Παναθηναϊκός: Και το ταξίδι... συνεχίζεται (photos)

Παναθηναϊκός: Και το ταξίδι... συνεχίζεται (photos)

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Μπάμπεργκ με 60-82, εξασφάλισε την πρόκρισή τους στους «8» της Ευρωλίγκας και φορτσάρει για το Final-4.

Αυτός ο Παναθηναϊκός είναι ικανός για… μεγάλα πράγματα. Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, πήραν την νίκη επί της Μπάμπεργκ με 60-82  έχοντας τον Ματσιούλις σε… τρελά κέφια. Ο Λιθουανός είχε 24 πόντους και στο τέταρτο δεκάλεπτο με ρεσιτάλ έξω από τα 6,75 με πέντε στα πέντε συνεχόμενα έκανε… πλακίτσα στους Γερμανούς τρελαίνοντας όλη την Ευρώπη. Πάρα πολύ καλή εμφάνιση και από τους Γκιστ, Λάσμε και Σχορτσανίτη.

Το «καθάρισε» από την αρχή

Ακόμα και με τον Διαμαντίδη στον πάγκο ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παρκέ και φρόντισε να εξηγήσει από την… αρχή στους Γερμανούς το όνειρο. Οι παίκτες του Πεδουλάκη δεν είχαν όρεξη για πολλά-πολλά και φρόντισαν από τα πρώτα λεπτά του πρώτου δεκαλέπτου να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Με «όπλα» του τον έλεγχο των ριμπάουντ αλλά και την ευστοχία από τα 6,75 μέτρα (ο Παναθηναϊκός είχε στο δεκάλεπτο 5/9 τρίποντα) οι «πράσινοι» έκαναν το… χρέος τους. Ο Μπανκς στο 4’ έκανε το 7-12 και από εκεί και πέρα η διαφορά άρχισε να παίρνει την… ανιούσα.

Ο «Σόφο» έκανε μεγάλη ζημιά στην front line της Μπάμπεργκ , ενώ ο Διαμαντίδης στο 7’ με ένβα ακόμα τρίποντο έκανε το 10-17. Ο Τσαρτσαρής έδειξε και χθες πως βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση (14-19), ενώ ο αρχηγός του «τριφυλλιού» με το δεύτερο τρίποντό του στην βραδιά έκανε το 14-22. Τρίποντο, όμως, είχε να δώσει και ο Μπράμος ο οποίος έκανε το 16-26 που ήταν και το σκορ δεκαλέπτου.
Ανάλογη ήταν και η συνέχεια για τον Παναθηναϊκό ο οποίος στο δεύτερο δεκάλεπτο προσπάθησε να περάσει την μπάλα στο «ζωγραφιστό» με τους Σχορτσανίτη και Γκιστ να κάνουν την διαφορά. Ο Σχοπρτσανίτης έκανε το 19-32 στο 13’, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Τζέιμς Γκιστ με ένα εντυπωσιακό καλάθι πήγε την διαφορά στους 16 πόντους, 20-36. Οι παίκτες της Μπάμπεργκ «έτρεξαν» ένα μίνι σερί 5-0 με πρωταγωνιστή τον Τζέικομπσεν και μείωσαν σε 25-36. Ο Παναθηναϊκός, όμως, αντέδρασε άμεσα απάντησε με 0-4 και με καλάθι του Ούκιτς λίγα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του ημιχρόνου, πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 27-42.  

Ο Γκιστ συνέχισε την πολύ καλή του παρουσία και στο δεύτερο μέρος και «οδηγούσε» τον Παναθηναϊκό μέσα από την ρακέτα, ενώ ο Μάικ Μπράμος προσέθετε ένα ακόμα τρίποντο στον… λογαριασμό του «τριφυλλιού» με την διαφορά να ξεπερνάει τους 20 πόντους, 30-51. Ένα λεπτό αργότερα, όμως, στο 24’ ο Σχορτσανίτης υπέπεσε στο τρίτο του φάουλ και ο «Άρτζι» πέρασε άμεσα τον Λάσμε στην θέση του Έλληνα σέντερ.  Τα πρώτα… σύννεφα για τν Παναθηναϊκό εμφανίστηκαν δύο λεπτά αργότερα όταν και ο Στεφάν Λάσμε έκανε το τρίτο του φάουλ με το σκορ στο 34-53. Ο Λάσμε παρέμεινε στο παιχνίδι με την Μπάμπεργκ να προσπαθεί να μειώσει, 40-55, αλλά ο σέντερ του «τριφυλλιού» έκανε το 40-57 στο τελευταίο λεπτό. Στην τελευταία επίθεση η μπάλα πήγε και πάλι στα χέρια του Ούκιτς ο οποίος προσέθεσε στο ενεργητικό του ένα ακόμα καλάθι στην… εκπνοή με το σκορ να γίνεται 41-59.  

Σόου από Ματσιούλις

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Ματσιούλις ξεκίνησε «καυτά». Ο Λιθουανός παίκτης με δύο συνεχόμενα τρίποντα πήγε το σκορ στο 45-65 και κανείς δεν φανταζόταν ότι η συνέχεια θα ήταν ακόμα πιο… εντυπωσιακή. Στα επόμενα λεπτά ο Ματσιούλις πέτυχε άλλα δύο τρίποντα συνεχόμενα (4/4) έκανε το σκορ, 47-71 και έφτανε τους 16 πόντους, ενώ στην επόμενη άμυνα ο Λάσμε δημιούργησε… μπλακ άουτ σε όλο το Μπάμπεργκ. Ο Ματσιούλις βάλθηκε να τους τρελάνει όλους καθώς στην επόμενη φάση πέτυχε ένα ακόμα τρίποντο, το πέμπτο συνεχόμενο και ο Λάσμε κάρφωνε μία ακόμα φορά την μπάλα και… 49-76 στο 36’ με το τελικό 60-82 να έρχεται δια περιπάτου.

Δεκάλεπτα: 16-26, 27-42, 41-59, 60-82

Μπάμπεργκ (Φλέμινγκ): Νάχμπαρ 14, Τάντα 4, Σμιτ, Νιούμαν 2, Φορντ 11, Τζέικομπσεν 8, Μάσει, Γκαβέλ, Ζιρμπς, Ογκίβλι 9, Ουόλς 12

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 5, Ματσιούλις 24, Ούκιτς 4, Λάσμε 11, Τσαρτσαρής 2,   Διαμαντίδης 8, Γκιστ 11, Μπανκς 3, Ξανθόπουλος 4, Γιαννόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 10

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάμπεργκ - Παναθηναϊκός

{coveritlive}fac12a4aad{/coveritlive}



Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved