Basket League: «Προσπέρασε» τον Δενδρινό και βάζει πλώρη για 20άδα ο Πρίφτης

Basket League: «Προσπέρασε» τον Δενδρινό και βάζει πλώρη για 20άδα ο Πρίφτης

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Στην 24η θέση των προπονητών με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία της Α' Εθνικής του μπάσκετ μπήκε ο Δημήτρης Πρίφτης

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία του ΕΣΑΚΕ:

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επέκτεινε το νικηφόρο σερί του στη Stoiximan Basket League, αφού η επικράτηση του επί του Ηρακλή στο εξ αναβολής παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής ήταν η 12η συνεχόμενη. Είχε μία επιπλέον, στατιστική αξία για τον προπονητή του. Δημήτρη Πρίφτη, που «σκαρφάλωσε» μία θέση στην ιστορική λίστα των προπονητών με τις περισσότερες νίκες.

Ο Πρίφτης σημείωσε την 112η νίκη του στους πάγκους της κατηγορίας και ανέβηκε στην 24η θέση της σχετικής λίστας από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64) αφού προσπέρασε τον αείμνηστο Μάκη Δενδρινό έχοντας πάντως 11 αγώνες περισσότερους από τον «Βούδα» (208 έναντι 197).

Ο τεχνικός των «πράσινων» βάζει πλώρη για την 20άδα της λίστας αφού μπροστά του βρίσκονται ο Στιβ Γιατζόγλου με 114, ο Βλάντο Τζούροβιτς με 116, ο Ανέστης Πεταλίδης με 119 και ο Θέμης Χολέβας με 120 νίκες.

Ακόμη για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ…

*Ο Οκάρο Ουάιτ σημείωσε ρεκόρ αμυντικών ριμπάουντ για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ με τα 10 που είχε, αφού πριν το σημερινό αγώνα δεν υπήρχε κάποιος με περισσότερα από οχτώ, όσα είχαν ο Παπαγιάννης στο εντός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο Megabolt και ο Λεωνίδας Κασελάκης στο εκτός έδρας ματς με τον Απόλλωνα Oscar.

Πρόκειται για μία επίδοση που συνιστά ρεκόρ τριετίας για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ αφού ο τελευταίος παίκτης του που έφτασε σε διψήφια επίδοση αμυντικών ριμπάουντ, ήταν ο Γιώργος Παπαγιάννης με 14 στο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν 2018-19 κόντρα στον Κολοσσό H Hotels.

Ο Ουάιτ σημείωσε το πρώτο του double-double με τον Παναθηναϊκό (19π, 10ρ.) κάτι που έκανε και ο Τζέρεμι Έβανς (11π, 10ρ.). Έτσι έγιναν το πέμπτο δίδυμο που φτάνει σε τέτοια επίδοση στο ίδιο παιχνίδι στη φετινή Stoiximan Basket League μετά τους Έρικ Λόκετ-Τζέιμς Κέλι στο ματς του Άρη με τον Προμηθέα για την 6η, τους Μουσταφά Φαλ-Σάσα Βεζένκοφ στο ματς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ για την 8η, τους Μάρβιν Τζόουνς-Ντέιβιντ ΝτιΛέο του ΠΑΟΚ Mateco κόντρα στο Λαύριο Megabolt για τη 14η και τους Μάικ Χένρι-Μπράντον Γκάρετ στο σαββατιάτικο παιχνίδι του Ηρακλή στο Περιστέρι για τη 15η αγωνιστική.

*Ο Έβανς έφτασε στο double-double παραμένοντας για μόλις 21:04 στο παρκέ. Ήταν το τρίτο πιο γρήγορο double-double του φετινού Πρωταθλήματος μετά από εκείνα του Γάιου Σκορδίλη στο παιχνίδι του Περιστερίου Vitabiotics με το Λαύριο Megabolt εκτός έδρας για τη 13η αγωνιστική (18:36) και του Τσαντ Μπράουν επίσης του Περιστερίου Vitabiotics στο εντός έδρας παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό (20:39).

*Στην 130ή εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League, ο Γιώργος Παπαγιάννης έφτασε τις 100 εύστοχες βολές. Είχε 1/2 και μετράει πλέον 100/138 (72,46%).

*Το μοναδικό επιθετικό ριμπάουντ που είχε σήμερα ο Λεωνίδας Κασελάκης ήταν το 250ό του σε 277 αγώνες στην κατηγορία.


Ο Ηρακλής ο πρώτος με διψήφιο προβάδισμα στο ΟΑΚΑ

Μπορεί να έφυγε για 45η συνεχόμενη φορά ηττημένος από την έδρα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ –η μοναδική φορά που τον νίκησε ήταν εκείνη της σεζόν 1969-70 με 83-71- όμως ο Ηρακλής είχε δύο επιδόσεις που μπορούν να θεωρηθούν και «παράσημα» γι’ αυτόν…

*Έγινε η πρώτη ομάδα που προηγήθηκε ακόμη και με 10 πόντους μέσα στο ΟΑΚΑ στη φετινή Stoiximan Basket League. Στα προηγούμενα έξι εντός έδρας παιχνίδια του Παναθηναϊκού, η ΑΕΚ είχε πάρει τη μεγαλύτερη διαφορά προηγούμενη ακόμη και με οχτώ πόντους.

*Ο Ηρακλής ηττήθηκε τελικά με 12 πόντους ενώ στις έξι προηγούμενες επισκέψεις του στην έδρα των «πράσινων» γνώρισε ήττες με διαφορά 30,5 πόντων κατά μέσο όρο ενώ δεν έχασε με διαφορά μικρότερη των 19 (76-57 στη σεζόν 2005-06).

*Οι «κυανόλευκοι» ωστόσο «έγραψαν» ένα αρνητικό ρεκόρ για τη φετινή Stoiximan Basket League αφού δεν πήραν ούτε πόντο από τα εννιά επιθετικά ριμπάουντ τους ενώ δύο μέρες πριν είχαν 16 πόντους από τις 21 δεύτερες επιθέσεις τους στο Περιστέρι. Η μηδενική επίδοση που είχαν σήμερα είναι η πρώτη του φετινού Πρωταθλήματος αφού το αρνητικό ρεκόρ της σεζόν ήταν εκείνο των δύο πόντων από επιθετικά ριμπάουντ που είχαν ο Απόλλων Oscar στα εντός έδρας παιχνίδια του με Ιωνικό και ΠΑΟΚ Mateco κι ακόμη ο Κολοσσός H Hotels απέναντι στον Ηρακλή και ο Ολυμπιακός απέναντι στη Λάρισα.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Λίγο πριν το τέλος του αγώνα, ο Γάιος Σκορδίλης ευστόχησε σε τρίποντο. Ο 34χρονος σέντερ εκτέλεσε για πρώτη φορά φέτος από τη γραμμή του τριπόντου και σημείωσε το τέταρτο εύστοχο σουτ του σε σύνολο 28 προσπαθειών, στους 216 αγώνες του στη Stoiximan Basket League.

*Ο Κώστας Παπαδάκης με τους πέντε πόντους που είχε στο ΟΑΚΑ, ξεπέρασε τους 400 σε 115 αγώνες στην κατηγορία.

*Ο Δημήτρης Σταμάτης έφτασε τα 200 ριμπάουντ καριέρας σε 177 αγώνες στη Stoiximan Basket League, με τα δύο που μάζεψε σήμερα.

*Ο Μάικ Χένρι είχε διψήφιο αριθμό πόντων και ranking και στο δεύτερο παιχνίδι του με τον Ηρακλή, όμως όπως στο πρώτο κόντρα στο Περιστέρι Vitabiotics έτσι και στο σημερινό είχε επτά άστοχα δίποντα (3/10 σήμερα, 4/11 το Σάββατο).


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ηρακλής: Ο Πιτσίλκας εξόργισε το ΟΑΚΑ - «Κάνεις προετοιμασία για το Κύπελλο»

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ηρακλής: Ο Πιτσίλκας εξόργισε το ΟΑΚΑ - «Κάνεις προετοιμασία για το Κύπελλο»

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ηρακλής 70-58: Ο Οκάρο έσπρωξε το... κάρο - «Καμπανάκι» πριν το Κύπελλο

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ηρακλής 70-58: Ο Οκάρο έσπρωξε το... κάρο - «Καμπανάκι» πριν το Κύπελλο

Επεισόδια στα Άνω Λιόσια - Ήρθαν στα χέρια οπαδοί του Ηρακλή και του Πανιωνίου (vid)
Επεισόδια στα Άνω Λιόσια - Ήρθαν στα χέρια οπαδοί του Ηρακλή και του Πανιωνίου (vid)
Πόλο: Εύκολα στον τελικό ο Ολυμπιακός
Πόλο: Εύκολα στον τελικό ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Τίτλος αφιερωμένος στον Ιβάν Σαββίδη
ΠΑΟΚ: Τίτλος αφιερωμένος στον Ιβάν Σαββίδη
Φήμες για επανασύνδεση Τσιτσιπά και Μπαντόσα μετά από βίντεο στο Μόντε Κάρλο
Φήμες για επανασύνδεση Τσιτσιπά και Μπαντόσα μετά από βίντεο στο Μόντε Κάρλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved