«Έτοιμος σε έξι βδομάδες»

«Έτοιμος σε έξι βδομάδες»

Ανακοίνωση που αφορά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Βασίλης Σπανούλης εξέδωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Μάλιστα υπάρχουν και δηλώσεις του γιατρού Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη ο οποίος χειρούργησε με επιτυχία τον διεθνή γκαρντ.

Αναλυτικά:

«Χειρουργήθηκε σήμερα στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ο διεθνής καλαθοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης, με απόλυτη επιτυχία. Στον 29άχρονο γκαρντ έγινε λαπαροσκοπική χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης συνδρόμου κοιλιακών προσαγωγών αριστερά (κήλη των αθλητών) με τοποθέτηση πλέγματος.

Η αναίμακτη αυτή επέμβαση, διήρκησε περίπου μια ώρα και πραγματοποιήθηκε από τον Δρ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, Διευθυντή Γενικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους ιατρούς στον κόσμο, στον τομέα των λαπαροσκοπικών επεμβάσεων αποκατάστασης συνδρόμου κοιλιακών προσαγωγών (γνωστού ως Κήλη των Αθλητών) και έχει πραγματοποιήσει τις περισσότερες αντίστοιχες επεμβάσεις στην Ελλάδα.

Το σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών (κήλη των αθλητών), είναι μια πολύ γνωστή πάθηση που αντιμετωπίζουν αρκετοί επαγγελματίες αθλητές με πόνους στη βουβωνική χώρα, που τους αναγκάζει συχνά να εγκαταλείπουν ακόμη και την καριέρα τους.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά την επέμβαση ο Δρ. Κ. Κωνσταντινίδης τόνισε: «Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, η ιατρική ομάδα μου κι εγώ έχουμε κάνει αντίστοιχες λαπαροσκοπικές επεμβάσεις σε αρκετές εκατοντάδες Ελλήνων και ξένων αθλητών, που έπασχαν από το “Σύνδρομο Κοιλιακών προσαγωγών'' ή όπως αλλιώς αποκαλείται “Κήλη των Αθλητών”. Ο Βασίλης θα είναι έτοιμος να επιστρέψει στις δραστηριότητές του σε περίπου 6 εβδομάδες».

Για την αναίμακτη και ανώδυνη αυτή τεχνική που εφαρμόζει στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, εδώ και αρκετά χρόνια, ο Δρ. Κ. Κωνσταντινίδης έχει βραβευθεί σε διεθνή συνέδρια Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής, λόγω των άριστων αποτελεσμάτων και των μηδαμινών επιπλοκών των αθλητών που έχει χειρουργήσει.

Η μέθοδος αυτή, πέραν των άλλων πλεονεκτημάτων που έχει, δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερο από  95% των χειρουργημένων αθλητών να επανέρχονται μετά από 4-6 εβδομάδες στις κανονικές αθλητικές τους δραστηριότητες σε αντίθεση με τις περιπτώσεις επέμβασης ανοιχτής χειρουργικής που οι αθλητές χρειάζονται 3-4 μήνες».



Κρίσταλ Πάλας: Πρόστιμο 50.000 λιρών για το πανό κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη
Κρίσταλ Πάλας: Πρόστιμο 50.000 λιρών για το πανό κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη
Εργκίν Αταμάν: «Θα τα δώσουμε όλα για να κατακτήσουμε το τρόπαιο»
Εργκίν Αταμάν: «Θα τα δώσουμε όλα για να κατακτήσουμε το τρόπαιο»
Παναθηναϊκός: Το ονειρικό ντεμπούτο του Τετέι και το «μπράβο ρε» του Καρέτσα
Παναθηναϊκός: Το ονειρικό ντεμπούτο του Τετέι και το «μπράβο ρε» του Καρέτσα
Πρόστιμο 20.000 ευρώ στον Μάριο Ηλιόπουλο για το ΑΕΚ – Ολυμπιακός
Πρόστιμο 20.000 ευρώ στον Μάριο Ηλιόπουλο για το ΑΕΚ – Ολυμπιακός
©2011-2026 Onsports.gr - All rights reserved