Πάνκο στο Onsports: «Ένιωσα περίεργα»

Πάνκο στο Onsports: «Ένιωσα περίεργα»

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο Άντι Πάνκο φόρτωνε τα αντίπαλα καλάθια με πόντους φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Το βράδυ της Πέμπτης (10/01) στο ΟΑΚΑ ο Αμερικανός φόργουορντ βίωσε μια μάλλον ασυνήθιστη κατάσταση, αφού ως παίκτης της Ουνικάχα Μάλαγα πλέον κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον «εξάστερο». Τα συναισθήματά του δεν θα μπορούσαν παρά να είναι περίεργα, όπως άλλωστε εξομολογήθηκε και ο ίδιος μέσω του Onsports. Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Πώς αισθάνθηκες που επέστρεψες τόσο σύντομα στο ΟΑΚΑ, ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού;
«Δεν σου κρύβω πως ένιωσα πολύ περίεργα. Ήταν παράξενη κατάσταση για εμένα να κληθώ να παίξω αντίπαλος κόντρα στην ομάδα με τη φανέλα της οποίας αγωνιζόμουν μέχρι και πριν από λίγο καιρό. Κόντρα στα παιδιά με τα οποία είμαστε φίλοι και είχαμε δημιουργήσει ιδιαίτερη σχέση. Ήταν περίεργη κατάσταση τόσο για εμένα όσο και για τον Γκιστ, που μέχρι και πριν από λίγο καιρό αγωνίζονταν με τη φανέλα της Μάλαγα. Δεν ήταν δική μου απόφαση να φύγω από τον Παναθηναϊκό. Από την άλλη, όμως, είμαι επαγγελματίας. Τώρα, ανήκω στο δυναμικό της Μάλαγα και θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό για τη νέα ομάδα μου».

-Έφυγες, πάντως, από το ΟΑΚΑ με την πίκρα της ήττας…
«Πράγματι. Έγινε δυνατό παιχνίδι. Αμφότερες οι ομάδες τα δώσαμε όλα για τη νίκη. Εμείς προσπαθήσαμε να κερδίσουμε, βρεθήκαμε δύο φορές πίσω στο σκορ με διαφορά δέκα πόντων αλλά επιστρέψαμε. Παλέψαμε, στο τέλος όμως ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στις λεπτομέρειες και πήρε τη νίκη. Νομίζω πως νίκησε δίκαια, γιατί ήταν καλύτερος και πιο συγκεντρωμένος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα».

-Πού νομίζεις πως κρίθηκε το παιχνίδι;
«Στις λεπτομέρειες. Ένα δύο σουτ μπορούν να διαμορφώσουν το αποτέλεσμα σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις. Ο Παναθηναϊκός έβαλε αυτά τα σουτ και τις βολές στο τέλος και κέρδισε. Και οι δύο ομάδες παίξαμε δυνατή άμυνα και βγάλαμε ενέργεια και πάθος στο παρκέ. Ήταν ωραίο παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε στο τέλος».

-Θεωρείς πως ο Παναθηναϊκός και η Ουνικάχα Μάλαγα είναι δύο ομάδες που μπορούν να έχουν υψηλές βλέψεις στη φετινή διοργάνωση;
«Κατ’ αρχάς στόχος και των δύο είναι να πάρουν την πρόκριση από το Top 16. Θέλει μεγάλη προσπάθεια, γιατί ο όμιλος δεν είναι εύκολος. Υπάρχουν πολλές καλές και ανταγωνιστικές ομάδες. Από εκεί και πέρα, θεωρώ πως και οι δύο μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε φέτος. Ο Παναθηναϊκός έχει ενισχυθεί σημαντικά, ειδικά με τη μεταγραφή του Καπόνο, ενώ εμείς διαθέτουμε πολύ καλό υλικό. Θα δούμε. Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος και για τους δύο».

-Είδες διαφορές στο Παναθηναϊκό με την προσθήκη των Τζέισον Καπόνο και Τζέιμς Γκιστ;
«Ο Καπόνο είναι εγνωσμένης αξίας παίκτης από το ΝΒΑ. Προσφέρει σιγουριά στο μακρινό σουτ. Είναι παίκτης που θα βοηθήσει πολύ. Ο Γκιστ είναι δυνατός παίκτης ρακέτας. Βγάζει ενέργεια, μπορεί να σκοράρει, βοηθάει στα ριμπάουντ. Θεωρώ πως πρόκειται για δύο σημαντικές προσθήκες».

-Εσύ πώς νιώθεις που επέστρεψες στην Ισπανία;
«Νιώθω πως γύρισα στο σπίτι μου. Είμαι πολύ καλά. Η Ουνικάχα Μάλαγα είναι ομάδα στην οποία ήθελα να αγωνιστώ. Θα κοιτάξω να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα όσο πιο γρήγορα γίνεται, για να τη βοηθήσω όσο μπορώ περισσότερο στη συνέχεια».



Στο "σφυρί" η Χρυσή Μπάλα του Μαραντόνα απ' το 1986
Στο "σφυρί" η Χρυσή Μπάλα του Μαραντόνα απ' το 1986
NBA: Νέο συμβόλαιο με τους Μάβερικς υπέγραψε ο Κιντ
NBA: Νέο συμβόλαιο με τους Μάβερικς υπέγραψε ο Κιντ
Ταξίδεψε με την αποστολή για Βαρκελώνη ο Λαρεντζάκης
Ταξίδεψε με την αποστολή για Βαρκελώνη ο Λαρεντζάκης
Eurovision: Tο BBC αποθέωσε την Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι»
Eurovision: Tο BBC αποθέωσε την Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved