Μπαρτζώκας: «Όλοι χάνουν παντού»

Μπαρτζώκας: «Όλοι χάνουν παντού»

Δεν υπάρχουν αήττητες ομάδες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, τη φετινή αγωνιστική περίοδο, σύμφωνα με το Γιώργο Μπατζώκα.

Οι Πειραιώτες υποδέχονται αύριο (25/10), στο ΣΕΦ, τη Ζαλγκίρις Κάουνας και θέλουν να δώσουν συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματά τους στην Ευρωλίγκα. Μετρούν 16 διαδοχικές νίκες εντός των τειχών τους, αλλά όπως παραδέχθηκε ο 47χρονος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα (24/10) δεν θα είναι καθόλου εύκολο να κερδίσουν τους Λιθουανούς, που είναι εξαιρετική ομάδα. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τη Ζαλγκίρις Κάουνας: «Βρεθήκαμε μαζί τους στη Μόσχα, στο ίδιο τουρνουά. Τους είδαμε με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και με είχαν εντυπωσιάσει. Έχουν τρεις διεθνείς Λιθουανούς, έχουν τη βάση της Εθνικής Λιθουανίας κι έναν πολύ καλό προπονητή. Η Ζαλγκίρις είναι πρώτη στον όμιλο, έχοντας κερδίσει την Τσεντεβίτα και στην έδρα της Κάχα Λαμποράλ. Αυτό δείχνει πως έχει ποιότητα. Είναι εξαιρετική ομάδα. Όλοι χάνουν παντού. Όλες οι ομάδες φέτος είναι πολύ δυνατές και βλέπουμε ομάδες να χάνουν παντού. Η Αρμάνι ηττήθηκε με 30 πόντους από την Αβελίνο, ενώ η Μπαρτσελόνα έχει ήδη δύο ήττες».

Για τους διαδοχικούς δύσκολους αγώνες που έχει στο πρόγραμμά του ο Ολυμπιακός: «Τα ματς είναι συνεχόμενα και δύσκολα. Από Παρασκευή (19/10) έως Πέμπτη (25/10) είχαμε Έφες, Παναθηναϊκό και τώρα Ζαλγκίρς Κάουνας. Τώρα, πρέπει να προετοιμαστούμε για ακόμη ένα δύσκολο παιχνίδι».
Για το ρόστερ της Ζαλγκίρις Κάουνας: «Η Ζαλγκίρις είναι ομάδα που έδωσε τον Καλνιέτις και πήρε τον Τζάαμπερ. Έχουν το Λαφαγιέτ, τον Πόποβιτς και τον Καουκένας και σε αυτές τις θέσεις είναι πολύ γεμάτοι. Χωρίς τον Καλνιέτις έχουν κάνει αυτές τις δύο νίκες. Δεν έχουν επηρεαστεί, είναι πολύ καλά».

Για την ήττα από την Εφές Αναντόλου, στην Κωνσταντινούπολη»: «Δεν παίξαμε καλά, γιατί στο υποσυνείδητο υπήρχε ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα σε εκείνο το παιχνίδι είχε έλλειψη συγκέντρωσης. Με είχαν σταματήσει εμένα δέκα άτομα στο δρόμο και μου είχαν πει «Νικήστε τον Παναθηναϊκό». Φανταστείτε τι έλεγαν στους παίκτες… Άρα, δεν είχαμε συγκέντρωση».

Για τη διαχείριση των περσινών επιτυχιών: «Έχουμε παίκτες που δεν έχουν ζήσει ξανά να παίρνουν πρωτάθλημα και ευρωπαϊκό και μετά να αρχίζουν από το μηδέν. Μόνο ο Σπανούλης ξέρει πώς είναι. Είναι λογικό να περνάει η ομάδα από τέτοια διαδικασία».

Για το ντέρμπι και εάν ήταν καλό που ήρθε τόσο νωρίς: «Αν σκεφτούμε πως μέχρι το Μάρτιο θέλουμε να περάσουμε τη φιλοσοφία μας, ναι, ίσως να είναι καλό που ήρθε νωρίς το ντέρμπι. Τώρα, όμως, δεν μπορείς να πεις πως είμαστε ήρεμοι λόγω της νίκης στο ντέρμπι. Έχουμε αποκτήσει κάποιο αβαντάζ, αλλά όχι σημαντικό. Κοιτάμε μόνο πώς θα προκριθούμε στο Top 16. Οι νίκες δημιουργούν εμπιστοσύνη και μεταξύ των παικτών και με την ομάδα και τους φιλάθλους. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να ζήσουμε με αυτό».

Για τη μεταγραφική ενίσχυση του Ολυμπιακού: «Δεν μπορώ να ασχοληθώ αυτή τη στιγμή με μεταγραφές. Δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια. Αυτή τη στιγμή έχει γραφτεί κάτι. Επειδή το καλοκαίρι μάς απασχόλησε, ίσως να έχει προκύψει έτσι. Δεν έχω ασχοληθεί ούτε δευτερόλεπτο με το θέμα Κρίστμας. Γιατί, εάν το έκανα, δεν θα είχα το μυαλό μου στους αγώνες».

Για τον Τζόι Ντόρσεϊ: «Ο Ολυμπιακός απαρτίζεται από 14 διαφορετικές προσωπικότητες, άλλων εθνικοτήτων, άλλων ηλικιών. Ο Τζόι (Ντόρσεϊ) είναι διαφορετικός χαρακτήρας, πιο ευαίσθητος και εξαιρετικό παιδί. Εάν περιμένετε 20 πόντους και 10 ριμπάουντ, δεν είναι τέτοιος παίκτης. Αυτό που κάνει, το κάνει καλά και απλώς περιμένουμε μεγαλύτερη σταθερότητα. Έχει εξαιρετική παρουσία στην άμυνα. Σίγουρα χρειάζεται συζήτηση, όπως κάνω με όλους τους παίκτες, γιατί κάθε παίκτης χρειάζεται υποστήριξη».

Για το Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους και τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής του: «Τα φιλικά είναι διαφορετικά από τα επίσημα. Έλειπε ο Λο, αλλά υπήρχε ο Κατσίβελης. Φέτος, σε ένα σενάριο, έχουμε 72-73 παιχνίδια να παίξουμε. Έχουμε 14 παίκτες, λιγότερους δηλαδή από πέρυσι, και θα χρειαστούν όλοι. Ο Γκετσεβίτσιους για λόγους τακτικής έμεινε εκτός με την Κάχα Λαμποράλ κι έπαιξε λίγο με την Εφές Αναντόλου, λόγω τακτικής πάλι. Ο Γκετσεβίτσιους θα παίξει, γιατί δουλεύει πολύ και θα μας βοηθήσει. Και πέρυσι έμεινε ένα διάστημα έξω και μπήκε και βοήθησε».



Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved