Απόλλων Πάτρας: Ο Δίπλαρος και η πρώτη ελληνική «20άρα» μετά τον Λιαδέλη

Απόλλων Πάτρας: Ο Δίπλαρος και η πρώτη ελληνική «20άρα» μετά τον Λιαδέλη

Basket League: Οι Νίκος Δίπλαρος και Στέφαν Γέλοβατς κατέρριψαν ρεκόρ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Απόλλωνα Πατρών με την ΑΕΚ για την 3η αγωνιστική 

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Όπως στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Ιωνικό HNC Revolution, έτσι και χθες απέναντι στην ΑΕΚ, ο Νίκος Δίπλαρος οδήγησε τον Απόλλωνα Oscar στη νίκη. Ο 24χρονος γκαρντ έφτασε παράλληλα σε μία σειρά αξιοσημείωτων επιτευγμάτων, με τους 22 πόντους που σημείωσε.

Ο Δίπλαρος δεν είχε καμία επίδοση 20+ πόντων στα 68 παιχνίδια του στη Stoiximan Basket League και έφτασε σε μία τέτοια –είχε 22 χθες- για δεύτερη φορά στις τρεις αγωνιστικές μετά τους 24 της πρεμιέρας με τον Ιωνικό HNC Revolution. Με τους 22 πόντους που είχε κόντρα στην ΑΕΚ, ξεπέρασε τους 300 στην 71η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League. Παράλληλα έχοντας 7/8 βολές ξεπέρασε τις 100 εύστοχες, μετρώντας 105/137 (76,64%).

Παράλληλα έγινε ο πρώτος παίκτης του Απόλλωνα Oscar που έφτασε σε επίδοση 20+ πόντων σε εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ μετά τον Τζίμι Όλιβερ που είχε 27 στο ματς της σεζόν 2006-07 και ο πρώτος Έλληνας παίκτης της αχαϊκής ομάδας με 20+ πόντους συνολικά στα ματς με την ΑΕΚ, μετά τον Παναγιώτη Λιαδέλη που είχε 21 στο εκτός έδρας παιχνίδι της σεζόν 2005-06.

Ακόμη για τον Απόλλωνα Πάτρας Oscar…

*O Γιώργος Τσαλμπούρης είχε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική πέντε ριμπάουντ και ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση του στη Stoiximan Basket League αφού σε αυτήν έφτασε άλλες επτά φορές πριν το φετινό Πρωτάθλημα, τρεις με τον Κολοσσό H Hotels, δύο με την ΑΕΚ και άλλες δύο με τον ΠΑΟΚ.

*Ο Φώτης Ζούμπος έκανε την πρώτη εμφάνιση του στη φετινή Stoiximan Basket League και σημείωσε την κορυφαία επίδοση των 31 αγώνων του στην κατηγορία με τους επτά πόντους του. Παράλληλα ισοφάρισε τις καλύτερες επιδόσεις του με τα τρία ριμπάουντ και τις δύο ασίστ που είχε.

*Καθοριστικό για την έκβαση του αγώνα ήταν το 14-0 που έκανε ο Απόλλων Oscar από το 30:14 μέχρι το 35:39 όταν μετέτρεψε το 62-58 σε 76-58. Παράλληλα ισοφάρισε τη μεγαλύτερη επίδοση αναπάντητου σερί των πρώτων αγωνιστικών, αφού ένα 14-0 έτρεξε και ο Ολυμπιακός την περασμένη Κυριακή στο Λαύριο.

*Ο Απόλλων Oscar νίκησε την ΑΕΚ μετά από 14,5 χρόνια σε ματς της Stoiximan Basket League αφού είχε κάνει το 2/2 στα παιχνίδια της σεζόν 2006-07 και έκτοτε μετρούσε έξι συνεχόμενες ήττες ανεξαρτήτως έδρας. 

Ο Γέλοβατς ισοφάρισε ρεκόρ τετραετίας για την ΑΕΚ

O Στέφαν Γέλοβατς έγινε ο πρώτος παίκτης της ΑΕΚ φέτος με διψήφια επίδοση ριμπάουντ αφού μάζεψε 12. Με αυτά ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση των τελευταίων τεσσάρων σεζόν για την «Ένωση». Στην ίδια έφτασε δύο φορές ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος στη σεζόν 2019-20 (με Άρη και Κολοσσό H Hotels εντός έδρας). Η προηγούμενη καλύτερη ήταν εκείνη των 15 ριμπάουντ που μάζεψε ο Μάνι Χάρις στο εντός έδρας ματς με το Λαύριο Megabolt της σεζόν 2017-18.

Ακόμη για την «Ένωση», ο Νίκος Παππάς εκτέλεσε 11 φορές για δίποντο και με αυτές ξεπέρασε τις 1.000 στην καριέρα του στη Stoiximan Basket League. Ο διεθνής γκαρντ έχει πλέον 490/1.003 δίποντα (48,85%).



Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved