ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 95-104: Κυριάρχος στο ΟΑΚΑ με Super Mario (videos)

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 95-104: Κυριάρχος στο ΟΑΚΑ με Super Mario (videos)

Κονσέρτο για πολυβόλα στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, με τους «πράσινους» να κάνουν επιθετική επίδειξη δύναμης, με τον Μάριο Χεζόνια να κάνει το καλύτερο εν Ελλάδι παιχνίδι του.

Με επίδειξη των επιθετικών του δυνατοτήτων, αλλά και με προβληματική άμυνα, ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στο ΟΑΚΑ της ΑΕΚ, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάριο Χεζόνια (22π.).

Οι «πράσινοι» είχαν άλλους τέσσερις παίκτες με διψήφιους πόντους (Παπαπέτρου, Παπαγιάννης, Μπέντιλ και Μακ), αλλά και καθοριστικό για να... πάρει τον δρόμο του ο αγώνας τον Λεωνίδα Κασελάκη με 9 πόντους στην τρίτη περίοδο.

Από την ΑΕΚ ο Νίκος Γκίκας ήταν εντυπωσιακός, αλλά φυσικά δεν έφτανε, ειδικά από τη στιγμή που απουσίαζαν οι Λάνγκφορντ και Μορέιρα.

Η Ένωση ολοκλήρωσε στο 14-8 την κανονική περίοδο, στο ντεμπούτο του Βαγγέλη Αγγέλου, ενώ ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε στο στο 20-2.

Η διακύμανση του αγώνα

Στο ξεκίνημα του αγώνα οι δύο ομάδες ήταν πολύ άστοχες, με τον Ουάιτ να πετυχαίνει το πρώτο εντος παιδιάς σουτ των φιλοξενούμενων μετά από 4 λεπτά αγώνα. Με καλάθι και φάουλ του Παπαγιάννη στο 5' ο Παναθηναϊκός πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα (6-7) για να ακολουθήσουν 8 συνεχόμενοι πόντοι του Παπαπέτρου με δύο τρίποντα και δύο ακόμα βολές του Παπαγιάννη για να επεκτείνουν το «πράσινο» σερί στο 13-0 και να φτάσουν τη διαφορά στο +11 (6-17) στο 7'. Η ΑΕΚ αντέδρασε χτυπώντας μέσα στο καλάθι μόλις έκατσε στον πάγκο ο Παπαγιάννης, αλλά με τρίποντο του Χεζόνια η διαφορά έγινε ξανά διψήφια (24-14). Ο Γκίκας με δύο τρίποντα κράτησε «κοντά» στο σκορ την ΑΕΚ, με τον Χεζόνια να φτάνει τους 7 συνεχόμενους πόντους και να μην αφήνει την ΑΕΚ να πλησιάσει περισσότερο στο τέλος του δεκαλέπτου (20-28).

Το γρήγορο (και υπερβολικό) τρίτο φάουλ του Σαντ Ρος στο πρώτο λεπτό του δευτέρου δεκαλέπτου διαφοροποίησε κάπως τα δεδομένα. Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε την απουσία μιας σημαντικής αμυντικής απειλής στην πεντάδα του Παναθηναϊκού και με ένα σερί 7-2 μείωσε τη διαφορά (27-30). Σε εκείνο το σημείο ο Κάτας έριξε ξανά τον Χεζόνια στο παρκέ και ο Κροάτης σταρ με 8 συνεχόμενους (και εντυπωσιακούς) πόντους έφτασε τους 15 (μέχρι εκείνο το σημείο) και ανέβασε τη διαφορά (29-38). Στη συνέχεια ο Παπαπέτρου με 4 σερί πήντους πήγε τη διαφορά στο μέγιστο στο πρώτο ημίχρονο (30-42), αλλά με βομβαρδισμό τριπόντων από Γκίκα και Μέικον στο τελευταίο λεπτό, η ΑΕΚ πλησιάσει στο 44-50 στο τέλος του 20λέπτου.

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν εντυπωσιακό με συνεχόμενα καλάθια για τις δύο ομάδες, αλλά σταδιακά τον Παναθηναϊκό να παίζει καλύτερη άμυνα και να ξαναφτάνει τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Πρωταγωνιστές σε αυτό το ξέσπασμα δεν ήταν οι... συνήθεις ύποπτοι, αλλά οι Παπαγιάννης και Κασελάκης, με τον δεύτερο ειδικά να είναι εντυπωσιακός (9 πόντους στην περίοδο). Οι Χρυσικόπουλος και Γιάνκοβιτς προσπάθησαν με προσωπικές ενέργειες να κρατήσουν την ΑΕΚ κοντά, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν εντυπωσιακός επιθετικά, με Μπέντιλ και Χεζόνια να παίρνουν τη σκυτάλη και να οδηγούν τη διαφορά στο μέγιστό της στο τέλος της περιόδου (70-86).

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με τρίποντο του «καυτού» Χεζόνια και ένα ακόμα... απίθανο από το κέντρο το οποίο όμως δεν μέτρησε ποτέ.

Ο Σαντ Ρος με νέο τρίποντο πήγε τη διαφορά στο +20 για πρώτη φορά (72-92), αλλά στη συνέχεια οι παίκτες του Παναθηναϊκού φάνηκε να χαλαρώνουν στην άμυνα και να... μπλοκάρουν στην επίθεση, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ 4 λεπτά πριν από το τέλος να μαζέψει τη διαφορά στο μισό (86-96). Ωστόσο, τα πράγματα είχαν πάρει τον δρόμο τους και ο Παναθηναϊκός έφτασε στην τελική επικράτηση με 104-95.

Τα δεκάλεπτα: 20-28, 44-50, 70-86, 95-104

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΕΚ-ΠΑΟ:



Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved