Άρης-Παναθηναϊκός 69-65: «Σφαλιάρα» στη Θεσσαλονίκη (videos+photos)

Άρης-Παναθηναϊκός 69-65: «Σφαλιάρα» στη Θεσσαλονίκη (videos+photos)

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε μόλις 5 λεπτά μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη και ο Άρης πήρε σπουδαία νίκη στην πρεμιέρα της Basket League, όπως είχε κάνει και πριν ένα χρόνο.

Τραγικός ο Παναθηναϊκός στο Αλεξάνδρειο, έδειξε για ένα ακόμα φετινό παιχνίδι τεράστιο επιθετικό πρόβλημα κι έχασε από τον μαχητικό Άρη με 69-65.

Οι «πράσινοι» ήταν εκτός αγώνα για ένα ολόκληρο ημίχρονο (0/11 τρίποντα, 12 λάθη), έπαιξαν ουσιαστικά μόλις για 5 λεπτά καλό μπάσκετ σε άμυνα κι επίθεση συνδυαστικά και έδωσαν από την πρώτη αγωνιστική το αβαντάζ για το πλεονέκτημα έδρας στον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός γύρισε από το -15 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, προηγήθηκε μέχρι και με 4 πόντους, αλλά δεν καθάρισε το ματς και στο τέλος, τα λάθη των Λι και Μποχωρίδη τον καταδίκασαν. Όπως φυσικά τα 19 λάθη και οι 10 χαμένες βολές.

 

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Τσέβεζ Γκούντγουϊν (19 πόντους και 12 ριμπάουντ), με τον Τζέι Ντι Νότε να έχει 13 πόντους, ενώ στους 11 σταμάτησε ο καθοριστικός στο τέλος Τζος Χάγκινς.

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού, πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντέρικ Ουίλιαμς με 13 πόντους, με τους Γιώργο Παπαγιάννη, Μάριους Γκριγκόνις και Πάρις Λι να έχουν από 10.

 

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο τρόπος που μπήκε στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός φανέρωσε πολλά για την εικόνα του στο πρώτο ημίχρονο. Απέναντι σε παθιασμένους παίκτες και με τον Γιάννη Καστρίτη να επιστρατεύει από νωρίς την άμυνα ζώνης και μια προσπάθεια να τρέξει η ομάδα του μετά από κάθε ριμπάουντ, οι «πράσινοι» φάνηκαν διστακτικοί στο να πάρουν κάποια σουτ και εν τέλει το… πλήρωσαν.

Όσο περνούσε η ώρα ο Άρης έχτιζε αυτοπεποίθηση, έπαιζε ακόμα πιο σκληρή άμυνα και επιβραβεύτηκε, δεχόμενος μόλις 20 πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι με εξαιρετικά ποσοστά στο τρίποντο συνολικά σε αυτό το διάστημα (6/13) πήραν από νωρίς προβάδισμα. Ο Παναθηναϊκός κρατιόταν κοντά στο σκορ, χτυπώντας μέσα στη ρακέτα (16-15 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου), αλλά μόλις το διάβασε ο Καστρίτης και «έσφιξε» τη ζώνη του, οι παίκτες του Ράντονιτς τα «έσπασαν» από την περίμετρο (0/11 τρίποντα) κι άρχισαν να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο (12 λάθη, με μόλις 3 ασίστ).

Χαρακτηριστικό είναι πως στο δεύτερο δεκάλεπτο πέτυχαν μόλις ένα σουτ εντός παιδιάς (ο Λι 6:16 πριν το τέλος του ημιχρόνου) και από εκεί και πέρα μόλις 3 βολές! Έτσι ο Άρης έφτασε μέχρι και σε διψήφια διαφορά (29-18), για να κλείσει το 20λεπτο στο απογοητευτικό για τον Παναθηναϊκό 29-20.

 

Μάλιστα, παρότι κανείς θα περίμενε από τους φιλοξενούμενους να μπουν με άλλο πρόσωπο στο δεύτερο μέρος, τα πρώτα τρία λεπτά ήταν ακόμα πιο απογοητευτικά. Αβίαστα λάθη στην επίθεση και χαμένη συγκέντρωση στα ριμπάουντ έφεραν το 35-20 για τον Άρη στο 23’. Κάπου εκεί, ο Μποχωρίδης πέτυχε το πρώτο τρίποντο για τον Παναθηναϊκό μετά από 12 άστοχες προσπάθειες και όλα… άλλαξαν. Μέσα σε περίπου 5 λεπτά, οι «πράσινοι» με εξαιρετικές άμυνες και καταιγισμό τριπόντων (6 στην περίοδο) προσπέρασαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι 42-43, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο ισόπαλο 45-45.

 

Η ψυχολογία ήταν πλέον με τη μεριά των «πράσινων», οι οποίοι με το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου πήραν μικρό προβάδισμα (49-53) με τρίποντο του Γκριγκόνις και εντυπωσιακό κάρφωμα του Ουίλιαμς. Ο Άρης όμως είχε απάντηση και προσπέρασε ξανά 5 λεπτά πριν το τέλος (59-57). Το ματς ήταν ντέρμπι, οι γηπεδούχοι προσπέρασαν με +5 (63-58), ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με τρίποντο του Γκριγκόνις (63-63), αλλά ένα λάθος του Λι κι ένα ακόμα του Μποχωρίδη, σε συνδυασμό με καθοριστικά καλάθια των Γκούντγουιν και Χάγκινς, έδωσαν τη νίκη στον Άρη.

 

Δεκάλεπτα: 16-15, 29-20, 45-45, 69-65

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:



Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved