Πρώτος με… στιλ Αρμάνι

Πρώτος με… στιλ Αρμάνι

Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε την αναμέτρηση με την ιταλική Αρμάνι ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς έκαναν επίδειξη δύναμης και με χαρακτηριστική ευκολία έφτασαν στη νίκη με 93-62, κατακτώντας την πρώτη θέση στον 4ο όμιλο της Ευρωλίγκα.

Στην αρχή του πρώτου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός προτίμησε να παίξει κοντά στο καλάθι, με τον Τσαρτσαρή να παίρνει πολλές προσπάθειες. Στη συνέχεια η Αρμάνι προσπάθησε να κλείσει  τους διαδρόμους προς τη ρακέτα της, αλλά οι «πράσινοι» βρήκαν λύση από την περιφέρεια με τους Διαμαντίδη και Φώτση.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι πρωταθλητές Ελλάδας πάτησαν γκάζι και έφτασαν τη διαφορά σε κάποιο σημείο μέχρι και τους 15 πόντους (36-21). Ο Φίνλεϊ προσπάθησε να πάρει στην πλάτη του την Αρμάνι, αλλά ο επιθετικός πλουραλισμός του Παναθηναϊκού δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στους Ιταλούς με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί το ημίχρονο με σκορ 46-32 υπέρ του Παναθηναϊκού. Απόδειξη του επιθετικού οίστρου του Τριφυλλιού είναι ότι όσοι παίκτες χρησιμοποιήθηκαν στο πρώτο εικοσάλεπτο από τον Ομπράντοβιτς σκόραραν.


Οι «πράσινοι» πλέον είχαν στήσει το δικό τους πάρτι στο παρκέ του ΟΑΚΑ και στο τρίτο δεκάλεπτο ουσιαστικά «καθάρισαν» τον αγώνα, εκτοξεύοντας δύο φορές τη διαφορά στους 22 πόντους (56-34, 65-43). 


Το… ίδιο έργο συνεχίστηκε και στο 4ο δεκάλεπτο και το μοναδικό απρόοπτο του αγώνα ήταν ότι χάλασε το ηλεκτρονικό ταμπλό περίπου 7 λεπτά πριν από το τέλος της αναμέτρησης με αποτέλεσμα να διακοπεί το παιχνίδι για δέκα λεπτά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο του καλάθι με τους «πράσινους» στην Ευρωλίγκα πέτυχε ο νεαρός Φώτης Ζούμπος.

 

Τα δεκάλεπτα: 24-15, 46-32, 67-46, 93-62
Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 6, Περπέρογλου 14 (2), Φώτσης 11 (1), Σάτο 10, Νίκολας, Τσαρτσαρής 9 (1), Διαμαντίδης 9 (3 τρίποντα, 5 ασίστ), Βουγιούκας 11, Καλάθης 9, Μπόγρης, Καϊμακόγλου 12 (1 τρίποντο, 10 ριμπάουντ), Ζούμπος 2

Αρμάνι Μιλάνο (Πιέρο Μπούκι): Μαντσινέλι 4, Πετσέροφ 5, Μασιούλις 4, Μορντέντε 3 (1), Φίνλεϊ 13 (3), Τζάαμπερ 11, Ρόκα 4, Μέλι 6 (1), Γκανέτο, Βαν Ντεν Σπίγκελ, Νάρντι, Χόκινς 12 (1)



Παναθηναϊκός AKTOR: Μέρος της προπόνησης ο Χουάντσο, αμφίβολος για την Τρίτη
Παναθηναϊκός AKTOR: Μέρος της προπόνησης ο Χουάντσο, αμφίβολος για την Τρίτη
Ολλανδία: Το σήκωσε η PSV Αϊντχόφεν
Ολλανδία: Το σήκωσε η PSV Αϊντχόφεν
Premier League: Τεσσάρα της Λίβερπουλ στην Τότεναμ
Premier League: Τεσσάρα της Λίβερπουλ στην Τότεναμ
Παναθηναϊκός: Έτοιμος να φορέσει "πράσινα" ο Μπάλντοκ!
Παναθηναϊκός: Έτοιμος να φορέσει "πράσινα" ο Μπάλντοκ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved