Ιωνικός-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 61-90

Ιωνικός-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 61-90

Στα ημιτελικά με «σκούπα» και χαμόγελα για Μπρέι (video+photos)

Ιωνικός-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Το Τριφύλλι έκανε το 2-0 και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά της Basket League, με τον Τι Τζέι Μπρέι να κάνει άκρως θετική επανεμφάνισή του μετά από δύο μήνες. 

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επικράτησε 90-61 του Ιωνικού, έκανε το 2-0 και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά της Basket League, όπου περιμένει τον νικητή της μονομαχίας ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.

Το πιο σημαντικό νέο για τους Κυπελλούχους Ελλάδας για το 2021, ωστόσο, ήταν η επανεμφάνιση του Τι Τζέι Μπρέι μετά τον τραυματισμό που τον κράτησε εκτός δράσης για δύο μήνες.

Και μάλιστα έχοντας άκρως θετική εικόνα. Αγωνίστηκε για 15.31 και είχε 10 πόντους με 2/4 τρίποντα, 2/4 δίποντα, 3 ασίστ, 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη, ανεβάζοντας την απόδοσή του όσο περισσότερο χρόνο περνούσε στο παρκέ. Δείχνοντας πως θα προσφέρει πολλές λύσεις στον Όντεντ Κάτας στα πιο δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν.

Πρώτος σκόρερ για τον Παναθηναϊκό ήταν ο εξαιρετικός και πάλι Ντίνος Μήτογλου με 15 πόντους, ενώ ακολούθησαν ο Γιώργος Παπαγιάννης με 14 και ο Σέλβιν Μακ με 11. Από τον Ιωνικό ξεχώρισαν οι Χουγκάζ (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ), Χάλογουελ (14 πόντοι) και Πριτζέτ (13 πόντοι).


Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε και εξελίχθηκε πολύ διαφορετικά σε σχέση με αυτό του ΟΑΚΑ πριν από δύο μέρες, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα του Κάτας, όπως μας είχε προϊδεάσει ο Ισραηλινός προπονητής μετά το τέλος του πρώτου αγώνα, μπήκε πολύ διαφορετικά στο παρκέ και αποφασισμένη να «καθαρίσει» από νωρίς την υπόθεση νίκη και φυσικά την πρόκριση στα ημιτελικά.

«Έτρεξε» με το... καλησπέρα ένα σερί 0-7 (δεν έχασε ποτέ ξανά το προβάδισμα) δείχνοντας τις διαθέσεις της, αλλά στη συνέχεια ο Ιωνικός έσφιξε την άμυνά του και οδήγησε σε λάθη τους «πράσινους» που δεν είχαν και την καλύτερη δυνατή δημιουργία. Παράλληλα με όπλο τα επιθετικά ριμπάουντ και τις δεύτερες επιθέσεις (9 συνολικά στο πρώτο ημίχρονο) «μάζεψε» σταδιακά τη διαφορά (7-11 και 12-17 λίγο μετά). Η είσοδος του φορμαρισμένου Μήτογλου όμως απλοποίησε κάπως την κατάσταση. Με δύο δικά του καλάθια ο Παναθηναϊκός έκανε το 12-21, αλλά ο Πριτζέτ με buzzer beater διαμόρφωσε το 14-21 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.


Οι δύο ομάδες δεν είχαν πετύχει τρίποντο σε αυτό το διάστημα, αλλά οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με τρία συνεχόμενα στο δεύτερο δεκάλεπτο, δύο εκ των οποίων του άψογου Ντίνου Μήτογλου (13 πόντους με 5/5 σουτ στο ημίχρονο). Η ταυτόχρονη αγωνιστική άνοδος του Γιώργου Παπαγιάννη σε άμυνα και επίθεση (10 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1 μπλοκ) και η δημιουργία του Παπαπέτρου (5 ασίστ και 4 ριμπάουντ στο ημίχρονο) οδήγησαν στο τέλος του ημιχρόνου τη διαφορά στο μέγιστο μέχρι εκείνο το σημείο (30-48).

Με το παιχνίδι να έχει ουσιαστικά κριθεί και τη διαφορά να ανεβοκατεβαίνει γύρω από τους 20 πόντους, ο Κάτας έδωσε μεγάλο χρόνο στον Μπρέι αλλά και κάποιους ακόμα αναπληρωματικούς, όπως ο Όγκαστ. Και η αλήθεια είναι πως η επανεμφάνιση του Μπρέι μετά από τόσο καιρό σκόρπισε χαμόγελα σε όλους. Όσο περισσότερο χρόνο περνούσε πάνω στο παρκέ τόσο πιο αποτελεσματικός γινόταν και έδειξε πως θα προσφέρει λύσεις στη συνέχεια της προσπάθειας για κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

Με δικό του τρίποντο στο τέλος της τρίτης περιόδου η διαφορά πήγε για πρώτη φορά στο +24 (46-70), ενώ με την έναρξη της επανάληψης με ένα ακόμα την έφτασε και στο +27. Λίγο αργότερα έφτασε και στο +30 με τον Μακ να πετυχαίνει συνεχόμενους πόντους, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται στο 61-90 και τον Παναθηναϊκό να παίρνει την πρόκριση στα ημιτελικά, όπου περιμένει μία ομάδα εκ των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 30-48, 46-70, 61-90

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ GALLERY:


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Το μήνυμα του Μπρέι μετά την επανεμφάνισή του (video)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Το μήνυμα του Μπρέι μετά την επανεμφάνισή του (video)

Κάτας: «Μου άρεσε ο τρόπος που παίξαμε»

Κάτας: «Μου άρεσε ο τρόπος που παίξαμε»

ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved