ΑΕΚ-Άρης: Με τη γλώσσα των αριθμών

ΑΕΚ-Άρης: Με τη γλώσσα των αριθμών

ΑΕΚ-Άρης: Την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη υποδέχεται η «Ένωση» στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής της Basket League στο κλειστό των Άνω Λιοσίων (23/10, 20:00)

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ για το παιχνίδι μεταξύ των δύο "κιτρινόμαυρων":

Ένα από τα παραδοσιακά ντέρμπι του ελληνικού μπάσκετ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (23/10, 20:00) στο ολυμπιακό κλειστό των Άνω Λιοσίων όπου η ΑΕΚ θα υποδεχτεί τον Άρη με τους δύο «κιτρινόμαυρους» να επιζητούν την επιστροφή τους στις νίκες. Η ομάδα της Αθήνας προέρχεται από την ήττα στην Πάτρα από τον Απόλλωνα Oscar ενώ εκείνη της Θεσσαλονίκης, μετά τη νίκη της πρεμιέρας επί του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, ηττήθηκε από τον Ιωνικό HNC Revolution εκτός και τον Κολοσσό H Hotels εντός έδρας.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

132 φορές έχουν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες στα χρόνια της Α’ Εθνικής, της Α1 και της Stoiximan Basket League. Από το 1963 λοιπόν μέχρι τώρα η ΑΕΚ σημείωσε 69 νίκες έναντι 63 του Άρη. Είναι ένα ζευγάρι στο οποίο η έδρα έχει σημαντικό ρόλο, αφού οι εκάστοτε γηπεδούχοι νίκησαν στους 98 από τους 132 αγώνες. Στα ματς της Αθήνας η ΑΕΚ νίκησε 50 φορές και ο Άρης έφυγε με το διπλό 15 φορές. 

Ο Δικέφαλος έχει το προβάδισμα και στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, με 40 νίκες έναντι 31 του Άρη. Οι νίκες της ομάδας της Θεσσαλονίκης στην έδρα του αντιπάλου της στο πλαίσιο της Stoiximan Basket League είναι λιγοστές αφού τα κατάφερε πέντε φορές σε 35 αγώνες. Η τελευταία από αυτές για την κανονική περίοδο της σεζόν 2015-16 όταν επικράτησε με 83-74 (Κάρτερ 13, Κούπερ 12 – Ουάιτ 20, ΜακΝίλ 15).

Μετά από εκείνο το παιχνίδι της 28ης Νοεμβρίου 2015, η ΑΕΚ σημείωσε εννιά διαδοχικές νίκες ως γηπεδούχος, πέντε για την κανονική περίοδο και τέσσερις για τις σειρές των μικρών τελικών των πλέι οφ του 2016 και του 2017.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

ΑΕΚ

* Στην πρώτη 35άδα των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια στη Stoiximan Basket League θα μπει ο Δημήτρης Μαυροειδής, εφόσον κάνει την πρώτη εμφάνιση του στο φετινό Πρωτάθλημα. Προς το παρόν μοιράζεται την 35η θέση με τον Γιάννη Καλαμπόκη έχοντας από 327 συμμετοχές.

+ Η ΑΕΚ είναι η ομάδα με τον τέταρτο μεγαλύτερο μέσο όρο στις ασίστ, έχοντας 19 στις τρεις πρώτες αγωνιστικές.

- Η «Ένωση» έχει τον χαμηλότερο μέσο όρο κλεψιμάτων στην κατηγορία, αφού περιορίστηκε στα τέσσερα.

ΑΡΗΣ

* Έξι επιθετικά ριμπάουντ χωρίζουν τον Άρη από τα 9.000, αριθμό που έφτασαν δύο ομάδες στην ιστορία της Stoiximan Basket League, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ.

+ Την τρίτη πιο παραγωγική επίθεση έχει ο Άρης, με μέσο όρο 81,7 πόντων στους τρεις πρώτους αγώνες της σεζόν.

- Αν και παραγωγικός επιθετικά, ο Άρης έχει μέσο όρο 10,7 ασίστ που είναι ο χαμηλότερος μεταξύ των 13 ομάδων της Stoiximan Basket League.



Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved