Final 4: Τα προγνωστικά οκτώ πακτών της Ευρωλίγκας στο Onsports

Final 4: Τα προγνωστικά οκτώ πακτών της Ευρωλίγκας στο Onsports

Οκτώ παίκτες που συμμετείχαν φέτος στην Ευρωλίγκα μιλούν στο Onsports για το Final 4 του Λονδίνου και δίνουν τα δικά τους προγνωστικά για την ομάδα που θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης για το 2013.

Μπόμπι Μπράουν (Σιένα): «Νομίζω ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι το φαβορί. Έχει έναν εξαιρετικό προπονητή τον Μεσίνα και σπουδαίους παίκτες όπως ο Τεόντοσιτς, ο Κρστιτς, ο Χριάπα και ο Ουίμς που είναι και καλός μου φίλος. Είναι το φαβορί για να το πάρει αφού έχει έναν καλό προπονητή και βαθύ ρόστερ. Επίσης και ο Ολυμπιακός έχει καλές πιθανότητες. Πέρασαν το Top 8 και έφτασαν στο Final 4. Έχουν ξαναβρεθεί εκεί στο παρελθόν, το πήραν πέρσι και έχουν σχεδόν τους ίδιους παίκτες. Η ΤΣΣΚΑ ή ο Ολυμπιακός θα το πάρουν.

Αυτό που χρειάζεται να έχει μια ομάδα για να κατακτήσει τον φετινό τίτλο είναι να είναι ενωμένη και να παίζει κάθε λεπτό σαν να είναι το τελευταίο. Πάλεψαν όλοι σκληρά για να φτάσουν στο Final 4 και πρέπει να προσπαθήσουν να παίξουν σαν ομάδα, να ακούσουν τον προπονητή τους, να δουν βίντεο, όλα αυτά χρειάζονται για να γίνεις πρωταθλητής».

Μάρκους Ουίλιαμς (Ουνικάχα Μάλαγα): «Είναι δύσκολο. Υπάρχουν παίκτες κλειδιά σε κάθε ομάδα. Η Μπαρτσελόνα έχει τον Ναβάρο και τον Τόμιτς, ο Ολυμπιακός έχει τον Σπανούλη, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει τον Γιουλ, τον Μίροτιτς, τον Ρούντι Φερνάντεθ και τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει τον Τεόντοσιτς, τον Κρστιτς και τον Χριάπα, αλλά με τη Ρεάλ δεν μπορείς να σταματήσεις να αναφέρεις ονόματα και αυτή η ομάδα έχει τους περισσότερους κατάλληλους παίκτες. Μπορούν να παίξουν κάτω από τη ρακέτα, να τρέξουν και να σκοράρουν. Οπότε, θα έλεγα ότι η Ρεάλ έχει τις περισσότερες πιθανότητες για να το κατακτήσει. Βέβαια, σε ένα Final 4 όπως αυτό ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα το πάρει, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θα το κατακτήσει».

Πιέτρο Αραντόρι (Καντού): «Το Final 4 της Ευρωλίγκας είναι το μεγαλύτερο γεγονός του ευρωπαϊκού μπάσκετ και η πιο συναρπαστική στιγμή της σεζόν. Δεν μπορείς να κάνεις πρόβλεψη επειδή σε ένα και μόνο παιχνίδι οι εκπλήξεις είναι φυσιολογικές. Πέρσι, ποιος πίστευε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να νικήσει την ΤΣΣΚΑ με αυτή τη μεγάλη ανατροπή; Η ισορροπία κυριαρχεί και κάθε ομάδα έχει κάποιες πιθανότητες να γίνει πρωταθλήτρια. Το ισπανικό ντέρμπι έχει πάντα μεγάλη απήχηση. Η Ρεάλ έδειξε κατά τη διάρκεια ολόκληρης της σεζόν της Ευρωλίγκας ότι είναι από τους κύριους υποψήφιους για τον τίτλο και νομίζω ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν και την απουσία του Πιτ Μάικλ για την Μπαρτσελόνα. Η ΤΣΣΚΑ έχει εξαιρετικό ρόστερ και έναν φανταστικό προπονητή όπως ο Ετόρε Μεσίνα, αλλά πρέπει να προσέξουν την περηφάνια του πρωταθλητή. Η ΤΣΣΚΑ και ο Ολυμπιακός συνηθίζουν να είναι στο Final 4, οπότε θα είναι ένας αγώνας που θα γίνει μεγάλη και σκληρή μάχη.

Στην Καντού δεν είμαστε σε καλή στιγμή. Χάσαμε πολλά παιχνίδια στο δεύτερο μισό της σεζόν και χάσαμε λίγο από την αυτοπεποίθησή μας. Αλλά στα πλέι οφ είναι μια νέα σεζόν αυτή που ξεκινά και αυτόν τον χρόνο στο ιταλικό πρωτάθλημα δεν υπάρχει μια ομάδα που να είναι ξεκάθαρο φαβορί. Προσθέσαμε έναν νέο παίκτη που μπορεί να μας βοηθήσει πολύ και θέλουμε να εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας να πάμε τουλάχιστον στον ημιτελικό».

Σεργκέι Μόνια (Χίμκι): «Ο όμιλός μας στο Top 16 ήταν πολύ δύσκολος και είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσαμε να είχαμε πάει καλύτερα. Φυσικά, θέλαμε να φτάσουμε στο Final 4, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Οπότε, παρά τις μεγάλες νίκες κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, υπάρχει ένα αίσθημα δυσαρέσκειας στο τέλος της σεζόν.

Για το Final 4, νομίζω ότι η ΤΣΣΚΑ είναι το φαβορί. Ο Χριάπα έχει σπουδαία εμπειρία στην Ευρωλίγκα, είναι δέκα χρόνια γηραιότερος από τον Παπανικολάου, οπότε νομίζω ότι ο Χριάπα έχει μεγαλύτερο πλεονέκτημα από τον Κώστα. Αν η ΤΣΣΚΑ περιορίσει τον Παπανικολάου, δεν θα μπορέσει να της προκαλέσει προβλήματα».

Οι παίκτες της Χίμκι για τα ματς απ του πρώτου ημιτελικού, Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας:

Βιτάλι Φριτζόν: «Ο Σπανούλης είναι ένας βασιλιάς του πικ-εν-ρολ, διαβάζει το παιχνίδι καλά και έχει φανταστική αντίληψη του γηπέδου. Ο Ουίμς είναι πολύ κινητικός και ενεργητικός και στο ένας εναντίον ενός θα αντιμετωπίσει τον Σπανούλη».

Ζόραν Πλάνινιτς: «Θεωρώ ότι ο Τεόντοσιτς είναι καλύτερος από τον Έισι Λο. Ο Λο είναι ένας καλός παίκτης ομάδας, παίζει καλά στην άμυνα, αλλά ο Τεόντοσιτς μπορεί μόνος του να καθορίσει την έκβαση του παιχνιδιού».

Ματ Νίλσεν: «Η ΤΣΣΚΑ θα επικεντρωθεί στον Πρίντεζη, θα θυμάται το περσινό του σουτ για πολύ καιρό. Θα είναι μια ενδιαφέρουσα μάχη. Ο Πρίντεζης είναι ένας πολύ έμπειρος παίκτης, βοήθησε την ομάδα του πολλές φορές στα δύσκολα».

Πολ Ντέιβις: «Αν συγκρίνουμε τους Άντιτς και Κάουν, η ΤΣΣΚΑ έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα, κατά τη γνώμη μου. Ο Κάουν μπορεί να επιβληθεί του Άντιτς και να τον αντιμετωπίσει στη ρακέτα. Το κύριο σημείο είναι να μην αφήσει τον Άντιτς να σουτάρει ελεύθερος, μπορεί να προκαλέσει μεγάλους μπελάδες. Ο Κάουν παίζει εξαιρετικά στην άμυνα και την επίθεση επίσης».



Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved