Λάρισα-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 74-62: Ισοφάρισαν ξανά οι Θεσσαλοί - Όλα κρίνονται στο ΟΑΚΑ
INTIME

Λάρισα-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 74-62: Ισοφάρισαν ξανά οι Θεσσαλοί - Όλα κρίνονται στο ΟΑΚΑ

Οι ψυχωμένοι Θεσσαλοί έφεραν και πάλι τη σειρά στα ίσα με τον Παναθηναϊκό επικρατώντας με 74-62 σε ένα ακόμη ντέρμπι για το 2-2, πλέον οι δυο ομάδες θα παλέψουν στον πέμπτο και καθοριστικό τελικό για την πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος

Η Λάρισα έκανε το «θαύμα» και ισοφάρισε εκ νέου με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ για το 2-2 στα ημιτελικά της Stoiximan Basket League για να στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι, εκεί όπου οι νικητές θα συναντήσουν τον Ολυμπιακό στη «μάχη» για το πρωτάθλημα.  

Οι «πράσινοι» έχουν σοβαρά παράπονα από τις αποφάσεις των Κορομηλά, Ζαχαρή και Κατραχούρα έχοντας αποβάλλει με πέντε φάουλ τους Οκάρο Ουάιτ και Ιωάννη Παπαπέτρου. Με τις τεχνκές ποινές να πέφτουν «βροχή» ο εκνευρισμός και τα παράπονα δεν έλειψαν με τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης να αποτυπώνουν την κατάσταση που επικρατούσε.

 

Απίστευτη η εμφάνιση του Θοδωρή Ζάρα με 17 πόντους, 2/3 δίποντα, 4/6 τρίποντα και 1/1 βολή. Ακολούθησαν οι κομβικοί Στέφαν Μούντι (13 πόντοι, 7 ασίστ) και Ουσμάν Κρουμπάλι (12 πόντοι, 16 ριμπάουντ).

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον αγώνα με 5/27 τρίποντα και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με τους Παπαπέτρου και Μέικον στους 12 πόντους. Ακολούθησε ο Νέντοβιτς με 11 πόντους που άργησε να βρει ρυθμό στον τέταρτο ημιτελικό.

 

Η εξέλιξη του αγώνα

Με τον Σίβα παρόντα στην αρχική πεντάδα για δεύτερο συνεχόμενο ματς οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ στο κλειστό της Νεάπολης. Με επιθετική πολυφωνία βρήκε λύσεις η Λάρισα, για να προηγηθεί με 10-4 στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης μετά από τρίποντο του πάντα επικίνδυνου Μούντι. Μετά το τηλεοπτικό τάιμ άουτ ακολούθησε «νεκρό» διάστημα για τους «πράσινους» με 0/2 βολές του Γιώργου Παπαγιάννη αλλά και αντιαθλητικό του Νέντοβιτς στον Κρουμπάλι σε «ντε-ζαβού» της προηγούμενης αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ. Οι Θεσσαλοί με τον Τσαϊρέλη να δίνει λύσεις στη ρακέτα προηγήθηκαν με +11 (17-6 και 19-8) λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου με τον Μέικον να ευστοχεί σε γκολ-φάουλ και να διαμορφώνει το 19-11 στο 10ο λεπτό. 

Με μεγαλύτερη συγκέντρωση οι «πράσινοι» μείωσαν σε 22-18 στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου με Σαντ Ρος, Κασελάκη και Μέικον που πέτυχε νέο γκολ-φάουλ. Στη συνέχεια, το ματς στερήθηκε ρυθμού με συνεχόμενα φάουλ και ρεσιτάλ αστοχίας στις βολές και για τις δυο ομάδες με 4 παίκτες να πηγαίνουν στη γραμμή της φιλανθρωπίας και κανέναν εξ αυτών να πετυχαίνει το 2/2, για να διαμορφωθεί το 25-21. Η Λάρισα σκόραρε τέσσερις αναπάντητους πόντους με Χάντσον και Μάριτς με τον Γιώργο Βόβορα να καλεί τάιμ άουτ 1:50΄πριν το ημίχρονο. Στην επιστροφή στο παρκέ ο Έβανς μείωσε στους δυο, για να ακολουθήσει τρίποντο του Παπαπέτρου, ο οποίος συγκρούστηκε με διαφημιστική πινακίδα και τραυματίστηκε επιφανειακά, για να περάσει στα αποδυτήρια έχοντας γλιτώσει τα χειρότερα. Οι δυο ομάδες δεν αξιοποίησαν τις τελευταίες επιθέσεις και ολοκλήρωσαν το ημίχρονο στο 29-30. 

 

Σε υψηλό τέμπο συνεχίστηκε και το δεύτερο μέρος στο «καμίνι» του κλειστού της Νεάπολης. Παπαγιάννης και Παπαπέτρου έδωσαν προβάδισμα πέντε πόντων στους «πράσινους» (29-34). Ωστόσο, Ζάρας και Μούντι είχαν απαντήσεις για να μειώσουν εκ νέου σε 35-36 και τον Μάριτς να φέρνει τη Λάρισα μπροστά για έναν πόντο και το 37-36 με τον τελευταίο να αποβάλλεται με 5 φάουλ στο 24’. Η ευστοχία του Ζάρα πίσω από τα 6,75 έφερε το ματς στα ίσα για το 40-40. Με νέο μικρό σερί ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 40-44 αλλά ο καταιγισμός τριπόντων διαμόρφωσαν το 46-44 με τον Ουάιτ λίγο αργότερα να κάνει εξίσου το 5ο φάουλ και να αποβάλλεται επίσης με το σκορ στο 51-45. Οι «πράσινοι» με τον Έβανς και τον Νέντοβιτς πλησίασαν εκ νέου για το 52-50 στο 30ο λεπτό. 

 

Το εύστοχο τρίποντο του Κασελάκη έφερε μπροστά τον Παναθηναϊκό στο ροντέο του κλειστού της Νεάπολης με τον Τσαϊρέλη να απαντά για το 54-53. Με οκτώ σερί πόντους ο Νέντοβιτς πέτυχε το 56-61 ( στο 33’), ωστόσο τα δυο συνεχόμενα φάουλ του Παπαπέτρου τον έστειλαν στον πάγκο με πέντε με τον πάγκο του «τριφυλλιού» να διαμαρτύρεται και να δέχεται ΚΑΙ τεχνική ποινή. Με βολές η Λάρισα πλησίασε στο 59-61 6:27’ πριν το φινάλε στη Λάρισα. Ο κομβικός Ζάρας με το φλότερ έφερε νέα ισοπαλία στο ματς (61-61), για να συνεχιστεί το ντέρμπι μέχρι το τελευταίο λεπτό.  Με τον Τσαϊρέλη και τη βοήθεια των βολών οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με +2 3:30' πριν το φινάλε με τον Κασελάκη να μην καταφέρνει να ευστοχήσει σε ζευγάρι βολών. 

 

Το «τριφύλλι» προηγήθηκε με 61-62 στο 36' με 1/2 βολές του Χάουαρντ Σαντ Ρος, αλλά έκτοτε δεν κατάφερε να πετύχει ούτε πόντο, με τους γηπεδούχους να σημειώνουν σερί 13-0. Η ομάδα του Φώτη Τακιανού άφησε άποντους τους «πράσινους» για 4 λεπτά, μετατρέποντας το 61-62 του 36' στο τελικό 74-62 για να στείλει τη σειρά σε 5ο ημιτελικό! 

Τα δεκάλεπτα: 19-11, 29-30, 52-50, 74-62

Δείτε ΕΔΩ τη στατιστική του αγώνα


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λάρισα-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Ξέσπασε ο Παπαπέτρου - «Ντρέπομαι για αυτό που είδαν όλοι»

Λάρισα-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Ξέσπασε ο Παπαπέτρου - «Ντρέπομαι για αυτό που είδαν όλοι»

Λάρισα-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Η ένταση στο φινάλε, έξαλλος ο Βόβορας (photos+video)

Λάρισα-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Η ένταση στο φινάλε, έξαλλος ο Βόβορας (photos+video)

Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-3: Live ο ημιτελικός του Europa Conference League
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-3: Live ο ημιτελικός του Europa Conference League
Rally Acropolis: Σημαντικά διαφοροποιημένο - Εκκίνηση από Λαμία, αυτές είναι οι Ειδικές Διαδρομές
Rally Acropolis: Σημαντικά διαφοροποιημένο - Εκκίνηση από Λαμία, αυτές είναι οι Ειδικές Διαδρομές
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 92-58: Έβγαλε αντίδραση, πάει σε τελικό πρόκρισης στην Ισπανία
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 92-58: Έβγαλε αντίδραση, πάει σε τελικό πρόκρισης στην Ισπανία
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο γήπεδο και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο γήπεδο και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved