Πάνκο στο Onsports: «Νίκη και στη Μόσχα»

Πάνκο στο Onsports: «Νίκη και στη Μόσχα»

Ο Παναθηναϊκός δεν θα πάει στη Μόσχα για… χιονοπόλεμο, αλλά για να κερδίσει την Κίμκι, ξεκαθάρισε -μέσω του Onsports- o Άντι Πάνκο.

Ο «εξάστερος» συνέχισε το σερί των επιτυχιών του στην Ευρωλίγκα, επικρατώντας και της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στο ΟΑΚΑ, κι ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της επιτυχίας του ήταν ο Αμερικανός φόργουορντ. Μιλώντας στο Onsports, μετά το τέλος του αγώνα, αναφέρθηκε στη νίκη επί της τουρκικής ομάδας, την εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, ενώ έδωσε σύνθημα νίκης εν όψει της τελευταίας αναμέτρησης στη Ρωσία, με την οποία οι «πράσινοι» θα κλειδώσουν την κορυφή του Α’ Ομίλου. Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Την τέταρτη διαδοχική νίκη του πέτυχε στο ΟΑΚΑ, απέναντι στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, ο Παναθηναϊκός. Τι έχει αλλάξει στην ομάδα και παρουσιάζει αυτή την εντυπωσιακή βελτίωση το τελευταίο διάστημα;
«Εμείς λέγαμε από την αρχή πως η συγκεκριμένη ομάδα χρειάζεται λίγο χρόνο για να δέσει ως σύνολο και να μάθει ο ένας παίκτης το παιχνίδι του άλλου. Γνωρίζμε πως ο χρόνος δουλεύει υπέρ μας και μέσω της σκληρής δουλειάς έχουμε καταφέρει να φθάσουμε σε πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο, παρουσιάζοντας αυτή την εικόνα».

-Σίγουρα, έχει βελτιωθεί και η ψυχολογία σας…
«Δεν υπήρξε ποτέ ψυχολογικό πρόβλημα. Σίγουρα, κάθε νίκη βοηθάει την ομάδα να παρουσιάζεται ακόμα πιο δυνατή και πολύ καλύτερη στη συνέχεια. Εμείς κοιτάμε να είμαστε καλύτεροι και πιο βελτιωμένοι από αγώνα σε αγώνα. Δεν μας απασχολεί τίποτα άλλο. Μόνο η σκληρή δουλειά υπάρχει στο μυαλό μας. Ήταν απλώς θέμα χρόνου να έρθουν τα θετικά αποτελέσματα».

-Ποιο ήταν το «κλειδί» της νίκης επί της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ;
«Αναμφίβολα, η άμυνα. Παίξαμε εξαιρετική άμυνα και καταφέραμε να περιορίσουμε τους αντιπάλους μας. Γνωρίζουμε πως η βάση αυτής της ομάδας είναι η άμυνα. Από τη στιγμή που θα τα πάμε καλά σε αυτόν τον τομέα είναι, μετά, πιο εύκολο για εμάς να φθάσουμε στη νίκη. Βγάζουμε πολύ μεγάλη ενέργεια, παλεύουμε σε κάθε φάση, κυνηγάμε κάθε χαμένη μπαλιά και κάνουμε δύσκολη τη ζωή των αντιπάλων μας. Αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε».

-Εσύ, πάντως, ήσουν από τους κορυφαίους παίκτες σε απόδοση στον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.
«Δεν με απασχολεί η προσωπική απόδοσή μου. Εγώ κοιτάω να κάνω πάντα το καλύτερο δυνατό για την ομάδα μου. Αυτό που θέλω είναι να νικάει η ομάδα σε κάθε αγώνα που δίνει. Αυτός είναι ο στόχος και το προσωπικό κίνητρό μου σε κάθε παιχνίδι. Δεν θέλω να φεύγω ποτέ ηττημένος από το παρκέ. Κόντρα στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ απλώς προσπάθησα να κάνω εκείνα που μου είχε ζητήσει ο προπονητής μου και να βοηθήσω την ομάδα να φθάσει στη νίκη».

-Έζησες χθες (07/12) και την αποθέωση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού στο Μάικ Μπατίστ. Ποια είναι τα συναισθήματά σου;
«Ένιωσα πολύ όμορφα. Ο Μάικ Μπατίστ είναι πολύ μεγάλος παίκτης, έχει προσφέρει πολλά στον Παναθηναϊκό και σίγουρα του άξιζε η υποδοχή που έτυχε στο ΟΑΚΑ. Νομίζω πως κάθε παίκτης θέλει να ζήσει ανάλογες στιγμές στην καριέρα του».

-Ο Παναθηναϊκός έχει δύσκολη αποστολή στη Μόσχα, στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκας, απέναντι στην Κίμκι. Πόσο σας «καίει» το «διπλό», για να τερματίσετε πρώτοι στον Α’ Όμιλο;
«Αυτή τη στιγμή είμαστε στην πρώτη θέση του ομίλου. Θα πάμε στη Μόσχα για τη νίκη, με την οποία θα διατηρηθούμε εκεί. Θέλουμε να τερματίσουμε στην κορυφή. Αυτός είναι ο στόχος μας. Δεν θα πάμε στη Μόσχα για χιονοπόλεμο! Θέλουμε τη νίκη και θα πάμε να την πάρουμε. Η Κίμκι διαθέτει καλή ομάδα, μας είχε κερδίσει στον αγώνα του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ, αλλά αυτό θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι».



Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved