Απόλλων Πατρών: Έγραψε ιστορία ο Τσαλμπούρης

Απόλλων Πατρών: Έγραψε ιστορία ο Τσαλμπούρης

Απόλλων ΠάτραςΈνα σπουδαίο ρεκόρ κατέγραψε ο Γιώργος Τσαλμπούρης στη νίκη της ομάδα του επί του ΠΑΟΚ

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία του ΕΣΑΚΕ:

Συνδυασμό ιστορικών επιδόσεων άφησε το χθεσινό παιχνίδι του Απόλλωνα Oscar με τον ΠΑΟΚ Mateco για την ομάδα της Πάτρας και τον Γιώργο Τσαλμπούρη. Η αχαϊκή ομάδα σημείωσε την κορυφαία επίδοση τριπόντων στην ιστορία της στη Stoiximan Basket League και ο διεθνής σέντερ την κορυφαία επίδοση πόντων από Έλληνα παίκτη του Απόλλωνα Oscar κόντρα στον Δικέφαλο, στα ματς της Πάτρας.

Πιο συγκεκριμένα…

*Οι 25 πόντοι του Τσαλμπούρη είναι οι περισσότεροι που σημείωσε Έλληνας παίκτης του Απόλλωνα Oscar κόντρα στον ΠΑΟΚ Mateco στην Πάτρα για τη Stoiximan Basket League. Η προηγούμενη καλύτερη ήταν εκείνη των 23 πόντων που σημείωσε ο Γιάννης Μολφέτας στο παιχνίδι της περιόδου 1997-98 (86-94). Το ρεκόρ μεταξύ των Ελλήνων παικτών του Απόλλωνα Oscar ανεξαρτήτως έδρας, κρατάει από το ματς της Θεσσαλονίκης της περιόδου 2004-05 ο Χρήστος Χαρίσης. Είχε σταματήσει στους 32 οδηγώντας τον Απόλλωνα Oscar στη μοναδική επιτυχία του επί του ΠΑΟΚ Mateco στη Θεσσαλονίκη για τη Stoiximan Basket League.

Ο Τσαλμπούρης έκανε το πιο παραγωγικό, επιθετικά, παιχνίδι του στη Stoiximan Basket League σημειώνοντας νέα ατομικά ρεκόρ τόσο εκτελεστικά, όσο και δημιουργικά. Οι 25 πόντοι αποτελούν ρεκόρ καριέρας αφού η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη των 22 που σημείωσε πέρυσι ως παίκτης του ΠΑΟΚ Mateco στο ματς της Πυλαίας με τον Άρη.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό όμως είναι το ρεκόρ καριέρας που «έγραψε» ο διεθνής σέντερ στις ασίστ, αφού είχε έξι στο ματς με τον ΠΑΟΚ mateco ενώ στις προηγούμενες 103 εμφανίσεις του στην κατηγορία δεν είχε ξεπεράσει τις τρεις! Τόσες είχε πέρυσι με τον Δικέφαλο στο εντός έδρας ματς με το Μεσολόγγι και δύο φορές φέτος κόντρα στον Προμηθέα και τον Ηρακλή.

Κατά τα άλλα…

*Ο Γιώργος Διαμαντάκος έκανε καλή δουλειά στις ρακέτες ισοφαρίζοντας την κορυφαία φετινή επίδοση του με επτά πόντους και σημειώνοντας ρεκόρ περιόδου με επτά ριμπάουντ, μένοντας ένα μακριά από το ρεκόρ καριέρας του.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Ο Απόλλων Oscar ισοφάρισε τη δεύτερη μεγαλύτερη επιθετική επίδοση του στα ματς Πάτρας με τον ΠΑΟΚ αφού 95 (95-87) είχε και στο ματς της σεζόν 2003-04. Κορυφαία παρέμεινε εκείνη του αγώνα της περιόδου 1985-86 όταν η αχαϊκή ομάδα σημείωσε 97 αλλά ηττήθηκε (97-109).

*Για να φτάσει στους 95, η ομάδα του Νίκου Βετούλα επιστράτευσε πολλά τρίποντα, τα περισσότερα της φετινής Stoiximan Basket League αφού σημείωσε 17 για να ξεπεράσει τα 15 που είχαν ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και ο Κολοσσός H Hotels απέναντι στην ΑΕΚ. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Τα 17 εύστοχα τρίποντα αποτελούν ρεκόρ ιστορίας για τον Απόλλωνα Oscar στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 15 που σημείωσε κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ για τη σεζόν 2011-15 και τη σεζόν 2015-16 αλλά και τον Κολοσσό H Hotels για τη σεζόν 2016-17.

*Στον αντίποδα βέβαια τα πολλά τρίποντα –επιχείρησε 35- περιόρισαν τη δράση των γηπεδούχων κοντά στο καλάθι. Έτσι σημείωσαν 16 πόντους μέσα από τη ρακέτα και ισοφάρισαν το αρνητικό ρεκόρ της φετινής σεζόν αφού σε αυτήν την επίδοση περιορίστηκε και η ΑΕΚ στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής στο Λαύριο.

*Η αχαϊκή ομάδα πήρε μόνο δύο πόντους από επιθετικά ριμπάουντ και ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ της σεζόν που ήταν δικό της, από το ματς της πρεμιέρας με τον Ιωνικό HNC Revolution.

*Οι δύο ομάδες ισοφάρισαν το ρεκόρ παραγωγικότητας του φετινού Πρωταθλήματος σημειώνοντας συνολικά 186 πόντους, όσους είχαν Ηρακλής και Ολυμπιακός στο μεταξύ τους παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής αλλά με παράταση.

Ο ΝτιΛέο έφτασε Σμιθ και «απειλεί» Γκος και Πρέλεβιτς

Ο Ντέιβιντ ΝτιΛέο ήταν ένας από εκείνους που οδήγησαν τον ΠΑΟΚ Mateco στην ανατροπή των 21 πόντων και ας μην αρκούσε αυτό για τη νίκη. Ο Αμερικανός ωστόσο σημείωσε το 30ό double-double της φετινής Stoiximan Basket League και το δεύτερο δικό του με 24 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ανάλογη επίδοση είχε και κόντρα στον Ηρακλή (12π, 14ρ.).

Ο Αμερικανός σημείωσε ατομικό ρεκόρ στη Stoiximan Basket League με τους 24 πόντους του αφού είχε 18 κόντρα στη Λάρισα όμως πέραν αυτού, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι έχει φτάσει ήδη τρεις φορές σε επίδοση πέντε τουλάχιστον εύστοχων τριπόντων με τον ΠΑΟΚ Mateco στο Πρωτάθλημα. Έτσι «έπιασε» τη σχετική επίδοση του Άνταμ Σμιθ από τη σεζόν 2019-20. Περισσότερες στις τελευταίες 25 σεζόν είχε μόνο ο Φιλ Γκος που μέτρησε από πέντε εύστοχα τρίποντα σε τέσσερα διαφορετικά ματς της περιόδου 2018-19.

Αν πάμε λίγο πιο πίσω θα βρούμε την κορυφαία σχετική επίδοση από παίκτη του ΠΑΟΚ. Ήταν στην περίοδο 1995-96 όταν ο Μπάνε Πρέλεβιτς μέτρησε έξι αγώνες με 5+ εύστοχα τρίποντα.

*Ο Ζερμέιν Λοβ αποδείχτηκε μοιραίος στο τέλος για τον ΠΑΟΚ Mateco, ωστόσο ήταν παραγωγικός σε όλο το ματς με 22 πόντους, καταφέρνοντας παράλληλα να σημειώσει ρεκόρ περιόδου με τις πέντε ασίστ και να ισοφαρίσει εκείνο των ριμπάουντ με έξι.

Ο Λοβ με τους 22 πόντους του έγινε ο 54ος παίκτης στην ιστορία του ΠΑΟΚ Mateco που έφτασε τους 400 και με τα εννιά εύστοχα δίποντα του έγινε ο 32ος ξένος παίκτης στην ιστορία του Δικεφάλου στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που έφτασε τα 100+. Είχε 9/17 δίποντα και ισοφάρισε την τέταρτη μεγαλύτερη επίδοση περισσότερων άστοχων σουτ από μέση και κοντινή απόσταση με τα οχτώ που είχε. Παράλληλα ισοφάρισε τη μεγαλύτερη επίδοση εκτελεσμένων σουτ δύο πόντων στη φετινή Stoiximan Basket League. 17 δίποντα είχε σουτάρει και ο Γιουτζίν Τζέρμαν στο ματς του Ιωνικού HNC Revolution με τον Προμηθέα για την 7η αγωνιστική.

*Δεδομένων των απουσιών της ομάδας του, ο Ντέρεκ Ογκμπέιντε είχε σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ Mateco, σημειώνοντας ατομικά ρεκόρ τόσο με τους 15 πόντους όσο και με τα οχτώ ριμπάουντ του αφού στις πρώτες αγωνιστικές κορυφαίες επιδόσεις του ήταν οι 12 πόντοι με τη Λάρισα και τα πέντε ριμπάουντ με τον Ολυμπιακό.

*Στην 307η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League, ο Βαγγέλης Μάντζαρης με τα τρία ριμπάουντ που μάζεψε, ξεπέρασε τα 800.

*Τα 100 ριμπάουντ καριέρας έφτασε ο Νίκος Καμαριανός έχοντας ένα στο ματς με τον Απόλλωνα.

*Το χθεσινό παιχνίδι ήταν το 100ό του Μιχάλη Καμπερίδη στη Stoiximan Basket League. Έκανε ντεμπούτο στην κατηγορία ως παίκτης της ΑΕΚ στις 12 Οκτωβρίου 2014 (Κόροιβος-ΑΕΚ 80-67).

*Σε ομαδικό επίπεδο, ο συντελεστής πόντων από επιθετικά ριμπάουντ ήταν ο μεγαλύτερος που σημειώθηκε στο φετινό Πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ είχε +15 πόντους (17 έναντι δύο του Απόλλωνα Oscar) ενώ το προηγούμενο ρεκόρ ήταν εκείνο του +14 που έκαναν ο Ιωνικός HNC Revolution κόντρα στον Απόλλωνα Oscar και ο Ολυμπιακός απέναντι στον Προμηθέα.

*Ο ΠΑΟΚ Mateco επέστρεψε από το -21 και προηγήθηκε με τέσσερις. Δεν έφτασε όμως στην επικράτηση οπότε ο Άρης είναι η ομάδα που έφτασε σε νίκη με τη μεγαλύτερη ανατροπή, αφού γύρισε από το -19 στην πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.



Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved