Μαρκοϊσβίλι: «Ματς ζωής ή θανάτου με Παναθηναϊκό»

Μαρκοϊσβίλι: «Ματς ζωής ή θανάτου με Παναθηναϊκό»

Αγώνα «do or die» χαρακτήρισε την αναμέτρηση της Παρασκευής (23/11) ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Καντού στην Ιταλία, για την 7η αγωνιστική του Α’ ομίλου της Euroleague, ο Μάντουτσαρ Μαρκοϊσβίλι.

Μιλώντας στον ιταλικό Τύπο ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης με το «τριφύλλι», ο Γεωργιανός γκαρντ στάθηκε στη σημασία του αγώνα για τους Ιταλούς που θέλουν να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης στο Top 16 της διοργάνωσης, προέβλεψε ένα δύσκολο παιχνίδι με… σασπένς, ενώ μιλώντας για τα ατού της ομάδας του εστίασε στην επιθετική της άμυνα αλλά και στους φιλάθλους της, δείχνοντας ενημερωμένος για τα προβλήματα τραυματισμών του «εξάστερου».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μάντουτσαρ Μαρκοϊσβίλι:

Αντιδράσατε με μια τεράστια νίκη, επί της Φενέρμπαχτσε, μετά τη μεγάλη απώλεια του Τζέρι Σμιθ, πριν χάσετε στη Λιουμπλιάνα, στη δεύτερη παράταση, όταν υποθέτω ότι χρειαζόσασταν φρέσκα κορμιά και μυαλά, για να πάρετε τη νίκη…

«Εναντίον της Φενέρμπαχτσε, κάναμε πιθανότατα το καλύτερο παιχνίδι μας στη Euroleague. Είχαμε πολύ μεγάλη αυτοσυγκέντρωση και κυριαρχήσαμε. Αντίθετα, στη Λιουμπλιάνα, χάσαμε μια πολύ καλή ευκαιρία να πανηγυρίσουμε την πρώτη εκτός έδρας νίκη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχαμε ήταν η δυσκολία στο να αντιμετωπίσουμε άμυνες «ένας με έναν» και επιτρέψαμε στους γκαρντ της σλοβένικης ομάδας να κάνουν εύκολα σουτ».

Αν έχει γίνει κάτι σαφές, είναι ότι είστε ικανοί για όλα. Είστε ικανοί και για να πάρετε τη θέση του Παναθηναϊκού, στο Τop 16;

«Είναι κάτι που ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να επιτύχουμε. Βέβαια, αυτή η μάχη, για το Τop 16, δεν αφορά μόνο εμάς και τον Παναθηναϊκό. Ο όμιλος μας είναι πολύ «κλειστός» και δύσκολος».

Πόσο διαφορετικός περιμένετε πως θα είναι ο Παναθηναϊκός, συγκριτικά με το πρώτο παιχνίδι όταν χάσατε στις λεπτομέρειες, στο τέλος;

«Ο Παναθηναϊκός θα είναι διαφορετική ομάδα, με έναν παίκτη όπως ο Μπανκς, οπότε πιθανότατα θα είναι διαφορετικό αυτό το ματς. Σίγουρα θα είναι καλύτεροι στην επίθεση».

Πόσο πιο δύσκολη είναι η δουλειά σου, από τη στιγμή που δεν έχεις δει τι μπορεί να προσφέρει ο Μπανκς στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού;

«Ξέρουμε πως είναι καλός παίκτης και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Φυσικά, δεν ξέρω τι ακριβώς μπορεί να προσφέρει στον Παναθηναϊκό, αλλά... πιθανόν ούτε ο Παναθηναϊκός ξέρει τι μπορεί να πάρει από αυτόν τον παίκτη».

Ποια στοιχεία είναι αυτά που δίνουν στην Καντού την ευκαιρία να διεκδικεί την πρόκριση της στο Τop 16, για δεύτερη διαδοχική χρονιά, ενώ έχει εκ των μικρότερων μπάτζετ της διοργάνωσης;

«Ότι παίζουμε με το σωστό τρόπο. Έχουμε έναν πολύ καλό κόουτς και παίζουμε όλοι μαζί στην επίθεση. Πιστεύω ότι το πιο δυνατό μας σημείο είναι η επιθετική άμυνα».

Μπορείς να περιγράψεις πώς είναι να δουλεύεις με τον Αντρέα Τρινκιέρι;

«Προσπαθούμε να καθιερώσουμε ένα σύστημα, που αφορά το μοίρασμα των επιθετικών ευθυνών σε όλους. Για να υλοποιήσουμε αυτόν τον στόχο, βασική προϋπόθεση είναι να κάνουμε πολύ καλή δουλειά, κάθε μέρα στις προπονήσεις. Και πιστεύω ότι έχουμε κάνει ήδη πολύ καλή δουλειά».

Ο Ούκιτς δεν θα παίξει, ο Τσαρτσαρής θα επιστρέψει για το πρώτο παιχνίδι μετά τον τραυματισμό του, ενώ ο «Σόφο» πονά στο πέλμα…

«Ο Παναθηναϊκός έχει προβλήματα τραυματισμών, αλλά και εμείς δεν είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ο Τζέρι Σμιθ είναι εκτός και ο Μάρκο Σκέκιτς είναι αμφίβολος ».

Υποθέτω πως όλα αυτά καμία σημασία δεν έχουν, όταν έχεις ένα ματς «ζωής ή θανάτου»...

«Το παιχνίδι της Παρασκευής είναι όντως «do or die» και θέλουμε πάρα πολύ να νικήσουμε, ώστε να παραμείνουμε ζωντανοί σε αυτό το δύσκολο γκρουπ».

Τι μπορούμε να περιμένουμε ότι θα δούμε;

«Ένα δύσκολο ματς, μια μάχη με μια δόση σασπένς. Επίσης, τη φανταστική ατμόσφαιρα του "Paladesio", αφού οι φαν μας είναι πολύ παθιασμένοι και θορυβώδεις».



Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved