Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-ΑΕΚ 94-83: «Βλέπει» τελικό με... τριπλή «καταιγίδα» (videos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-ΑΕΚ 94-83: «Βλέπει» τελικό με... τριπλή «καταιγίδα» (videos)

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχοντας ως... τρεις σωματοφύλακες τους Μήτογλου, Χεζόνια και Μπέντιλ επικράτησε 94-83 της ΑΕΚ, η οποία έκανε ντέρμπι το παιχνίδι στο τέλος, αλλά λύγισε από την ανωτερότητα των αντιπάλων και τις αδικαιολόγητες φωνές που την αποπροσανατόλισαν. 

Με έναν μυθικό Ντίνο Μήτογλου (23 πόντους, 7 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα), ο οποίος πέτυχε και το τρίποντο-νίκης όταν η ΑΕΚ μείωσε με 9-0 σερί στο 86-83, έναν... ΣΟΥΠΕΡ Μάριο Χεζόνια (20 πόντους) και έναν καταλυτικό Μπεν Μπέντιλ (17 πόντους με 3/4 τρίποντα από τον πάγκο), ο Παναθηναϊκός επικράτησε 94-83 της ΑΕΚ κι έκανε το 2-1 στην ημιτελική σειρά.

Οι «πράσινοι» από τη στιγμή που πέρασε ο Μάριο Χεζόνια στο παιχνίδι, πήρε κεφάλι στο σκορ και δεν το έχασε ποτέ, με καταιγισμό τριπόντων ανά διαστήματα, αλλά παρότι πήρε πολλές φορές διαφορές 15+ πόντων, την έχασε λόγω της κακής του άμυνας, αλλά και της ψυχής που έβγαλε η ΑΕΚ με τους έμπειρους Μασιούλις και Λοτζέσκι να την οδηγούν.

Στο τέλος του αγώνα, το παιχνίδι αμαυρώθηκε από τις έντονες, αλλά αδικαιολόγητες σε μεγάλο βαθμό διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.

Ο τέταρτος ημιτελικός έχει οριστεί για την Τετάρτη (26/5, 20:00), με τον Παναθηναϊκό να θέλει μια νίκη για να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό και την ΑΕΚ να πάει τη σειρά και σε 5ο παιχνίδι, που θα καθορίσει τον νικητή.


Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Όντεντ Κάτας προσπάθησε να εκπλήξει τον Βαγγέλη Αγγέλου με την πεντάδα που επέλεξε, καθώς άφησε στον πάγκο τους Χεζόνια και Ουάιτ σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια και ρίχνοντας στη μάχη σχήμα με τους Σαντ Ρος, Μποχωρίδη, Παπαπέτρου, Μήτογλου και Παπαγιάννη, θέλοντας να δώσει έμφαση στην άμυνα και να χτυπήσει κοντά στο καλάθι. Το σχήμα αυτό, ωστόσο δεν δούλεψε στο πρώτο 5λεπτο, με τους πράσινους να είναι άστοχοι και την ΑΕΚ να παίρνει προβάδισμα με 4-6 σε ένα παιχνίδι που πήγαινε σε πολύ χαμηλό τέμπο.

Σε εκείνο το σημείο ο Κάτας πέρασε στο παιχνίδι τον Χεζόνια και ο Κροάτης σούπερ σταρ έδειξε γιατί είναι ένας πολύτιμος παίκτης που μπορεί να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα στην καλή του μέρα. Ο Σούπερ Μάριο συμμετείχε σε 14 από τους επόμενους 16 πόντους του Παναθηναϊκού στο πρώτο δεκάλεπτο, πετυχαίνοντας ο ίδιος 12 με δύο μακρινά τρίποντα και δίνοντας και μια ασίστ στον Παπαγιάννη. Το αποτέλεσμα ήταν ο Παναθηναϊκός να προηγηθεί με 20-10 στο τέλος της περιόδου, αλλά και 23-10 με το ξεκίνημα της δεύτερης με καλάθι και φάουλ του Μήτογλου από ασίστ του Χεζόνια.

Η ΑΕΚ στη συνέχεια βρήκε σκορ και δημιουργία από τον Μέικον, με τον Λοτζέσκι να πετυχαίνει το πρώτο τρίποντο των τυπικά φιλοξενούμενων μετά από 9 άστοχες προσπάθειες (25-16). Σε εκείνο το σημείο ο Χεζόνια κάθισε στον πάγκο, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει πιο δύσκολα σκορ από βολές του Παπαπέτρου (δύο από τεχνικές ποινές, μία στον Ζήση που διαμαρτυρήθηκε -σωστά- για φάουλ που δεν του δόθηκε και μία στον Αγγέλου, που έκανε τα δικά του -λανθασμένα- για πεντακάθαρο φάουλ πάνω στον Ζήση).

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στους 6 (35-29), αλλά ο Μπεν Μπέντιλ με 7 συνεχόμενους πόντους ανέβασε εκ νέου τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (42-31). Ο Παπαπέτρου με δύο τρίποντα έφτασε τη διαφορά στο μέγιστο του πρώτου μέρους (+14), αλλά δύο λάθος άμυνες του Χεζόνια (που είχε περάσει ξανά στο παιχνίδι) πάνω στον Μασιούλις επέτρεψαν στον Λιθουανό να απαντήσει με δύο τρίποντα και να μην επιτρέψει στον Παναθηναϊκό να ξεφύγει περισσότερο. Ωστόσο, το ημίχρονο έκλεισε στο 50-37 με κλέψιμο και δύο βολές του Μήτογλου.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός έφτασε δύο φορές στη μέγιστη διαφορά των 15 πόντων (52-37 και 54-39), ωστόσο στη συνέχεια η άμυνά του δεν βρήκε λύσεις απέναντι στους Μέικον και Λοτζέσκι. Ειδικά ο πρώην φόργουορντ των «πράσινων» ήταν καταλυτικός με τρία τρίποντα στην περίοδο για να πέσει η διαφορά μέχρι και τους 5 πόντους, ωστόσο ο Μήτογλου έκανε μεγάλο παιχνίδι και πέτυχε 10 από τους 19 πόντους της ομάδας του στο δεκάλεπτο, το οποίο έκλεισε με τρίποντό του στο 69-60.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με καλάθι του Μορέιρα που μείωσε στους 7, ωστόσο στη συνέχεια ακολούθησε ένας καταιγισμός τριπόντων από τον Σούπερ Μάριο Χεζόνια (ένα από τα 8.5 μέτρα) και τον Μήτογλου, με τη διαφορά να εκτοξεύεται για πρώτη φορά στους 16 (78-62). Η ΑΕΚ είχε και πάλι απάντηση με ένα γρήγορο 5-0, με τον «καυτό» Λοτζέσκι να πετυχαίνει ένα ακόμα τρίποντο (78-67).

Ο Μπέντιλ απάντησε με... τετράποντο (τρίποντο και φάουλ), αλλά στη συνέχεια δεν έπαιξε καλές άμυνες πάνω στον Μορέιρα, ενώ δύο ελεύθερα τρίποντα από Μασιούλις και Κατσίβελη, αλλά και δύο ακόμα δίποντα του απίθανου Λιθουανού, όχι μόνο έριξε τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο αλλά έκανε ξανά ντέρμπι το ματς 3 λεπτά πριν από το τέλος (86-81).

Στη συνέχεια οι διαιτητές ανακάλυψαν 3 δευτερόλεπτα του Μήτογλου την ώρα που κάρφωνε μετά από επιθετικό ριμπάουντ, ο Μέικον μείωσε στους 3 με ντράιβ, αλλά ο Μήτογλου απάντησε με τρίποντο και στη συνέχεια ο Μορέιρα χτύπησε με τον αγκώνα τον Ουάιτ στο στήθος και έκανε το 5ο φάουλ (επιθετικό). Ακολούθησαν κακές επιθέσεις για τις δύο ομάδες, με τον Ουάιτ να μαζεύει ένα κρίσιμο ριμπάουντ και να κερδίζει βολές, κάνοντας το 91-83, 1' και 22'' πριν από το τέλος και να δίνει προβάδισμα στους πράσινους. Μια νέα καλή άμυνα και τρίποντο του Ουάιτ τέλειωσαν το ματς και έφεραν το δίκαιο 2-1 για τον Παναθηναϊκό (94-83).

Τα δεκάλεπτα: 20-10, 50-37, 69-60, 94-83

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:



NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved