Ολυμπιακός: Τέλος εποχής για Γιώργο Πριντέζη - Οι μεγάλες στιγμές της καριέρας του
INTIME.GR

Ολυμπιακός: Τέλος εποχής για Γιώργο Πριντέζη - Οι μεγάλες στιγμές της καριέρας του

Φινάλε σε μια μεγάλη καριέρα έβαλε ο Γιώργος Πρίντεζης μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό

Τέλος εποχής για τον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος αποχώρησε από τα παρκέ που έγραψε τη δική του χρυσή πορεία, κατακτώντας το πρωτάθλημα Ελλάδας κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. 

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στο παρκέ γνώρισε την αποθέωση από όσους βρέθηκαν στο ΣΕΦ, με τον ίδιο να συγκινείται κατά την παρουσίαση των δυο ομάδων πριν την αναμέτρηση. 

Η πορεία του

Ο Πρίντεζης γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 1985 στην Αθήνα και από μικρός ήξερε ότι ήθελε να γίνει μπασκετμπολίστας. Τον Οκτώβριο του 2000 σε ηλικία 15 ετών παρουσιάστηκε από τον Ολυμπιακό μαζί με τους Νίκο Μπουντούρη, Πάτρικ Φέμερλινγκ και Ντέιβιντ Ρίβερς στην δεύτερη θητεία του ιδίου στους “ερυθρόλευκους”.

Το 2001 κάνει το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ στις 9 Οκτωβρίου του 2002 παίζει για πρώτη φορά και στην Ευρωλιγκα στον εκτός έδρας αγώνα με αντίπαλο την Ίντεα Σλασκ. Το 2006 δίνεται δανεικός στην Ολύμπια Λάρισας του Γιώργου Μπαρτζώκα για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και να… ψηθεί ώστε να επιστρέψει στους Πειραιώτες με περισσότερες εμπειρίες.

Στην θεσσαλική πόλη αναδείχθηκε καλύτερος καλαθοσφαιριστής της Α1 για αθλητές μέχρι 22 χρόνων, κάνοντας την καλύτερή του χρονιά με 11.5 πόντους και 3.9 ριμπάουντ μέσο όρο ανά παιχνίδι. Την ίδια χρονιά κατέκτησε το διαγωνισμό καρφωμάτων στο ελληνικό ολ-σταρ γκέιμ.

Το καλοκαίρι του 2007 επελέγη στα ντραφτ του NBA στο νούμερο 58 με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, από τους οποίους έγινε αλλαγή για τους Τορόντο Ράπτορς.

Το καλοκαίρι του 2009 αποφασίζει να γυρίσει σελίδα στην καριέρα του και αποχωρεί για την Μάλαγα με ένα πολύ καλό συμβόλαιο. Εκεί παρέμεινε για ενάμιση χρόνο, αρχικά ως ένας εκ των σημαντικότερων παικτών της ισπανικής ομάδας, κάτι που άλλαξε κυρίως λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού του που λίγο έλειψε να του στερήσει το μπάσκετ. Το 2011 επιστρέφει για δεύτερη φορά στον Ολυμπιακό.

Το 2012 έρχεται η μεγάλη στιγμή καθώς με το “πεταχτάρι” χαρίζει τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο στην ομάδα του Πειραιά στην Κωνσταντινούπολη, απέναντι στην ΤΣΣΚΑ.

Το νούμερο 15 στην εμφάνιση του Ντέιβιντ Ρίβερς που σήκωνε το πρώτο ευρωπαϊκό. Τώρα ήταν η δική του σειρά να σηκώσει τον δεύτερο τίτλο. Επίσης κατέκτησε και το πρωτάθλημα Ελλάδας, τίτλο που ο Ολυμπιακός είχε να κερδίσει από το 1997.

Με κεκτημένη ταχύτητα από το 2012 ο Ολυμπιακός στέφεται και πάλι πρωταθλητής στην Ευρωλίγκα νικώντας στον τελικό τη Ρεάλ Μαδρίτης 100-88, με τον Πρίντεζη να έχει 5 πόντους, 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Το καλοκαίρι του 2014, ανανέωσε με τον Ολυμπιακό μέχρι το 2017.

Το 2015, έφτασε μέχρι τον τελικό της Euroleague για τρίτη φορά στη σταδιοδρομία του, στον οποίο ο Ολυμπιακός έχασε από την Ρεάλ Μαδρίτης με 78-59. Κατέκτησε όμως το πρωτάθλημα Ελλάδας για δεύτερη φορά στη σταδιοδρομία του, μπαίνοντας στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης.

Το 2016, κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη φορά το πρωτάθλημα Ελλάδας με τον Ολυμπιακό, πραγματοποιώντας πολύ καλή απόδοση στους τελικούς, μπαίνοντας παράλληλα στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης, για τέταρτη φορά. Είναι όμως μια δύσκολη χρονιά.

Έχοντας περάσει ένα πολύ δύσκολο διάστημα 6 μηνών μετά απο την απώλεια του πατέρα του, ο Πρίντεζης κατάφερε να καταθέσει την ψυχή του σε δύο τελικούς αγώνες και να δώσει όσα περισσότερα μπορεί να δώσει ένας παίκτης στην αγαπημένη του ομάδα. Ο πόνος της απώλειας ενός τόσο αγαπημένου του προσώπου δέν ήταν αρκετός για να καταφέρει να λυγίσει τον Γιώργο Πρίντεζη και να ρίξει την απόδοσή του μέσα στο γήπεδο.

Στο τέλος της σεζόν ανανέωσε το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό για τρία ακόμη χρόνια.Το 2017, έφτασε μέχρι τον τελικό της Ευρωλίγκα, όπου ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Φενέρμπαχτσε με 80-64. Το 2018 έφτασε μέχρι τα προημιτελικά της Ευρωλίγκα όπου και αποκλείστηκε από την Ζαλγκίρις Κάουνας.

Στις 22 Οκτωβρίου 2019, ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας 2010-2020 στην Ευρωλίγκα όπου και τελικά μπήκε. Στις 16 Νοεμβρίου 2019, έγινε ο τρίτος παίκτης με τουλάχιστον 3.000 πόντους στην ιστορία της Ευρωλίγκα.

Τα χρόνια που ακολούθησαν βρήκαν τον Ολυμπιακό στην Α2 Ανδρών, με τον ίδιο και τους «ερυθρόλευκους» να βιώνουν ταπεινωτικές σεζόν στην Euroleague. Κάπως έτσι λοιπόν μια χρονιά μετά το αντίο του Σπανούλη, έβαλε και αυτός τέλος σε μια πλούσια καριέρα.

Ο Πρίντεζης με την Εθνική

Ο Γιώργος Πρίντεζης τίμησε την Εθνική Ελλάδος, της οποίας μέλος έγινε το 2008, όταν και πήρε το βάπτισμα του πυρός στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Αρχικά είχε παίξει με την Εθνική Νέων Ελλάδος, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 το 2004 και το 2005, αντίστοιχα.



Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved