Basket League: Το «θρίλερ» ο Κολοσσός, νίκες για ΑΕΚ, Άρη - Η βαθμολογία και το πρόγραμμα (videos)
INTIME.GR

Basket League: Το «θρίλερ» ο Κολοσσός, νίκες για ΑΕΚ, Άρη - Η βαθμολογία και το πρόγραμμα (videos)

Δείτε όσα έγιναν στα παιχνίδια του Σαββάτου (5/11) για την Basket League

Τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη της σε ισάριθμες αναμετρήσεις, πανηγύρισε η ΑΕΚ στο Λαύριο. Η Ένωση επικράτησε άνετα με 84-67 της ομάδας του Χρήστου Σερέλη, για την 5η αγωνιστική της Α1 Ανδρών/Basket League, παραμένοντας με ρεκόρ 4-1 στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας και υποχρεώνοντας τους γηπεδούχους στην πέμπτη ήττα τους.

Ο Κάμερον ΜακΓκριφ οδήγησε την επίθεση των νικητών με 17 πόντους, ενώ διψήφιοι ήταν και οι Κένι Γουίλιαμς (15π.), Αλεξάντερ Μάντσεν (15π.). Από το Λαύριο των χαμηλών ποσοστών ευστοχίας (39% εντός πεδιάς, 14/28 βολές) και των 17 λαθών, προσπάθησε ο Αρ Τζέι Κόουλ με 18 πόντους.

Με τον Τι Τζέι Σταρκς να το έχει πάρει... προσωπικά (29π.), ο Κολοσσός υπερασπίστηκε την έδρα του, απέναντι στον μαχητικότατο ΠΑΟΚ, βελτιώνοντας σε 2-3 το ρεκόρ του στην Α1 Ανδρών/Basket League. Οι «θαλασσί» επικράτησαν με 80-76, για την 5η αγωνιστική, υποχρεώνοντας την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη στη δεύτερη ήττα της.

Μετά από ένα δυνατό ντέρμπι, ο φωτεινός πίνακας έγραψε στο 30΄ το «εύθραυστο» 53-54 υπέρ του ΠΑΟΚ, που έδειχνε αποφασισμένος για το δεύτερο εφετινό «διπλό» του. Ωστόσο, υπολόγιζε χωρίς τον Τι Τζέι Σταρκς, ο οποίος πήρε στην κυριολεξία... φωτιά στην επίθεση, σημειώνοντας τους 15 από τους 29 πόντους του στην τέταρτη περίοδο, δίνοντας απαντήσεις σε κάθε προσπάθεια ανατροπής του ΠΑΟΚ.

Μάλιστα, ο Αμερικανός γκαρντ και ο Χάρης Γιαννόπουλος είχαν την απαραίτητη ψυχραιμία από την γραμμή των ελευθέρων βολών, διαμορφώνοντας στα 5΄΄ για τη λήξη το 77-73, χαρίζοντας στον Κολοσσό ένα «μαξιλαράκι» ασφαλείας 4 πόντων, με το οποίο «κλείδωσε» τη νίκη. Από τον ΠΑΟΚ, που πάλεψε μέχρι το φινάλε για μία νέα ανατροπή, ξεχώρισαν οι Χαντς και Φράνκε με 24 και 18 πόντους, αντίστοιχα.

Με... δράστη τον Βασίλη Τολιόπουλο, ο Αρης επικράτησε σήμερα, στο Αλεξάνδρειο, για την 5η αγωνιστική της Basket League, επί του Απόλλωνα Πατρών με 70-57. Αποτέλεσμα που του έδωσε τη δεύτερη συνεχή νίκη του στο πρωτάθλημα (σ.σ. μετά την εκτός έδρας επιτυχία την περασμένη εβδομάδα επί της ΑΕΚ) και πρόσφερε ιδανική επιστροφή σε δράση στον Ελληνα γκαρντ, μετά την 20 ημερών απουσία του από τις υποχρεώσεις των «κιτρινόμαυρων», λόγω του τραυματισμού του.

Ο Τολιόπουλος τελείωσε το παιχνίδι με 23 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα. Στήριγμα στο έργο του είχε τον Τζέι Ντι Νότε (17π., 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ). Φόρεσε αθλητική περιβολή, αλλά δε χρησιμοποιήθηκε από τον Γιάννη Καστρίτη, το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Αρη, ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ. Πάλευε, ουσιαστικά, μόνος του για τους Αχαιούς- οι οποίοι επιστρέφουν στη βάση τους με την τέταρτη ήττα τους στην Α1- ο Νικ Γκρίφιν (21 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα).

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής
Άρης-Απόλλων Πατρών 70-57
Κολοσσός-ΠΑΟΚ 80-76
Λαύριο-ΑΕΚ 67-84

Κυριακή 6/11
Ιωνικός-Ολυμπιακός 15:45 ΕΡΤ3
Περιστέρι-Καρδίτσα 19:15 ΕΡΤ3

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023
Προμηθέας-Παναθηναϊκός 19:15 ΕΡΤ3



Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved