Ντικούδης: «Δύσκολα θα χάσει αν…»

Ντικούδης: «Δύσκολα θα χάσει αν…»

Την πίστη του στις δυνατότητες της Εθνικής Ελλάδας Ανδρών, στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, εξέφρασε ο Δήμος Ντικούδης.

Ο παλαίμαχος φόργουορντ και νυν αθλητικός διευθυντής της ΑΕΚ, με δηλώσεις του στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6, εξήγησε πως εάν οι Έλληνες διεθνείς παίξουν βάσει των πραγματικών δυνατοτήτων τους δεν πρόκειται να ηττηθούν από κανέναν αντίπαλο, αρχής γενομένης από τον αυριανό (12/09, 18.45) αγώνα τους απέναντι στην Ισπανία. Εξάλλου, όπως πρόσθεσε, η Ελλάδα έχει καλύτερο ρόστερ από τους Ίβηρες. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τις δύο ήττες της Εθνικής Ελλάδας, από Ιταλία και Φινλανδία: «Υπάρχουν πράγματα που δεν εξηγούνται εύκολα όταν είσαι εκτός ομάδας. Όταν παίζεις τόσο οργανωμένο μπάσκετ κόντρα στην Τουρκία και στη συνέχεια κάνεις μια τέτοια ήττα με τη Φινλανδία ή ακόμα και από την Ιταλία, που τη θεωρώ κατώτερη ομάδα, μου δείχνει εμένα πως η Εθνική έχει μεγάλες μεταπτώσεις. Αυτό είναι το «κλειδί». Αν παίξει με βάση τα στάνταρ δύσκολα θα χάσει. Αν επιτρέπει ξανά εύκολα καλάθια, αν κάνει νέες νωχελικές εμφανίσεις τότε μπορεί να ηττηθεί από τον καθένα».

Για τη συνέχεια του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας: «Μπορούμε να ξαναδούμε την ομάδα των πρώτων παιχνιδιών. Εξαρτάται από τα παιδιά. Έχουν δυνατότητες και πλέον είναι θέμα εσωτερικό να βρεθούν πάλι και να εμφανίσουν ξανά πολύ καλό πρόσωπο. Δεν είναι μικρό το διάστημα. Τα παιδιά είναι έμπειρα τόσο σε εθνικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Τα ξέρουν αυτά τα τουρνουά. Οι 2-3 ημέρες τώρα, που πέρασαν, είναι αρκετές για να ξαναβρούν τον εαυτό τους και να παίξουν με τα δικά τους στάνταρ. Θέλω να ποντάρω πως θα τα καταφέρουμε. Ελπίζω να αφήσαμε στο Κόπερ τις όποιες μεταπτώσεις της πρώτης φάσης. Ελπίζω να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ».

Για το πλεονέκτημα που θεωρεί πως έχει η Εθνική Ελλάδας: «Η Εθνική ανέκαθεν είχε ως προσόν το δυνατό σύνολο. Όλα τα χρόνια δεν υπήρχαν βασικοί και αναπληρωματικοί. Ο καθένας μπορούσε να κάνει τη διαφορά κι αυτό πιστεύω γίνεται και σε αυτή την ομάδα. Έχουμε βάθος, ταλέντο και νομίζω πως ως 12άδα είμαστε καλύτεροι από τους Ισπανούς. Είναι θέμα ομαδικότητας, να μπούμε να παίξουμε το στιλ του παιχνιδιού μας. Αν δείξουμε αυτά τα στοιχεία μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιοδήποτε».

Για την κριτική που ασκείται στην Εθνική Ελλάδας: «Όλες οι υπερβολές που ακούστηκαν έφτασαν στα αφτιά των παιδιών, δεδομένα. Πάντως, δεν νομίζω πως ήταν κακό που δημιουργήθηκαν προσδοκίες μετά το ματς με την Τουρκία. Αυτό σημαίνει πως έχεις όντως δυνατότητες για μεγάλα πράγματα. Το κακό είναι τη μία να παίζεις ως πρωταθλητής Ευρώπης και την άλλη σαν τη Σουηδία. Τα παιδιά δεν νομίζω πως θα επηρεαστούν αρνητικά. Έχουν μάθει να ζουν με την κριτική, όταν αγωνίζονται σε μεγάλους συλλόγους».



Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι η αποστολή
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι η αποστολή
Super League: Καμία κλήση για Αλμέιδα και το επεισόδιο μετά το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Super League: Καμία κλήση για Αλμέιδα και το επεισόδιο μετά το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Οριστικό! «Κλείδωσε» για 25 Μαΐου - Σύμφωνη η UEFA
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Οριστικό! «Κλείδωσε» για 25 Μαΐου - Σύμφωνη η UEFA
Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ έδωσε τετραήμερο ρεπό στους παίκτες λίγες ώρες μετά την ήττα από τον Άρη
Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ έδωσε τετραήμερο ρεπό στους παίκτες λίγες ώρες μετά την ήττα από τον Άρη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved