ΑΕΚ-Προμηθέας 81-77: Πήρε το «θρίλερ» με «δαιμονισμένο» Ανγκόλα (photos&video)

ΑΕΚ-Προμηθέας 81-77: Πήρε το «θρίλερ» με «δαιμονισμένο» Ανγκόλα (photos&video)

ΑΕΚ-Προμηθέας: Η «Ένωση» επικράτησε των Πατρινών σε ένα απίστευτο ντέρμπι με σκορ 81-77

Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της φετινής σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα η ΑΕΚ επικράτησε με 81-77 του Προμηθέα Πατρών ανεβαίνοντας στο 5-4, ενώ η ομάδα του Ηλία Ζούρου «έπεσε» στο 6-3.

Με τον Μπράιαν Ανγκόλα σε εξαιρετική βραδιά με 26 πόντους, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 μπλο η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει μια μεγάλη νίκη στην έδρα της στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής της Basket League.

Aκολούθησαν στο... πάρτι του Ανγκόλα οι Κίνο Κολόμ με 19 και ο Δημήτρης Φλιώνης με 12. 

Για τους φιλοξενούμενους ο Γκραντ μέτρησε 14 πόντους με 9 ριμπαόυντ και 1 κλέψιμο, ενώ από 13 είχαν οι Ρέι και Μάιλς που ευστόχησαν στα πιο κομβικά τρίποντα για τον Προμηθέα κρατώντας τους ζωντανούς στο παιχνίδι.

Ο αγώνας

Σε ντέρμπι από νωρίς εξελίχθηκε η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Προμηθέα στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Το προβάδισμα άλλαξε πολλές φορές χέρια με την απόσταση ενός καλαθιού να χωρίζει τους δυο «μονομάχους» στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου δεκαλέπτου. Η ένταση ήταν μεγάλη και 1:14’ πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου ο Στέφανος Δέδας τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή, αφού διαμαρτυρήθηκε σθεναρά για το πέρασμα του γκαρντ του Προμηθέα στα 14” στην άλλη πλευρά του παρκέ. Στο τελευταίο λεπτό ο Χαντ έκανε το 20-22 με γκολ φάουλ αστοχώντας στη συμπληρωματική βολή αλλά ο Ανγκόλα απάντησε με ένα πολύ εντυπωσιακό καλάθι και φάουλ για το 23-22. Ο Προμηθέας έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια της και ο Γκρίφιν κάρφωσε εντυπωσιακά για το 25-22 των πρώτων δέκα λεπτών. 

Στη δεύτερη περίοδο η ΑΕΚ έβγαλε σκληράδα στην άμυνα και κατάφερε να πάρει ένα προβάδισμα 7 πόντων (στο 4,41’) με τον Ηλία Ζούρο να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ. Ωστόσο, στην επιστροφή ο Φλιώνης ευστόχησε με φλότερ για το μαξιλαράκι ασφαλείας των 9 πόντων. Η «καυτή» ατμόσφαιρα συνεχίστηκε και ο Δημήτρης Αγραβάνης δεν κρατήθηκε και απάντησε στην κερκίδα της «Ένωσης» λαμβάνοντας τεχνική ποινή(στο 2,45’). Η ΑΕΚ είχε το προβάδισμα των 7 πόντων, ο Ρει με δυο εύστοχες βολές μείωσε(46-41) και ο Δέδας κάλεσε τάιμ άουτ για να οργανώσει την επίθεση των τελευταίων δευτερολέπτων πριν το ημίχρονο. Κάτι που έκανε με μεγάλη επιτυχία αφού ο Κολόμ πέτυχε αμέσως καλάθι και φάουλ χαρίζοντας το έμμεσο τρίποντο στην ΑΕΚ, ο Ρογκαβόπουλος απάντησε για το 47-43 αλλά ο Ανγκόλα «βομβάρδισε» με άλλο ένα σουτ τριών πόντων για να στείλει την ομάδα του στα αποδυτήρια στο +8(51-43).  

Στην επανάληψη οι άμυνες «έσφιξαν». Ο Προμηθέας κυνηγούσε στο σκορ και κατάφερε με το τρίποντο του Ρέι να φέρει την απόσταση στους τρεις στο 36’. Ωστόσο, στη συνέχεια ακολούθησε ένα «κρεσέντο» τριπόντων με 2/2 από τον Γιαννόπουλου και τον Ρέι κάνοντας το 6-0 αλλά ο Πετρόπουλος ευστόχησε σε ένα εντυπωσιακό τρίποντο με ταμπλό στην εκπνοή του χρόνου για το 67-63. 

Στο εκρηκτικό τελευταίο δεκάλεπτο ο Προμηθέας με δυο κομβικά τρίποντα του Μάιλς κατάφερε να φέρει δυο φορές τη διαφορά σε απόσταση αναπνοής(75-74 στο 37’).  Ο Φλιώνης απάντησε για το 79-74 αλλά ο «καυτός» Μάιλς έφερε εκ νέου τη διαφορά στους 2(79-77). Ο Προμηθέας έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει και η ΑΕΚ με τον τρομερό Ανγκόλα να πασάρει στο Ίαν Χάμερ για το 81-77. Οι παίκτες του Ζούρου μετά το τάιμ άουτ έψαξαν ένα μεγάλο καλάθι με τον Ρογκαβόπουλο και τον Μάιλς να αστοχούν και να φεύγουν ηττημένοι από το κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Τα δεκάλεπτα: 25-22, 51-43, 67-63, 81-77

 



ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Λαμία: Πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Δρίβας
Λαμία: Πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Δρίβας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved