν μπορούσαν να είναι καλύτερα για μας. Προηγούμαστε 2-0 του Παναθηναϊκού και με μια νίκη προκρινόμαστε στο Final Four. Παίξαμε πολύ καλά στο δεύτερο παιχνίδι και υπερασπιστήκαμε την έδρα μας. Περιμέναμε δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια και το πρώτο ήταν πραγματικά πολύ δύσκολα. Στο πρώτο παιχνίδι ήμασταν λίγο νευρικοί, αλλά στο δεύτερο ήμασταν πιο χαλαροί και κάναμε καλή δουλειά. Αμυντικά ήμασταν πολύ καλοί και είχαμε προετοιμαστεί καλά. Είχαμε κάνει πολλά λάθη στον πρώτο αγώνα και ήμασταν τυχεροί που πήραμε τη νίκη τότε. Το πρώτο παιχνίδι είναι πάντα το πιο σημαντικό σε μια σειρά, όχι μόνο για το αποτέλεσμα, αλλά και για ψυχολογικούς λόγους. Ελπίζω και τώρα να αποδειχτεί καθοριστικό.

Ο Σόνι Γουίμς μάς έδωσε γιατί ήμασταν στο -5 και πέτυχε κάποια μεγάλα καλάθια. Το μπάσκετ είναι ομαδικό παιχνίδι, αλλά ο Σόνι έκανε μεγάλες εμφανίσεις και στα δύο ματς, ειδικά στο πρώτο, και είναι από τους βασικούς λόγους που είμαστε στο 2-0. Όταν είσαι στο -5 απέναντι σε μια έμπειρη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, είναι δύσκολο να επιστρέψεις. Αυτό που καταφέραμε δείχνει ότι δεν τα παρατάμε ποτέ.

Μας λείπει ο Τεόντοσιτς. Ξέραμε πως δεν θα παίξει και είχαμε προετοιμαστεί για να αγωνιστούμε χωρίς αυτόν. Είναι ένας σημαντικός παίκτης για μας, αλλά έπρεπε να παίξουμε με τους διαθέσιμους παίκτες.

Η άμυνα στον Διαμαντίδη είναι από τα κλειδιά στη σειρά αυτή. Όλοι ξέρουν πόσο σπουδαίος παίκτης είναι. Είχαμε προετοιμαστεί καλά για να τον αντιμετωπίσουμε, γιατί είναι παίκτης-κλειδί για τον Παναθηναϊκό. Βοηθά τους συμπαίκτες του να αποδώσουν καλύτερα χωρίς να χρειάζεται να σκοράρει πολύ. Αν καταφέρουμε να τον σταματήσουμε, μπορούμε να τους αγχώσουμε γιατί δεν δίνουν σωστά την μπάλα. Ο Μίτσοβ και όσοι τον μαρκάρουν κάνουν μέχρι τώρα πολύ καλή δουλειά.

Το τρίτο παιχνίδι θα είναι πολύ πιο δύσκολο. Ο Παναθηναϊκός είναι ιστορικά μια ομάδα με μεγάλη περηφάνια. Θα βγουν και θα παίξουν δυνατά με στόχο να κερδίσουν και τα δύο παιχνίδια. Ξέρουμε πως το ΟΑΚΑ θα είναι γεμάτο και θα υπάρχει τρελή ατμόσφαιρα. Το 2-0 που έχουμε στη σειρά μάς δίνει αυτοπεποίθηση και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το 3-0. Η πίεση είναι στη δική τους πλευρά, καθώς αν χάσουν αποκλείονται. Από την άλλη, βέβαια, δεν έχουν κάτι να χάσουν. Στο πρώτο ματς ήταν χαλαροί, είμαι σίγουρα πως το ίδιο θα γίνει και τώρα. Αντιμετωπίζουν μια ομάδα που ήταν πρώτη στον όμιλό της στο Top 16 και δεν έχουν το πλεονέκτημα έδρας. Ο Παναθηναϊκός, πάντως, έχει φοβερούς οπαδούς που θα τον βοηθήσουν να παίξει καλύτερα.

Υπάρχει μεγάλη προϊστορία μεταξύ ΤΣΣΚΑ και Παναθηναϊκού, αλλά για πρώτη φορά τίθενται αντιμέτωπες στα προημιτελικά. Δεν ήμουν παρών στους τελικούς του 2007 και του 2009, αλλά και τώρα αυτά τα παιχνίδια είναι ξεχωριστά. Κάθε παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό είναι μεγάλο.

Μια νίκη θα μας φέρει στο Final Four και είμαι ενθουσιασμένος με αυτή την προοπτική, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει. Ακόμη χρειαζόμαστε αυτή την τρίτη νίκη και δεν πρέπει καν να σκεφτόμαστε από τώρα το Μιλάνο. Θα είναι σπουδαία υπόθεση για μένα να παίξω σε τρίτο σερί Final Four με την ΤΣΣΚΑ, αλλά αυτή τη στιγμή σκέφτομαι μόνο το τρίτο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Έχουμε ακόμη δουλειά να κάνουμε».



Στέφανος Τσιτσιπάς: Στα προημιτελικά του Barcelona Open – Άντεξε στην πίεση του Μπαένα
Στέφανος Τσιτσιπάς: Στα προημιτελικά του Barcelona Open – Άντεξε στην πίεση του Μπαένα
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Η ενδεκάδα Μεντιλίμπαρ - Δύο αλλαγές στη ρεβάνς
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Η ενδεκάδα Μεντιλίμπαρ - Δύο αλλαγές στη ρεβάνς
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Πήγε Κωνσταντινούπολη ο Βαγγέλης Μαρινάκης
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Πήγε Κωνσταντινούπολη ο Βαγγέλης Μαρινάκης
Συλλυπητήρια από Ολυμπιακό και Εφές για τον θάνατο του πατέρα του Εργκίν Αταμάν
Συλλυπητήρια από Ολυμπιακό και Εφές για τον θάνατο του πατέρα του Εργκίν Αταμάν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved